Šta je novo?

Sony-Ericsson w950i

mislim da mu nece nista biti i bez cepica, na X telefona ga i nema i nista im ne fali :) Mozda, ali mozda malo ruzno. A ako nadjes nedje, pitaj i za olovchicu koju ja trazim :)
 
Nedavno sam kupio ovaj telefon i čini mi se da oko banalnosti ne mogu da se snađem.

Inicijalno na njemu je postojao samo engleski jezik, ali sam ja u međuvremenu dodao nemački, ruski i češki (mahom zbog naših slova, pošto podrške za naš jezik nije bilo). Ne mogu da shvatim kako da (dok kucam SMS na primer) promenim jezik u kom kucam 'u letu'. Na K750i je ovo moglo vrlo jednostavno da se uradi, a ovde ne vidim tu opciju. Može da se promeni 'primarni' jezik telefona. Tada mogu da koristim karaktere iz češkog jezika, ali mi je onda ceo telefon na istom što mi ni malo ne odgovara...

Da li je moguće unositi kontakte koristeći 'naša' slova. Naravno, ovo je mahom zbog prezimena, kako bih umesto Pera Peric pisao lepo Pera Perić.
 
Jesi li siguran da nisi imao naša slova? M600i i sa fabričkim i sa upgradovanim firmware-om, bez bilo kakvih dodatnih akcija ima sva slova sem 'Ð', tj. prikazuje ih, ali neće da ga otkuca. Sve je setovano na engleski jezik, u stvari, mislim da ni nema nijedan drugi, sem da se bira između UK i US.
 
Ja sa zadnjim firmware-om za m600i imam sijaset jezika u telefonu a ranije sam imao samo engleski, dobio sam i jos par fabrickih tema. I kod mene je tel. setovan na engleski i sva nasa slova se prikazuju bez problema sem đ, ali ima kombinacija dj :)

Kontakti se isto bez problema unose sa nasim slovima, recimo kada pritisnes c na tastaturi dobijes gore u uglu sva slova koja dobijas pritiskom na tu tipku a medju njima je i č... doduse to vaza za m600, tek sada vidim da se prica o w950 a on nema qwerty

p.s. imate folijica za zastitu po BG-u samo se potrudite da ih nadjete. Nasao sam ih u jednoj radnji blizu Slavije, okacio info na jedan forum i za dva dana ih nije vise bilo, nestale :) Probajte i sa google-om, iznenadicete se.
 
Uspeo sam delimično sada da rešim svoj problem tako što sam promenio layout svoje on-screen tastature. Stavio sam slovenački. Nije problem što nema đ, ali nema ni ć, a skoro sva naša prezimena se završavaju sa istim :) .

Kada koristim tastaturu telefona, uopšte mi ne ponudi slova sa kukicama, već samo ono osnovno uz dodatak nekih grčkih znakova.

Imam jedno drugo pitanje. Kako promeniti onih pet ikonica koje su na ekranu kada je telefon u standby-u. Da li je moguće promeniti ovo? Voleo bih npr. da mi kontakti budu uvek na 'one click away'.
 
Ja koristim handwriting recognition, i pishem nasha slova bez problema. Ispod crtice pishem "obichna" slova, a iznad crtice kvrzice. Jedini problem je, a to sam primetio i kod drugarove nokije, je taj shto opaljuje po ushi kad pishem nasha slova, jer vrlo brzo potroshim 160 karaktera u okviru jednog sms-a, prijavi mi da shaljem poruku koja se sastoji iz dve, a da sam iskucao jedva 80-ak karaktera.

Shto se tiche ikonica, mogu da se promene. Vozi tochkic, i pozicioniraj se na ikonicu koju hocesh da promenish, More pa Replace, i izaberi shta hocesh da stoji na tom mestu.
 
selektujes ikonicu -> more -> pa na replace ili na edit. Sa replace mozes staviti neku drugu aplikaciju a sa edit mozes da stavis drugu ikonicu umjesto one difaultne.
poz.
 
Hvala vam ljudi, radi i jedno i drugo!

Namestio sam sada sve što sam želeo, odo' sada da lepo kucam ljudima imena i prezimena u imeniku.

Živi bili! :)
 
Uspeo sam delimično sada da rešim svoj problem tako što sam promenio layout svoje on-screen tastature. Stavio sam slovenački. Nije problem što nema đ, ali nema ni ć, a skoro sva naša prezimena se završavaju sa istim :) .

Kada koristim tastaturu telefona, uopšte mi ne ponudi slova sa kukicama, već samo ono osnovno uz dodatak nekih grčkih znakova.

Imam jedno drugo pitanje. Kako promeniti onih pet ikonica koje su na ekranu kada je telefon u standby-u. Da li je moguće promeniti ovo? Voleo bih npr. da mi kontakti budu uvek na 'one click away'.
hajlajtujes ikonicu tockicem, pa "more", pa "replace". A moze da se zamijeni i izgled tih 5 ikonica ;) I did it :D

PS Pu bre, svi me pretekli! :p Imate li neku dobru ikonicu za imenik (ili onu gore neko da mi objasni kako da white postane transparent)?
 
Poslednja izmena:
Evo pronashao sam kako se Ð i đ pishu.

tutorialyo3hl8.jpg


Za info hvala useru kinggo za foruma Cafe.Mobil.
 
mislim da to cak imas u helpu telefona (bar je bilo na p900)
 
extra, extra, read all about it! :p Rijesio sam problem sa tihim zvucnikom!!! :banana: Izgleda je bug u pitanju! Evo kako reprodukovati bug (bezbjedno je). Udjete u servisni meni (ide ovako: zvjezdica, tockic gore, zvjezdica, dolje, dolje, zvjezdica, dolje). Onda service tests, pa speakers, i ako je rear speaker (ali pazite foru, ovo je samo test, i to zadnjeg zvucnika!) pri testiranju na 50%, front speaker ce se jako slabo cuti (kao sto sam ja imao problem) :lupko: Podizanjem na 100% je problem rijesen :S: :S: Na p900 se ovo ne manifestuje!
E svaka ti cast !!! Ovo mi je bila jedina mana telefona, cak sam pomisljao da ga menjam jer sagovornike pola nisam cuo kad sam na ulici. Primenio sam ovu tehniku i sad mi se cuje ok, kao stari k608 :) Hvala sto si ovo podelio sa nama, pozz
 
E svaka ti cast !!! Ovo mi je bila jedina mana telefona, cak sam pomisljao da ga menjam jer sagovornike pola nisam cuo kad sam na ulici. Primenio sam ovu tehniku i sad mi se cuje ok, kao stari k608 :) Hvala sto si ovo podelio sa nama, pozz
dodjes mi sladoled! :d

PS Na netu nisam nasao rjesenje, nego od bratovog kolege, kojeg sam maltene ismijao kad sam cuom sta treba da uradim. A sad ga jurim da ja njemu kupim sladoled! :d
 
kako povećati zvuk na slušalicama? neke pesme su mi preslabe a mrzi me da ih normalizujem i bukvalno se ništa ne čuju na bubicama
 
Da li je nekom W950 poceo da se koci i baguje ali konstantno. Znaci u toku dana se zabaguje bar jednom, sto se manifestuje zakucavanjem CPU na 100% i sporo radi pa prodje. Ako ga tada drndas onda se skroz zaglupi i mora da se vadi baterija\restartuje. ZAnimljivo ako se onda ugasi na on\off nema onaj SE logo itd. vec samo beo ekran neko vreme i onda se ugasi.
Formatirao sam memoriju, radio reset, master reset, format internal memory, flashovo ga ponovo ceo OS, i kao radio je ali se ponovo pojave muke.
Super mi je fon, zavrsava mi sve i produzio bi mu zivot jos malo ali ovakav....:(
 
Sumnjam i na SIM karticu, ali i sa drugom MTS se zabagovo. Jedino nije sa VIP i MTS sim koje su deaktivirane i nerade. Onda se startuje telefon ali bez poziva. Da li za 170din da zamenim SIM, koja je prva serija ovih 64K ali bez onog MTS MENI-ja. Na displeju pise YU MTS (umesto m:ts)...
 
meni je zabagovao danas (inace, bat se ni tad ne vadi, nego se drzi on/off dugme 10+ sec), ali prije toga nije duzi period. Generalno, morao bih da mu ispraznim sms inbox, imam preko 1300 poruka, ali medju njima i neke adrese, br tel i ko zna sta ne, sto posle nekako iskopam preko search-a (koji je takodje uzasno bagovit i daje krajnje cudne rezultate)
 
U servisu mi uradili flash na nekom BOXu za SE...i ubacili GW2 (imao sam GW1), posle je bagovo svakih 5min i pored uradjenog update-a. Ponovo sam ga vratio u servis da vide da li mogu da ga poprave.
Bagovao je i sa onim neaktivnim SIM...

@joriq
Sto se tice gasenja kad zabaguje mozes drzati on\off kolko hoces, i cuje se klik kad ga pritisnes ali nece da se ugasi, jedino vadjenje baterije...;)

Ranije je znao da zabaguje jednom mesecno kad ga drndam, nikad sam od sebe...ali ovo je nocna mora, ni u alarm se ne mozes uzdati:(
 
imam SE telefone godinama, od p800 do w950i, i mislim da mi se nikad nije desilo da varijanta sa drzanjem off/on 10 sec ne radi, narocito ne ako se vec cuje klik (isto kao sto na PCu drzis 4 sec powor dugme za instant gasenje).
 
Da radi normalno ne bi bio pokvaren ;)
I dalje ista stvar, sumnjaju na internu memoriju...
 
DA, zamenio sam plocu sa SIM podnozjem i memorijom(4GB). Sumnjam da je problem u Garminu XT i to verziji 5 i vise, jer su ubacili neki servis koji se stalno startuje i drnda memoriju izgleda. Garmin mobile XT imam duze vreme i nisam imao problema sa v4 ali sa verzijom 5 se svi zale, na symbianu su izbacili verziju kod koje se to moze ugasiti, ali na UIQ ne.
Ocigledno memorija u telefonu ima odredjeni broj citanja\pisanja pre nego sto ode u vecna lovista, koji nije tako veliki...
 
Nazad
Vrh Dno