Šta je novo?

Sony-Ericsson K800i Thread

Sutra ce mi biti gotov fon, nadam se da ce biti genericki softver stavljen...

Pitanje za vlasnike K800i: Odakle vam je telefon i odakle vam je baterija? Kod mene je Made In China, pa cak je i softver kineski (imam kineski u fonu)...

Ehm, flashovali su mi fon, najnoviji je firmware (uopste se ne baguje), ali softver je Mobitelov :( - u principu sve radi, ali umesto playnow ikonice stoji mi Planet mreza i imam neke fotke i profile koje ne mogu da brisem. Ali ono, imam srpski jezik, hrvatski, itd...

Eh, kako novi telefoni mogu da budu komplikovani :(

Hehe, kakav sam indijanac, ne mogu da verujem :wall:

Navodno sam se nervirao sto k800i ne moze da seek-uje (premotava, ff i rew) video snimke, bilo to 3gp ili mp4, ali posle sam skontao da postoji nesto veoma korisno u Entertaiment > Video Player i odlicno radi :)

Dal neko zna, kako bese kombinacija tastera za proveru firmware-a? Secam se nesto kroz maglu dok sam imao t610 da je bila neka kombinacija sa strelicama i zvezdicom.......
I dal neko zna dali postoji java icq i msn klijent i gde moze da se nadje?

Hmmm, interesantno :):

Poslednja izmena:
Jel to da slusas muziku dok punis telefon :d

Da... ali to je stara fora.

Cekaj, Dorry, jel' ti nisi dobio ovakav punjac uz K800? Ovakav, sa adapterom za sluske?

što se sporosti tiče, to je generalno problem sa svim 320 x 240 telefonima sa menijem. Smartphone tu ne računam, oni su spori ili brzi nevezano za veličinu ekrana. SE i Samsung telefoni sa 320 x 240 su zaista dosta sporiji - otvaranje menija, slika, prelazak iz standby u meni, Java... K800i se meni ne sviđa previše. Jeste kvalitetan i dobro urađen, ali mi je glomazan, a sve zbog do jaja kamere koja mi je na telefonu nepotrebna...

Jel to da slusas muziku dok punis telefon :d

Pa mozes to, a mozes da prikljucis phone-to-USB kabl, mada ne znam koliko je to pametno posto se vec puni na USB :S

Da... ali to je stara fora.

Cekaj, Dorry, jel' ti nisi dobio ovakav punjac uz K800? Ovakav, sa adapterom za sluske?

Naravno da sam dobio takav punjac, pa cak i memorijsku karticu M2 koja je obavezna uz fon ;)

što se sporosti tiče, to je generalno problem sa svim 320 x 240 telefonima sa menijem. Smartphone tu ne računam, oni su spori ili brzi nevezano za veličinu ekrana. SE i Samsung telefoni sa 320 x 240 su zaista dosta sporiji - otvaranje menija, slika, prelazak iz standby u meni, Java... K800i se meni ne sviđa previše. Jeste kvalitetan i dobro urađen, ali mi je glomazan, a sve zbog do jaja kamere koja mi je na telefonu nepotrebna...

Kod K800i stari softver je mnoooogo brze radio, brze izlazio iz menija, brze shaltao slike, ali dosta puta se desio onaj "graphic menu corrpution" :). Sada u R1ED001 firmwareu to je stabilizovano i dugme bukvalno ceka fon da loaduje celu grafiku, sto me nervira.

A sto se tice velicine, svaki fonovi sa 320x240 su glomazni. Cek tek da vidis ove sa 800x480 ekranom sto je pocela Toshiba da pravi :zgran:

Naravno da sam dobio takav punjac, pa cak i memorijsku karticu M2 koja je obavezna uz fon ;)
Pa sta 'oces onda?! :d

Cemu ova slika... a i to nicim izazvano hvalisanje da si dobio M2 karticu koja je obavezna uz telefon? :D:D

Pa sta 'oces onda?! :d

Cemu ova slika... a i to nicim izazvano hvalisanje da si dobio M2 karticu koja je obavezna uz telefon? :D:D

Fotku sam stavio da bi videli i ostali korisnici ovog telefona da mogu ovako da prikljuce svoje sluske. Ja to nisam primetio do juce, kada sam slucajno naleteo na jedan review na netu :)

Vezano za M2 karticu: nije hvalisanje, vec informacija da M2 kartica MORA da dodje uz fon (cini mi se da to nisam naveo u prethodnim postovima :trust:).

E sad mi nesto nije jasno. Jel to usb punjac sa prikljuckom za slusalice. Ako je tako onda je to glupost nevidjena, jel kad vec stoji pored kompjutera, onda cu radije da slusam muziku sa kompa, a ne sa mobilnog!!! :,,:

Vezano za M2 karticu: nije hvalisanje, vec informacija da M2 kartica MORA da dodje uz fon (cini mi se da to nisam naveo u prethodnim postovima :trust:).

