U neku ruku bolje da ne otkriva cenu nece nam biti dobro kad cujemoPostavljen je i kod mene offgrid sistem, pa da se pohvalim i u upisem u temu.
Specifikacija: 17,6kw panela, 3 baterije ukupnog kapaciteta 45KWh, 3 Victron Multiplus II invertera (48Volt/5000VA/70A), Punjac baterija Victron MPPT RS 450200A.
Sistem je postavljen pre neki dan, za sada sam odusevljen kako radi. Cak i kad je tmurno vreme, bez i malo sunca, moze da napuni dovoljno baterije da radi recimo toplotna pumpa, frizider i par sijalica 24/7, bez kacenja na mrezu.
A kad ima sunca milina, baterije se napune za nekoliko sati, jer je punjac baterija ogranicen na 11KW.
Tako je. LiFePO4 baterije su u pitanju.@picasso
Tako je bre, sto manje biti zavisan od sistema!
Ne znam zasto srbe uvek zanima cena koju je neko platio, ali ja sam iz tvog posta samo zakljucio (posto sam na offgridu i ja) da si na LiFePo baterijama.
Te fore koliko si platio je kao da ti neko gleda u kesu kada izlazis iz Maxija...
Samo rokaj, svi gugl imaju ako ih nteresuje cena!
Hvala.Kod mene u julu je bilo 12 dana da posalju ugovor na email.
Isto 20 marta. Pa poslao sam im odma svu dokumentaciju što treba za KP ugovor.Ja sam poslao 20.marta. Za sada bez ikakvog odgovora.
Ti si ih pitao ili su oni samoinicijativno poslali odgovor?
Kog datuma si podneo zahtev?
Koja baterija, koliko kW, koliko košta i kolika je garancija?Ko moze da ide na offgrid sistem, velika preporuka za isti. Resavajte se epsa. Od kako sam postavio hibridni sistem, nema vise gledanja brojila i sekiracije hoce li ocitati struju ili nece.
Pre mesec dana je postavljen sistem, od tada toplotna pumpa i bojler nisu gaseni, uz sitnije potrosace. Bilo je dosta tmurnih dana i uprkos tome baterije nisam ispraznio vise od 35%. Samim tim nista od epsa nisam povukao.
LiFePO4 baterije (iz kine porucene, pobacao sam kutije, a ne vidim da na baterijama pise brend). 3 seta od po 15kwh , ukupno 45kwh kapaciteta. Mislim da svaki set ima po 8 celija. Oko 4k eur su me kostale samo baterije, stim da sam dobio neki popust. Za garanciju nisam proveravao koliko traje, ali znam da je imaKoja baterija, koliko kW, koliko košta i kolika je garancija?![]()
....kod mene je podeseno kad kapacitet padne na 10%, vuce se automatski iz mreze...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari