Šta je novo?

Softver za symbian UIQ3 p990i, w950i, m600i

Nabavio sam m600 pre neki dan. Ovo mi je prvi tel sa UIQ3 , imao sam pre p900,p910,p800 i na njima nisam imao nikakvih problema sto se tice instaliranja aplikacija.
Medjutim na m600 mi stalno govori da aplikacija nije "signed".

Jel moze neko da mi objasni sta treba da radim da bi instalirao neku app na tel?

POzz

Ovo čudo gore stvarno ubrza telefon, ne znam što ga ranije nisam stavio.

Da li se primećuju neke druge anomalije?

Ne mogu prosto da verujem da jedan SE nije u stanju tako nešto da već ugradi u telefon. Da li život baterije trpi ili tako nešto ?

Ovo čudo gore stvarno ubrza telefon, ne znam što ga ranije nisam stavio.

Da li se primećuju neke druge anomalije?

Ne mogu prosto da verujem da jedan SE nije u stanju tako nešto da već ugradi u telefon. Da li život baterije trpi ili tako nešto ?

ja posle mjesec-2 nisam nista lose primijetio. Mada, i ubrzanje je sad nesto manje, ali zato imam preko 1000 smsova u inboxu i jos toliko u outboxu, nije ni cudo :wave:

Nabavio sam m600 pre neki dan. Ovo mi je prvi tel sa UIQ3 , imao sam pre p900,p910,p800 i na njima nisam imao nikakvih problema sto se tice instaliranja aplikacija.
Medjutim na m600 mi stalno govori da aplikacija nije "signed".

Jel moze neko da mi objasni sta treba da radim da bi instalirao neku app na tel?

POzz

Moraš prvo da otključaš fajl sistem sa CapsSwitch-om i nakon toga da ubaciš sis installer mod. Taj mod će ti omogućiti da instaliraš aplikacije koje nisu potpisane sertifikatom.

http://101swmail010.googlepages.com/uiq3mods

Na sajtu imam sis instaler mod 9.1 i 9.2. Koji od ta dva da instaliram na m600?

Sad sam video da je u zip-u exe fajl, kako se uopste i instalira taj sis instaler mode?

Poslednja izmena:
Za m600 ti treba 9.1 sis installer mod. Nakon što otključaš pristup sistemskim folderima uz pomoć CapsSwitch-a, kopiraj fajl installserver.exe u c:\sys\bin\ na telefonu. Za tu svrhu ti treba neki fajl menadžer poput x-plore ili swiss manager.

Jer moze na n73 da se instalira igrica za n-gage?

pa za pocetak imas bas onaj od divx labs, a bolja varijanta je core player, isto free (cini mi se)

Poslednja izmena:
Opera mobile 9.5 samo na modelima sa 128MB rama, P1, W960, G900, G700.

Za m600 ti treba 9.1 sis installer mod. Nakon što otključaš pristup sistemskim folderima uz pomoć CapsSwitch-a, kopiraj fajl installserver.exe u c:\sys\bin\ na telefonu. Za tu svrhu ti treba neki fajl menadžer poput x-plore ili swiss manager.

e ovako ja imam w960 i sve sam to uradio ali opet ne mogu da instaliram, i dalje je protected uid. sta da radim?

Poslednja izmena:
Jesi probao 9.2 verziju?

Inače izbačen je novi web browser za UIQ3 Ozone, zasad je u alfa fazi, ali vredi probati. Ja sam se iznenadio kako lepo radi.

za one koji ne znaju...izasao je Garmin Mobile 5.00.10 ( ima na zvanicnom sajtu )

a i naravno vec dobro poznata SCG Route 1.8

kome je potreban neki softw. za Symbian neka pise, kao i uputstva...dosta toga sam prosao i probao tako da znam...a i imao sam dosta telefona :)

kacio bih aplikacije ovde ali potpisane aplikacije, kre*ovane nisu dozvoljene...

evo nesto od mene za pocetak

**S60 3rd**

http://www.symbian-freak.com/quides/hack/s60_3rd_ed_hacking_new_solution.htm

Ne znam dal je neko imao ovaj problem do sad. Al da vas upozorim sve, losha tema moze da ima pogubne uticaje na vash telefon, jer nakon uchitavanja iste telefon ce da izbacuje errore na svakom koraku, a temu nije moguce promeniti tako da praktichno telefon nije moguce koristiti. A ako kojim sluchajem ugasite telefon vishe nece butovati, odnosno stace na pola i tu je kraj. Onda na scenu dolaze XS++ i neki hex editor i editovanje gdfs-a da bi prividno namestio stariju verziju software u telefonu da bi mogao preko SEUS-a da odradim "update" odnosno ponovo ubacim sistem u telefon i ozivim ga, ali uz gubitak svih kontakata, poruka, tema, meloidija i svega u telefonu. Tako da pazite kad ubacujete temu jer moze da vas koshta zivaca, vremena i podataka.

Mom drugaru se isto desilo. Hvala Bogu pa nemam naviku da se mičem sa difolt tema.

Mom drugaru se isto desilo. Hvala Bogu pa nemam naviku da se mičem sa difolt tema.

Pa nisam ni ja neshto posebno menjao. Najvishe sam furao Ambient temu, koje sad nema vishe :(, a ishla je uz telefon sa originalnim software-om. Al reko ajde da probam neku novu teu skinem nekih 20ak i eto ubodem tu ragavu temu.
Sad hvala Bogu radi fon, al moj plan da idem ranije da spavam juche je propao dok nisam sve reshio :smash:

Poslednja izmena:
Kupio sam pre par dana M600i i neznam sta mi bi da ga odmah update-ujem sa sajta, a zatim sam poceo da trazim programe po netu. Sad kontam da fajl instalserver.exe kod mene ne funkcionise za unsigned aplikacije jer sam u telefon ubacio novi update sa sajta. Sta sad da radim, postoji li neka druga opcija u mom slucaju da mogu da instaliram unsigned aplikacije a ako ne dali postoji mogucnost da vratim prethodni firmware i kako ?

R6A16 je koliko znam najnovija verzija za M600i. Pogledaj u More, Status, pod Organizer.

Kod mene pise da je R5B02. Pre nego sto sam isao na update nisam proverio koja je bila prethodna verzija. Inace kad ubacim instalere.exe, unsigned aplikacije jednostavno nece da se pokrenu da se instaliraju, zato smatram da je to zbog verzije. Ima li neko resenje?

Resio sam problem sa unsigned aplikacijama i sad je sve ok, ali ovoliko razocarenje nisam ocekivao da ovaj fon ne moze snimati razgovor. Na jednom sajtu sam procitao da hardver nije kompatibilan za tako nesto, sto izgleda da znaci da taj program nikada nece napraviti. Zar stvarno nije moguce da ovaj fon (M600i) snima razgovore ???

nije moguce...

Da, ne radi ni fring. Navodno ne može u isto vreme da snima i pušta zvuk(m600i i w950i), a na ostalima radi. Međutim, koliko sam video nema nijedan program za snimanje razgovora za UIQ3.

a i moramo da se pomirimo sa tim da je UIQ mrtva platforma :(

Na žalost...

Dugo razmatram šta da kupim, a da je podjednako elegnatno i pouzdano. Iphone mi se ne sviđa, WM je načisto prs'o, 5800 je još daleko od dovršenog...

Držim fige za Android, to mi se čini kao najrealnija stvar koja bi mogla naslediti UIQ. Uglavnom, ja sam ostao bez rešenja razmišljajući kud dalje, uskoro će 2g kako sam na UIQ.

ja se razmisljam da predjemna N71, imam je povoljno, ali znam i da bih dosta izgubio...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno