Ne mora. U uputstvu jasno pise "you may have to purchase memory stick", sto zavisi od operatera. Moj je stigao u originalnoj kutiji, netaknut, i nije imao karticu - sto me i nije puno pogodilo jer da je i bila tu bila bi od 64MB, a to mi je ni tamo ni ovamo. Ako ces ga koristiti samo za telefoniranje, njegova interna memorija je sasvim dosta. Za druge stvari neophodno je imati bar 512MB, a jos bolje 1G. U principu, cemu tako mocna kamera i plejer ako nemas gde da cuvas fotke i muziku?
Sto se problema sa instalacijom tice, na laptopu je prosla bez problema, dok na kucnom kompu nije mogao da prepozna telefon niti da instalira drajvere (problemi kao NekoIzMase). No, kad sam skinuo najnoviju verziju PC Suitea sa SE sajta, i ovde je proslo bez problema.
Za sada nisam primetio nikakve bagove, radi brzo i bez problema. Spocetka me je nerviralo to sto mi ne pokazuje cell info, ali onda sam skontao da nikom ne pokazuje u 3G modu :S: Kad nemam 3G imam cell info. Jedino sto mi ne radi jest video call. Ne znam zasto. Ako budem imao vremena, skoknucu do poslovnice, pa nek vide oni.