Šta je novo?

Softver za symbian UIQ3 p990i, w950i, m600i

Koja ti je razlika u potrošnji između IMAP i POP3? Ja sam na POP3 na gmailu, jer mi nekad treba iz roaminga, pa da maksimalno uštedim saobraćaj. BTW, Push-mail bi morao da zavisi na neki način od mreže, nije mi jasno kako u pravom smislu to možeš da postigneš konfigurisanjem aparata!?

Ne znam, nisam to pratio jer imam 10MB gratis svaki mesec pa mi je maltene svejedno.
E sad što se tiče push mail-a, postoje dva načina: IMAP IDLE command i true push(sms notifikacija i pull sa servera, ako sam skontao Blackberry tako radi). Ja pričam o ovom prvom naravno, imap idle komandu podržava integrisani mail klijent u M600, a predpostavljam da isto važi i za ostale SE UIQ3 modele. Od mreže bi trebalo da zavisi samo toliko da obezbedi stabilnu konekciju jedan period u toku dana(recimo radno vreme). Čitajući tekst sa linka došao sam do zaključka zašto ovo baš i ne radi kako bi trebalo. Naime posle nekog perioda neaktivnosti nastaje timeout na imap serveru(30 minuta), takođe isto važi i za NAT gateway(15 minuta) iza kojeg se nalaze mobilni korisnici. Posle toga imap server više ne može da radi push jer mu je putanja do mobilnog telefona neprohodna. Kao rešenje spominje se NOOP komanda koja se šalje u intervalima od 15 minuta da bi se održavala veza sa serverom. Međutim takvu opciju nisam pronašao u telefonu, možda da okušam sreću sa profimail-om.

Ako telefon održava vezu sa serverom stalno, što ne setuješ za POP3 Gmail i neka čekira na par minuta?

Nije to push-mail, pravi push mora da bude iniciran od strane mreže. Šteta je što to ne organizuju, to je toliko smešan pos'o za provajdera, a olakšao bi život mnogim ljudima. Problem je što bi onda SMS postao besmislen svim vlasnicima smartphonova.

mt:s mail2phone, izbacili su ovu uslugu pre par dana. Probao sam, ali isto se događa ko i sa ovom prethonom varijantom. Probajte, prvih 30 dana je besplatno.

Poslednja izmena:
imao sam to na p800, kao zasebni program, a ne mod. Da li se ovdje radi o modu?

sa jedno 5 god zakasnjenja, usao je bluetooth dongle i u moju kucu :D Neki D-link, izgleda prilicno mocno :) Nego, interesuje me da li kako mogu da iskoristim w950i kao slusalicu/mikrofon za skype i sl? Ima neka handsfree audio gateway opcija u my bluetooth places, cak skype pronadje novi audio device, ali nista ne radi. Cak se i winamp zaglupio...
Drugo, znam da je jos davno postojao program za S60 za kontrolu WinAmpa preko mobilnog. Prakticno, samo za to mi je potrebna kontrola, da mogu jednostavno da pauziram, pojacam, smanjim i eventualno vidim naziv pjesme. Da li ima tako nesto za UIQ3, a ako ima vise programa, koji najbolje saradjuje sa winampom?

Ne možeš iskoristiti W950i kao slušalicu/mikrofon za komp, ne podržava taj BT profil. Može jedino obrnuto.

Izašla je beta verzija Digia @Web browsera, novi browser sa full finger touch interfejsom. Traže feedback jer je beta, pa se morate registrovati pre download-a https://support.digia.com/kb/article/show/?id=50&

Ima neki Sailing Clicker, ali meni ne prepoznaje BT.

A mozda neki IR Controler za TV-e, kao sto postoji za ne UIQ Symbian?

Nažalost Psiloc nije izbacio Total irRemote za UIQ3. Ima samo za UIQ2 i S60.

Jel uspeo ko da osposobi PDF+ na W950?

Probao sam i radi,lik je jedan merio sa nekim programcicem i poruke kontakte i samo butovanje uredjaja je brze ;)
A klikni 2 puta i imash sadrzaj atachmenta u tvom download folderu :wave:

extra stvar! A izasla i v1.3:
http://rs349.rapidshare.com/files/121736714/Speed_boost_v1.3.zip
meni je zaista OSJETNO ubrzanje. Tel mi je zaista bio spor za npr. otvaranje novog kontakta (kad unosim preko tastature ime i sl, slova kasne), ili listanje i otvaranje SMS poruka, iako imam najnoviji firmware i debrandirao sam tel. P900 je za te stvari bio munja spram w950i, ali sad mi se cini da je konacno dosao na OK nivo! Nastavljam sa testiranjem :wave:

Otkljucao sam sys foldere ubacio walkman i notes i sve radi, ali x-plore ne vidi te foldere. U cemu je fora? Hteo bih da ubacim onaj file za capswitch

Taj fajl za capswitch moraš odmah ubaciti nakon otključavanja preko kompa, ne smeš restartovati telefon jer će se zaključati ponovo i nećeš biti u mogućnosti da ubaciš fajl.

Otkljucao sam sys foldere ubacio walkman i notes i sve radi, ali x-plore ne vidi te foldere. U cemu je fora? Hteo bih da ubacim onaj file za capswitch

Nego za notes, el ti ostao stari?

MEni ostao pa mi se ponekad baguju. Kako si ga izbrisao. Jotter i ono sam izbrisao ali opet nece.

ostao i stari, al sam izbacio shortcut u gdesku na novi i malo su im drugacije ikone pa znam koji je koji.
Ubacio sam trk... i opet x-plore ne vidi foldere na c, iz swisa se vidi sve bez obzira na caps. Izgleda da je do x-a, videcu da nadjem noviju verziju pa da vidim sta ce onda da kaze...

I da, walkman mi nesto baguje (nestane mu gornji deo), kad je dignut gdesk, jel to zbog manjka memorije ili sta?

Poslednja izmena:
ostao i stari, al sam izbacio shortcut u gdesku na novi i malo su im drugacije ikone pa znam koji je koji.
Ubacio sam trk... i opet x-plore ne vidi foldere na c, iz swisa se vidi sve bez obzira na caps. Izgleda da je do x-a, videcu da nadjem noviju verziju pa da vidim sta ce onda da kaze...

I da, walkman mi nesto baguje (nestane mu gornji deo), kad je dignut gdesk, jel to zbog manjka memorije ili sta?

udji u opcije x-a pa ukljuci da vidi sys foldere.
:wave:

ima li ko da preporuci neki txt reader.

ima li ko da preporuci neki txt reader.
ha! upravo to mi nikako nije bilo jasno: jos p800 je mogao da otvara txt, a w950i ne moze, a ni quickword (mislim da njega imam) isto nista (cak ni rtf ne otvara, samo doc)

ha! upravo to mi nikako nije bilo jasno: jos p800 je mogao da otvara txt, a w950i ne moze, a ni quickword (mislim da njega imam) isto nista (cak ni rtf ne otvara, samo doc)

pardon, nije quickoffice, nego documents to go (koji vazi za bolji, moze da edituje i sl)

tema

Leptir:bottle:

Prilozi

• LeptirV1.2.rar
    325.2 KB · Pregleda: 126
Postoji li neka aplikacija za UIQ3 (W950) za zakljucavanje sms poruka od "neovlascenog citanja"? :D

Nazad
Vrh Dno