Ne mora. U uputstvu jasno pise "you may have to purchase memory stick", sto zavisi od operatera. Moj je stigao u originalnoj kutiji, netaknut, i nije imao karticu - sto me i nije puno pogodilo jer da je i bila tu bila bi od 64MB, a to mi je ni tamo ni ovamo. Ako ces ga koristiti samo za telefoniranje, njegova interna memorija je sasvim dosta. Za druge stvari neophodno je imati bar 512MB, a jos bolje 1G. U principu, cemu tako mocna kamera i plejer ako nemas gde da cuvas fotke i muziku?

Sto se problema sa instalacijom tice, na laptopu je prosla bez problema, dok na kucnom kompu nije mogao da prepozna telefon niti da instalira drajvere (problemi kao NekoIzMase). No, kad sam skinuo najnoviju verziju PC Suitea sa SE sajta, i ovde je proslo bez problema.

Za sada nisam primetio nikakve bagove, radi brzo i bez problema. Spocetka me je nerviralo to sto mi ne pokazuje cell info, ali onda sam skontao da nikom ne pokazuje u 3G modu :S: Kad nemam 3G imam cell info. Jedino sto mi ne radi jest video call. Ne znam zasto. Ako budem imao vremena, skoknucu do poslovnice, pa nek vide oni.

Kod K800i stari softver je mnoooogo brze radio, brze izlazio iz menija, brze shaltao slike, ali dosta puta se desio onaj "graphic menu corrpution" :). Sada u R1ED001 firmwareu to je stabilizovano i dugme bukvalno ceka fon da loaduje celu grafiku, sto me nervira.

A sto se tice velicine, svaki fonovi sa 320x240 su glomazni. Cek tek da vidis ove sa 800x480 ekranom sto je pocela Toshiba da pravi :zgran:

Nisam rekao da su svi telefoni sa 320 x 240 glomazni... Evo pogledaj Samsung D900 ili Nokiu E50 ili Motorolu V3xx... K800 je glomazan zbog velike optike i elektronike koja je neophodna za kameru... Potpuno nepotrebno. Kamera je i na W810 dovoljno dobra... Samo da taj W810i ima 320 x 240 ekran, bio bi apsolutno savršen telefon...

Sto se bug-ova tice, na prvom mestu WSOD, odnesen jedan primerak u Comtrade, flashovan novim softverom (nisu mi rekli verziju) i sad radi savrseno, bez problema.

Samo da taj W810i ima 320 x 240 ekran, bio bi apsolutno savršen telefon...

Amen to that :smoke:

K800i ima istu bateriju kao prethodni modeli, veci je, nema LED light, nema light sensor, ima ******ski poklopac kamere i ne moze da stoji uspravno na stolu :d

Ako pricamo o telefonima, W810i je nesto najbolje sto je SE kompanija ikada napravila.

Neeeee, W800i je nesto najbolje sto je SE kompanija ikad napravila... W810i je samo nadogradnja istog ;)

Ne mora. U uputstvu jasno pise "you may have to purchase memory stick", sto zavisi od operatera. Moj je stigao u originalnoj kutiji, netaknut, i nije imao karticu - sto me i nije puno pogodilo jer da je i bila tu bila bi od 64MB, a to mi je ni tamo ni ovamo. Ako ces ga koristiti samo za telefoniranje, njegova interna memorija je sasvim dosta. Za druge stvari neophodno je imati bar 512MB, a jos bolje 1G. U principu, cemu tako mocna kamera i plejer ako nemas gde da cuvas fotke i muziku?

Sto se problema sa instalacijom tice, na laptopu je prosla bez problema, dok na kucnom kompu nije mogao da prepozna telefon niti da instalira drajvere (problemi kao NekoIzMase). No, kad sam skinuo najnoviju verziju PC Suitea sa SE sajta, i ovde je proslo bez problema.

Za sada nisam primetio nikakve bagove, radi brzo i bez problema. Spocetka me je nerviralo to sto mi ne pokazuje cell info, ali onda sam skontao da nikom ne pokazuje u 3G modu :S: Kad nemam 3G imam cell info. Jedino sto mi ne radi jest video call. Ne znam zasto. Ako budem imao vremena, skoknucu do poslovnice, pa nek vide oni.

Koliko sam gledao strane review-e, tamo pise da kartica mora obavezno da dodje uz fon, ali ako sony kaze "you may have...", onda cu njima da verujem. 512Mb je minimum za fotke/muziku i eventualno programe i

Nisam rekao da su svi telefoni sa 320 x 240 glomazni... Evo pogledaj Samsung D900 ili Nokiu E50 ili Motorolu V3xx... K800 je glomazan zbog velike optike i elektronike koja je neophodna za kameru... Potpuno nepotrebno. Kamera je i na W810 dovoljno dobra... Samo da taj W810i ima 320 x 240 ekran, bio bi apsolutno savršen telefon...

Da, ali zato D900/V3X ne moze da se poredi sa kamerom od K800i (Cybershot)

Sto se bug-ova tice, na prvom mestu WSOD, odnesen jedan primerak u Comtrade, flashovan novim softverom (nisu mi rekli verziju) i sad radi savrseno, bez problema.

