Šta je novo?

Sony-Ericsson w950i

A po kom to zakonu, leba ti? I to za 250e? Ako hoces punu garanciju kupi ga kod ovlascenog prodavca i plati 350-450e.

Poslednja izmena:
Pa po zakonu koji svaka drzava ima , oni su ipak legalna prodavnica, i ne kupujem na ulici ili nedo bog od tebe , nego u prodavnici, a oni odakle ih nabavljaju i koliko kostaju kod ovlascenog distributera ili gde vec, me apsolutno ne interesuje, pa nismo cigani da moze svako da radi sta hoce, a zbog takvih kao sto si ti oni i mogu da daju garanciju 6 meseci !

Pa po zakonu koji svaka drzava ima , oni su ipak legalna prodavnica, i ne kupujem na ulici ili nedo bog od tebe , nego u prodavnici, a oni odakle ih nabavljaju i koliko kostaju kod ovlascenog distributera ili gde vec, me apsolutno ne interesuje, pa nismo cigani da moze svako da radi sta hoce, a zbog takvih kao sto si ti oni i mogu da daju garanciju 6 meseci !

Ako uz telefon dobiješ i fiskalni račun onda garancija mora da bude godinu dana (minimalno za tehničku robu). Ako kupiš telefon bez plaćanja PDV-a ( ne dobiješ fiskalni račun) onda garancija može da bude i 5 dana. Težina prekršaja i kupca i prodavca je podjednaka, prodavac nije naplatio PDV, a kupac nije tražio fiskalni račun.

Mene mnogo više nerviraju "zvanični uvoznici" koji za uređaje za koje je proizvođač propisao mnogo dužu garanciju odobravaju samo zakonom propisanu minimalnu garanciju (godinu dana).

P.S. Govorimo o novim uređajima.

Pozdrav

Mene mnogo više nerviraju "zvanični uvoznici" koji za uređaje za koje je proizvođač propisao mnogo dužu garanciju odobravaju samo zakonom propisanu minimalnu garanciju (godinu dana).

P.S. Govorimo o novim uređajima.

Pozdrav

Garancija zna da zavisi i od klase uredjaja/tržišta kome je namenjen. Nažalost (po nas, recimo).

Poz

Juce sam uzeo ovaj telefon, i imam problem sto nikako ne mogu da namestim GPRS konekciju za MTS mrezu na njemu. Danas sam isao i u korisnicki servis da oni to licno rade, ali nisu uspeli/znali kako.
Zna li neko kako da podesim GPRS za MTS ?

Na mts-ovom sajtu postoji uputstvo:

Ukoliko želite da koristite internet preko svog mobilnog telefona neophodno je da podesite određene GPRS parametre u Vašem mobilnom telefonu.

GPRS PARAMETRI:
APN = gprswap
Username = mts
Password = 064

APN je skraćenica od Access Point Name i predstavlja tačku konekcije GPRS mreže sa nekom spoljnom mrežom (internet, intranet, WAP). Ovo je glavni parametar koji je potrebno podesiti.

Ako želite da preko GPRS-a pristupate i WAP sadržajima morate podesiti sledeće parametre:

WAP parametri:
IP address: 172.017.088.198
Port: 9201 ili 8080 (ako se to zahteva, zavisi od modela mobilnog telefona)
Homepage: http://wap.mts064.telekom.yu

Ja sam isao u Internet Accounts birao More pa New account pa Data, i onda ubacivao gornje podatke. Nakon toga isao sam na Groups pa Internet pa Connection priority i namestio da nova veza bude prva.
Ali kada treba da se povezem na internet, samo mi javlja "Could not locate remote server".

Gde gresim ?

Juce sam uzeo ovaj telefon, i imam problem sto nikako ne mogu da namestim GPRS konekciju za MTS mrezu na njemu. Danas sam isao i u korisnicki servis da oni to licno rade, ali nisu uspeli/znali kako.
Zna li neko kako da podesim GPRS za MTS ?

Probaj da posaljes sms na 4777 sa sadrzajen ALL

Meni tako radi.

Evo i ja uzeh ovaj tel, imam X pitanja, evo nekoliko za pocetak:
1. Dobio sam ga bez olovcice, jel zna neko gdje bi se mogla naci originalna/odgovarajuca, tj. ima li neko stylus viska da (pro)da? :d
2. Koristim p900, za njega postoji Smart Profiles (Pro), da li je moguce da za UIQ3 ne postoji nista slicno, pa matori Siemens M35 ima profile, a ne ovo?!? :p
3. Da li se ljudi posle nekog vremena sviknu potpuno na tastaturu i kucaju bez greske i kako se ispoljava to "tanjenje" tastature? Brisu se slova ili sta?
4. Imate li neku dobru temu da preporucite? Imam samo 02 koja je dosla uz njega (znaci nemam ni originalnu, a rado bih je imao) i jos par, od kojih mi se najljepsa pokazala vistatrans, ali nije bas citka...

Poslednja izmena:
niko nista??!? Evo jos 2 pitanja:
5. je li nema ili ja ne mogu da nadjem opciju za automatsko zakljucavanje tastature i ekrana posle odredjenog vremena?
6. (jako bitno!) zvuk u slusalici mi je priiilicno tih, cak i kad ga stavim na najjace, da li i ostali imaju slicno iskustvo (u poredjenju sa ostalim telefonima)? Takodje ni sluske nisu bas preglasne, ali kontam da je to do ogranicenja, da se ne osteti sluh (propisano u EU, cini mi se?) ?

6. (jako bitno!) zvuk u slusalici mi je priiilicno tih, cak i kad ga stavim na najjace, da li i ostali imaju slicno iskustvo (u poredjenju sa ostalim telefonima)? Takodje ni sluske nisu bas preglasne, ali kontam da je to do ogranicenja, da se ne osteti sluh (propisano u EU, cini mi se?) ?
Za prethodna pitanja nisam siguran, ali, koliko ja znam, ovaj deo je normalan. Tacnije - tako je na svakom telefonu.

I (relativno) slab zvuk iz slusalice... kao i isti takav zvuk na slusalicama. To su i najvise zamerali W950 kada se tek pojavio - najkvalitetniji zvuk na mobilnim telefonima dotad... ali prilicno tih. Cak ima i telefona takodje iz W serije sa jacim izlazom na slusalicama.

ma slusalice i nekako, ali bre ne mogu da razgovaram sa ljudima ako ih iole losije cujem, ili je neka buka napolju, strasno! :mad: Cak je i speakerphone slab, svasta!

Evo i ja uzeh ovaj tel, imam X pitanja, evo nekoliko za pocetak:
1. Dobio sam ga bez olovcice, jel zna neko gdje bi se mogla naci originalna/odgovarajuca, tj. ima li neko stylus viska da (pro)da? :d

Izgleda da je Comtrade otvorio Sony Ericsson shop u Delta sitiju (http://www.personalmag.co.yu/?p=834) - mozda imaju/znaju tamo?

2. Koristim p900, za njega postoji Smart Profiles (Pro), da li je moguce da za UIQ3 ne postoji nista slicno, pa matori Siemens M35 ima profile, a ne ovo?!? :p

Ovo ne bih znao...

3. Da li se ljudi posle nekog vremena sviknu potpuno na tastaturu i kucaju bez greske i kako se ispoljava to "tanjenje" tastature? Brisu se slova ili sta?

Trebalo mi je neko vreme da se naviknem na tastaturu. U pocetku sam koristi skoro iskljucivo stilus, ali sada prstima nabadam po menijima na ekranu, a poruke kucam preko tastature. Za tanjenje nemam pojma, nisam primetio nikakve deformacije za sada.

4. Imate li neku dobru temu da preporucite? Imam samo 02 koja je dosla uz njega (znaci nemam ni originalnu, a rado bih je imao) i jos par, od kojih mi se najljepsa pokazala vistatrans, ali nije bas citka...

Koristim default, ne znam ni za bolje, ni za gore...

5. je li nema ili ja ne mogu da nadjem opciju za automatsko zakljucavanje tastature i ekrana posle odredjenog vremena?

Control panel -> security -> locks -> automatic keylock.

Valjda sam pre ovoga imao sve neke krsh telefone, pa mi je zvuk u slusalici vise nego zadovoljavajuci.

Pozdrav!

Izgleda da je Comtrade otvorio Sony Ericsson shop u Delta sitiju (http://www.personalmag.co.yu/?p=834) - mozda imaju/znaju tamo?
zahvaljujem za info! :)
Ovo ne bih znao...
ne, profila jednostavno nema! :smash: :mad: Izgleda se trazi dosta $$$ da bi program bio symbian signed, tako da nista od toga, na moju veeeeelikuuu zalost! Ovako ce sad da me bude svakakve poruke i flash sms email notifikacije za spam iz Obale slonovace :S:
Koristim default, ne znam ni za bolje, ni za gore...
Jel moze default tema kako da se posalje/instalira? Mislim na nebrendiranu, ja imam O2 verziju, koja je u plavom
Control panel -> security -> locks -> automatic keylock.
uvijek li je SE morao da komplikuje stvari, straaasno! Pa na p900 se mjesto za podesavanje ringtona, SMS melodije i flash SMS nalaze na 3 sasvim odvojena mjesta, zato Smart Profiles rula! A hvala za ovu informaciju, ustedio si mi ko zna koliko para na nehoticno pozivanje :)
Valjda sam pre ovoga imao sve neke krsh telefone, pa mi je zvuk u slusalici vise nego zadovoljavajuci.
kod mene je zaista dno dna, a i ja sam imao (i imam) svakakvih krsheva, prosto se pitam da nije neki kvar, feler i sl. Ili je jednostavno ostavljeno premalo prostora za zvucnik, kao npr i na w810i, koji je takodje pretih:
photo7.jpg

Recimo da je p900 glasniji kad je na 30% od w950i na 100% jacine. Ringtones su OK, ali za razgovor je jednostavno :wall:

w810 mi je ostao u secanju kao dovoljno glasan, sad imam w850 i takodje nisam zadovoljan glasnocom tokom razgovora. U medjuvremenu sam koristio samsung d900 koji je po tome bio znatno bolji. Minus za SE, otprilike su im takvi modeli vecinom

moracu da iscimam jednog poznanika i probam njegov primjerak. BTW, koja je zadnja verzija firmware-a? Moze biti da je i do toga, hmmm... (verzija i/ili brendiran tel na 02)

Nešto ti nije u redu sa aparatom, ili si nagluv. Ja imam M600i i ne pamtim kada sam neki aparat u skorijoj prošlosti držao na pola glasnoće u razgovoru. Jednostavno probija uši kad je na maksimumu. Poslednji aparat koji sam morao da utišavam je bio takođe E i to R310s.

pa nisam nagluv kad mi p900 (i jos 5-6 telefona koji su mi sad po kuci) ne prave ove probleme. Uporedicu sa drugim w950i, kad stignem...

:wave:Dobila sam ovaj tel i imam par pitanja:
-koliko dugo treba da ga punim poshto mi je recheno da ne treba formirati bateriju??????
-sta od dodatnih stvari mogu da kupim????????
-da li da narucim disk verzija 0.4 Sony Ericsson preko SVE ZA MOB???????
-koliko koshtaju zashtitne folije za ekran?????????:D

-koliko dugo treba da ga punim poshto mi je recheno da ne treba formirati bateriju??????

Poslednja izmena:
Shta je niko nece da pomogne???????????:(chekacu da neko odgovori i slushacu mjuzu:,,:

1. ne treba
2. a sta ti treba?
3. Pojma nemam koji je to disk, uglavnom sve to mozes naci na netu
4. u SRB ih neces naci, AFAIK

3.to je disk koji sadrzi sve programe za SE koji se mogu naci na netu, ljuti se setili skinuli stavili na cd i prodaju... Ja to ne bih uzimao jer sve ima da se skine za dzaba
4.Ima da se nadju... mozda u CG ne mozes da nadjes ali ovde ima... Imas u platou 300din su 3 folije koliko se secam.

uspio sam da postavim i svoj font i ikonice, sada vec izgleda vise stylish :)

evo ja cu ti pomoci:

1. puni se prilicno kratko (rekao bih ne vise od 2 sata), mada lako ces videti status baterije, kada dodje do 100% skines ga sa punjaca :)
2. od dodatnih stvari mozes svasta.. od minijaturnih zvucnika (koji su sasvim ok), blutooth slusalica, pa cak i ovaj novi SE rucni sat uz pomoc koga mozes da kontrolises cak i pesme koje slusas (moj favorit):D
3. sto se diska tice, na njemu mozes naci dosta korisnih stvari, mada ako se malo potrudis gotovo sve to mozes da skines sa neta.
4. zastitne folije su bile, cini mi se, oko 300 dinara 3 komada (od toga mozes da napravis bar 6 za w950i).

nadam se da sam bar malo pomogao.

kako si promenio font i koji?
pokusaj da na flash (4GB) memoriji nadjes folder resource i tamo dodaj folder FONTS i u njega stavi font, pa javi je li upalilo. Ako ne, potrazicu uputstvo na forumu dje sam ja nasao (jer se time mijenjaju i ikonice i sl, ne samo font), i/ili postaviti moj fonts folder. Elem, izgleda extra sad! :wave:

Sto se tice dodataka za SE telefone:
http://www.sonyericsson.com/fun/wxhtml/myphone/relatedproducts?cc=gb&lc=en
http://www.se-store.co.uk/?objectid=FECA7C3D-3005-8DAD-19D9E52E6A8FB42D

pa birajte! :)

Poslednja izmena:
extra, extra, read all about it! :p Rijesio sam problem sa tihim zvucnikom!!! :banana: Izgleda je bug u pitanju! Evo kako reprodukovati bug (bezbjedno je). Udjete u servisni meni (ide ovako: zvjezdica, tockic gore, zvjezdica, dolje, dolje, zvjezdica, dolje). Onda service tests, pa speakers, i ako je rear speaker (ali pazite foru, ovo je samo test, i to zadnjeg zvucnika!) pri testiranju na 50%, front speaker ce se jako slabo cuti (kao sto sam ja imao problem) :lupko: Podizanjem na 100% je problem rijesen :S: :S: Na p900 se ovo ne manifestuje!

BTW, je li se ko bavio debrandingom i ima li nacina da se odradi, a da se ne placa raznoraznim servisima ili majstorima (jer sve sto treba je da se promijeni CDA broj i onda se apdejtuje sa SE sajta regularno sa novim nebrendovanim softverom). Jos jedna prednost debandinga je sto za debrandovane telefone imate najnoviji firmware, dok za brandovane imate samo ono sto operater ponudi (u mom slucaju predzadnja verzija, sa glupim bagovima kao sto je goreopisani npr. , ili mi se desilo 2x da tel ne moze da nastavi reprodukciju veceg audio fajla (DJ set) ako primim poziv dok slusam).

e da, jel znate foru kako se mijenjaju onih 5 ikonica na pocetnom ekranu za neke druge? :)

Evo recimo za imenik (i jel moze neko da mi objasni kako da umjesto bijele bude transparentna, kako da to izvedem sa png fajlovima?)

Prilozi

• images_resize.png
    images_resize.png
    7.6 KB · Pregleda: 381
Imam mali problem, da ga tako nazovem. :)
da li neko zna nekog servisera ili slicno od koga bih mogao da nadjem poklopac za eksternu antenu (onaj mali cepic) sa zadnje strane telefona. ispao mi je telefon i izgubio sam taj cepic...

Nazad
Vrh Dno