Šta je novo?

Softverski overclocking

Dusan K

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X, Noctua C14S, 2x Noctua NF-A14
Matična ploča
B550I AORUS PRO AX
RAM
2x16GB Kingston 3600MHz
GPU
Asus TUF 3080 10GB
Storage
Adata SX8200 Pro M.2 512GB, Lexar NM710 2TB, Biostar S100 480GB, Western Digital Green 2.5 2TB
PSU
Corsair SF750
Kućište
Cooler Master NR200P
Monitor
Philips 65PUS7354
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posto imam plocu na kojoj je u biosu moguce maksimalno postaviti 115 FSB, a procesor je Tualatin koji radi na 133 FSB (provereno pri kupovini), da li se mozda moze iskoristiti neki program da mu iz Windows-a podignem FSB. Cuo sam da postoji nekoliko programcica, ali mi treba neko ko je probao i zna da li se treba petljati sa tim.

Pokusaj sa CPUFSB programcicem koji je inace integrisan u CPUCool.
Podrzava solidan broj ploca, a link potrazi na Google-u...

CPUFSB www.podien.de.
Ima 2 uslova za uspesan oc ovim programom.
1. Ploca mora da ti bude podrzana programom ili ako nije mora da je podrzan klok generator. Znaci ako ploca nije podrzana otvori kuciste i vidi koji klok generator imas na ploci. Ako ni klok generator nije podrzan nista od oc.
2.Ako je klok generator nekvalitetan imaces samo nekoliko opcija za podesavanje sto ne garantuje uspesan oc.
Naravno, moraces da povisis napon procesoru.

je si probao da skines noviji bios za plocu mozda pomegne ?
nemas sta da izgubis sa tim programcicima za o/c ...

kjgkreek je napisao(la):
je si probao da skines noviji bios za plocu mozda pomegne ?
nemas sta da izgubis sa tim programcicima za o/c ...
...pod uslovom da ono malo podesavanja odradi kako treba 🙂

Crni je napisao(la):
...

...pod uslovom da ono malo podesavanja odradi kako treba 🙂

i to sto kazes :mrgreen: a ako ne odradi ima da bude :boom:

Takodje, postojao je i ranije (ne znam dal ga jos uvek ima) i SoftFSB program od h-ode, www.h-oda.com Sa njime sam probao na bx plocama i radio je...

Bad MF je napisao(la):
Takodje, postojao je i ranije (ne znam dal ga jos uvek ima) i SoftFSB program od h-ode, www.h-oda.com Sa njime sam probao na bx plocama i radio je...
Tacno, samo sto ima mnogo manju podrsku za ploce i od daljeg razvoja se davno odustalo 🙁, ali je zato besplatan...

Nazad
Vrh Dno