Meni se, posle stavljenja novog firmware-a desio samo jedan WSOD. Poslednji trzaji?

Amen to that :smoke:

K800i ima istu bateriju kao prethodni modeli, veci je, nema LED light, nema light sensor, ima ******ski poklopac kamere i ne moze da stoji uspravno na stolu :d

Ako pricamo o telefonima, W810i je nesto najbolje sto je SE kompanija ikada napravila.

Ali zato W810 nema ksenonski blic, af lampu, itd (Cybershot)

Neeeee, W800i je nesto najbolje sto je SE kompanija ikad napravila... W810i je samo nadogradnja istog ;)

Ocigledno Sony nije razmisljao kada nije stavio poklopac za kameru :mad:

...ali ako sony kaze "you may have...", onda cu njima da verujem...

Mudro :)

Vidi ovde:

Sony Ericsson K800i Cyber-shot review
July 2006
By Olav Hellesø-Knutsen

Accessories
...My K800 package did not include any M2 (Memory Stick Micro) card and I was a bit disappointed when I found this out....

Sony Ericsson K800i Cyber-shot in the package:
k800_inthepackage.jpg

Skini sa SEUS-a R1GB001, primetno je ubrzanje....

Zna li neko gde otkljucati k800 u BG a da nije klepanje po ushima? Ovde u Mladenovcu traze 60 heroja za taj posao :(

Pitanje za sve vlasnike SE-a k800, gde ste kupili telefon, na koliko ste dobili garanciju(i jel vazi za ceo telefon, mislim nema izuzetke za tastaturu, djojstik, kameru, displej i slicno :) ), koji ste softver dobili u njemu (branded ili unbranded)?
Hocu da ga kupim, i gledao sam najjeftiniji je u Logic shop-u i Logic trade-u. Ima li mozda neko da je uzeo k800 kod njih?
Hvala unapred na svim informacijama :)

Imam jedno pitanje. Planiram da promenim telefon. Trenutno imam Nokiu 6680, a pre nje sam imao 6600 i 6630. Ni sa jednom nisam imao problema, ama nikakvih. E sada nesto sam se nalozio na SE K800i , ali mi i oci bode Nokia N80. Jeste razlika u ceni, ali nije to problem. Dakle dilema se vec nazire K800i ili N80??? Mozda me je Symbian vec malo smorio... Ono sto je meni smetalo, kod vih ovih Nokia koje sam imao je mp3 zvuk, prilikom ringtone-a. Od malo basa nema ni traga, cuje se kao tranzistor, da li je nesto uradjeno po tom pitanju na N80 ili je zvuk idalje isti??? Vidim da kazete, da K800i ima odlcnu reprodukciju i kvalitet mp3 fajlova.

Sta bi vi da ste na mom mestu?

Drug iz razreda ima N80 i mogu ti reci da jednostavno nije to to sto se tice reprodukcije MP3 fajlova na slusalicama, tj basa skoro i da nema, dok kod K800i, kod mene, sa fino podesenim EQ-om solidno se cuje - opet sve to zavisi i od slusalica koje koristis, ove standardne su sasvim ok sto se tica bass-a. Speakeri na oba telefona su, po meni, jako slicni u reprodukciji MP3 fajlova, ali imam utisak da je K800i nesto jaci i kod njega se cuje uvod od pesme Outwork - Electro dok kod N80 jako slabo :)

Sto se slika tice, K800i je neuporedivo bolji. Amin.

Slajder na N80 je raspad... To sve zove guranje i znoj :D

Da sam na tvom mestu, prvo bih pogledao za sta cu sve da koristim telefon. K800i je zabavniji telefon, dok N80 je nekako "ozbiljniji" i ima vise opcija.

I za kraj, ako planiras neki N symbian telefon, to je N73, bez razmisljanja ;)

Mozda K800i nema "beep once" ringtone opciju, a mozda ne moze da se podesi zasebna melodija za svaki profil? :)

Poslednja izmena:
Evo mene i ovde. :)

Komsija uzeo telefon ( vidim to je postao sindrom da komsije kupuju SE 800i ) i ima problema sa MTS GPRS podesavanjima.
Na sajtu nemaju direktno uputstvo za taj telefon, ja sam iskombinovao od k700i i p800, jer su to jedini priblizni na njihovom sajtu. Napomena! Nema ni za k750i, toliko o MTSu.

Sad ja sam podesio koliko sam mogao, ali ne radi. GPRS je za broj aktivran, poslali smo poruku za podesavanje na 770, ali, po nekom ustaljenom obicaju, dobili smo jedno veliko nista.

Cenio bih pomoc, a i komsija. ;)

ljudi, vredi li prelazak sa k750 na k800?
imam k750 za koji bi mogao dobiti 100-njak evra i dodati jos 80-ak i kupiti polovan k800(bukvalno nov)
da li je k800 toliko bolji od k750 da opravda svoju cenu(u mom slucaju toliku doplatu)
da cujem vasa misljenja :smash:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno