Šta je novo?

Soliders: Heroes of WWII

Markosmi

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2004
Poena
725
Da li je iko probao ovu igru? hteo bih malo da uposlim mozak a opustim zivce, a zanima me kako radi na malo slabijim konfiguracijama posto me naplasise ovi iz Sveta Kompjutera. Imam 1700+ 256DDR i MX440

Ja sam probao igru i mogu reci da je izuzetna, samo malo teza, mada ti rece da zelis da uposlis mozak. Tutorijale obavezno odigraj.
Igra je specificna po tome sto svaku jedinicu moces pojedinacno da upravljas. Znaci promenis mod i onda kontrolises jedinicu putem tastature iz 3. lica. Grafika je lepa ali i zahtevna. Mozes je igrati na tvojoj masini ali bi morao da napravis kompromis time sto ces smanjiti rezoluciju i detalje.

igra je sjajna... radi komotno na 2500+ 512 ddr fx5600 (<-bedak :) )

Da, siroma! Da se menjamo?

da se razumemo mislio sam na bedak za grafichku kartu koja stvarno jeste takva...

imam demo igre...i moram reci da je mnogo dobro urajdena i da mi se svidja...sto se tiche toga da li je neko ima probaj ti sutra da navratis do skc-a oko 12...oni ce imati...

Right on! I'll be there.

Evo da se i ja javim sa vec prilicnim iskustvom u igri. Igra je klasicni primer kako fenomenalna ideja, kao i "fizika" za koju mnogi smatraju da je dovoljna za dobru igru izuzetno lako mogu da se upropaste koncepcijom igranja.

Naime misije su katastrofalno osmisljene. Evo i u kom smislu.
Do sada su se uglavnom strategije/takticke igre sa tematikom 2. sv. rata svodile na 2 osnovna tipa izvodjenja - masa jedinica koja se ili tesko efikasno kontrolise (Sudden Strike, Blitzkrieg) ili se cak i ne moze svrstati u pravu strategiju vec se igra tako sto se zaokruzi sto veca masa jedinica pa udri (DDay, Desert Rats vs Africa Corps) i drugi tip izvodjenja, koji se najlakse moze definisati kao nesto poput Komandosa, tj. mali broj vojnika koji u "covert" fazonu lemaju jednog po jednog nacistu kojih u misiji ima 20-30 puta vise.

E sad, sta su hteli u Soldiersu ne znam. Taman kad sam se ponadao da ce se naci neka realna, zlatna sredina koja verno docarava sukobe vojnika npr 30 na 50 oko nekog zaseoka (sto je i realno) a ono...U svakoj misiji se krece sa katastrofalno malim brojem vojnika. 80% misija se svode na "sa 1 tenkom, dzipom i 4 vojnika potamani 8 tenkova, 12 topova, 5 bornih kola i ~60 vojnika". Ovo maltene mogu da definisem kao Komandose sa raznim tipovima jedinica jer se gameplay maltene svodi na isto. Krene se sa tenkom i malo pomalo, uz non-stop sejviranje i loadovanje, se tamane 1 po 1 protivnik. I dok to u komandosima ne smeta toliko (mada to meni i tamo smeta) ovde je neuporedivo izrazeniji efekat "A sta to radi njegov kolega". Npr. dok sa svojim Tigrom lemam 2 americka Sermana i 15-ak vojnicica pored njih, na 25m od njih stoji pola tenkovske brigade mrtiv ladni ???

Naravno, grafika je sjajna, fizika i interaktivnost SAVRSENI, ali dzaba kad se sve to nije iskoristilo (po mom misljenju) na pravi nacin i ukomponovalo u jedan gameplay koji ipak koliko-toliko verno odslikava situaciju na ratistu.

Dobro, napljuva ga fino. 'ajde sad preporuci nesto dobro na tu foru (sto slicnije to bolje) dok je jos nisam uzeo (niko je nije imao u nedelju kod SKCa). Zatupecu bre od ovog Dooma vise (Uzeo sam opet da igram Jedi Academy)

P.S. Jel vredi nesto D-Day?

Poslednja izmena:
uporedjivati ovu igru sa komandosima je smeshno.. S:HoWW2 je totalno drugachija... vidish meni se bash svidja takav pristup igri... ne znam na kom mestu ti se desilo da neprijatelj stoji '20 metara' dok mu ti lemash kolegu!? igra bi bila neizbalansirana kad bi ti ubio jednog vojnichica sakriven u zbunju sa 50ak metara udaljenosti a onda dotrchi 20 Tigrova na tebe... ja sam odushevljen gameplayom.. i misije su sjajne.. bukvalno 12 zigosanih fazon... nachina za reshavanje misija ima vishe i mozete pristupiti kako god hocete... jedino shto ima nekoliko skriptovanih scena pa se lako provaljuju... i shto je najbolje igra je TESKA! za divno chudo... e da malo opet nervira da jedinice imaju 2-3 razlichita odgovora kad ih selektujete.. zar nisu mogli smisliti 10ak bar.. zar je to tolika investicjia...

prvih nekoliko misija sam reshavao samo sa po jednim chovekom.. chisto jer mi je bilo zanimljivo :)

Igru je obavezno patchovati!!! Ovaj patch je izdat maltene pre samog izbacivanja igre, jer je ona bez njega prepuna gluposti koje su navedene. Patch se moze primeniti i na nase verzije igre. Inace igru smatram odlicnom.

G!!! je napisao(la):
uporedjivati ovu igru sa komandosima je smeshno.. S:HoWW2 je totalno drugachija... vidish meni se bash svidja takav pristup igri... ne znam na kom mestu ti se desilo da neprijatelj stoji '20 metara' dok mu ti lemash kolegu!? igra bi bila neizbalansirana kad bi ti ubio jednog vojnichica sakriven u zbunju sa 50ak metara udaljenosti a onda dotrchi 20 Tigrova na tebe... ja sam odushevljen gameplayom.. i misije su sjajne.. bukvalno 12 zigosanih fazon... nachina za reshavanje misija ima vishe i mozete pristupiti kako god hocete... jedino shto ima nekoliko skriptovanih scena pa se lako provaljuju... i shto je najbolje igra je TESKA! za divno chudo... e da malo opet nervira da jedinice imaju 2-3 razlichita odgovora kad ih selektujete.. zar nisu mogli smisliti 10ak bar.. zar je to tolika investicjia...

prvih nekoliko misija sam reshavao samo sa po jednim chovekom.. chisto jer mi je bilo zanimljivo :)

Teska igra u kojoj se nekoliko misija resava sa jednim covekom :d

Ne slazem se sa 12 zigosanih poredjenjem. 12 zigosanih nisu bili rasporedjeni u 3 tenka sa zadatkom da uniste oklopnu brigadu, i pride zarobe komandanta :)

Meni se ovo ne dopada toliko. Da me neko ne shvati pogresno, ovo je i dalje solidna igra, ali zaista smatram stetom sto je upravo napravljeno ono cime se G odusevljava - recimo njemu je super da resi misiju sa jednim covekom, iduci od jednog do drugog kao u komandosima, a meni je to bezveze. Zeleo sam da bude ultra simulacija stvarnih borbi jer zaista ima potencijal za to. A gameplay se ipak svodi na kreni, udri, stani, povuci se, popravi, pa udri opet, i tako 40 puta, uz konstantan save i load
I sto je najbitnije - uvek, ali uvek protiv 10-20 puta brojnijeg neprijatelja. Preterano. To meni ubija gameplay, kako da se niko ne seti da napravi ista iole realno. Ipak je to 2. svetski rat, a ako se pravi Rambo stil onda se kao podloga ipak treba uzeti Vijetnam :d

Inace kao ilustracija ovoga sto govorim slobodno pokrenite single misije, po mom misljenju, blago ove igre. Recimo Tank Battle. Da, i tu ste nadjacani, ali ne suludo. E to je prava stvar, tako je trebalo kompletna igra da izgleda, da ima upravo takav gameplay, po mom misljenju.

P.S. u kojoj si kampanji resavao sve sa jednim covekom ?

Poslednja izmena:
sa rusima i sa amerima u prvim misijama... chisto mi nije jasno kakvu borbenu simulaciju drugog svetskog rata ochekujesh u jednoj igri? verovatno sa FP izvodjenjem :p

G, zaboravio si i RPG elemente u tom FP izvodjenju :)

;)

da se razumemo igra nema veze sa komandosima koja je po mom ukusu tresh... i svakako da nije u rambo fazonu (pobogu pa to podrazumeva bezciljno jurishanje i pucanje koje ovde dovodi do ubrzanog kraja misije)... jednsotavno potrebno je malo vishe taktike shunjanja strpljenja.. a naravno ima i akcionih delova.. kad uletish recimo u nemachki grad kao amer i pochnesh da chistish od kuce do kuce :) snajperi na sve strane bombe rakete prolecu i tako to...

dule rpg ELEMENTI se naravno podrazumevaju :)

Da li moze da se instalira zvanicni patch na tako instaliranu verziju igre?

Markosmi je napisao(la):
Da li moze da se instalira zvanicni patch na tako instaliranu verziju igre?

Moze! O tome je vec bilo reci.

Ljudi, koji vam je, pocheli ste da delite savete za startovanje kopije, a onda i linkove gde ih kupiti ?!?!?!

shto na dotichnom linku moze se mogao kupiti original :)

p.s. ... sorry

Da li se bez patchovanja igre isticu neki bitni bagovi i da li bi neko u BGu ko ima patch na hardu (bese 40Mb je velicine) bio raspolozen da mi nareze. Placam prazan CD i pivo pride

@Driver
Bicemo mirni vise sto se tice pirata

ja sam igru komotno zavrshio bez patcha (skidao ga ali je fajl bio corrupted) nisam stvarno primetio neki poseban bug osim shto se ponekad (ali bash bash retko vojnici zaglave izmedju dve stene :))

Vrh Dno