Šta je novo?

Softver za symbian UIQ3 p990i, w950i, m600i

dobro je kad mu je istrajala 6 mjeseci. Prosto ne mogu da vjerujem da je ova originalna, izgleda kao nesto kvalitetno posle 2 god upotrebe :D

Meni se na M600i nije ukazala potreba da odradim sound mod, dovoljno je glasno i ovako, još kad uključim mega bass i ne držim volume na max. Slušam muziku preko HPM-82 slušalica(iste dolaze u paketu sa W950i). Možda ima veze sa firmware-om, kod mene je najnoviji.

Te futrole imaju da se kupe jeftino, 300din a potpuno isto izgleda kao ona što dolazi sa telefonom, čak ima i walkman logo na sebi. Drugu se raspala stara posle 6 meseci pa je uzeo novu. Razmišljao sam i ja da uzmem, ali mi je ipak bolja kožna koja se kači za pojas.

gde da uzmem futrolu za p1?

Možeš pronaći futrolu u bilo kojoj bolje opremljenoj prodavnici mobilnih telefona, ne znam konkretno da ti kažem jer nisam iz BG. A ako hoćeš originalne SE potraži u Comtrade-u, futrole sa oznakama ICE-40 i IEC-20, mada cene su >1000din.

Ja probao na P1 i radi odlicno. Ne vidim razlog sto ne bi smeo da probas :trust:
Koristim HPM-70 sluske i sad su mi pojacane na 75%. Sve preko toga je prejako.

Postoji poseban patch samo za sluske. Provereno radi (P990, M600, P1).

1. omoguciti pristup sistemskim fajlovima
2. ...

Jel moze malo detaljnije uputstvo sta i kako si to odradio ?
Ja kao prvo ne vidim taj folder/fajl koji se spominje pa sam otisao na http://101swmail010.googlepages.com/uiq3mods
i kako koji program hocu da instaliram/pokrenem tako moram nesto drugo da instaliram/pokrenem. Imam W950.

Poslednja izmena:
Probaj nije teshko samo prati kako je napisao covek :p
E da i evo vam josh jedna extra stvarcica
Hi everybody.
I found this. Thanx to ares and Darkus for this.

By ares on May 9th, 2008

This method was discovered by Darkus from smart-se.ru:

1. First, make some general tests using your contacts and messaging apps. Scroll, creat new, search by letter, insert, etc. Remember the speed of it!
2. Install pips_uiq_1_2_ss.sis
3. Install stdioserver_uiq_1_0.sis
4. Reboot. If necessary, reboot again.
5. Now…repeat the tests you made in 1
6. Watch how both contacts and messaging, the weak links of UIQ3 devices, are now working faster!

This is somewhat esoteric. Even our resident tech nerd (yeah nipsen, that´s you), could not explain it (yet). Fact is, it works, at least on the P1i. How about you guys?

Update: I tested on M600i and it works and some other guys reported working on P990i
All the files can be uninstalled so give it a try!
http://www.ipmart-forum.com/attachment.php?attachmentid=393288&d=1210317440

Je'l probao neko? Ako šljaka, rado bih primio sadržaj pomenutih attachmenta na mail.

Probao sam i radi,lik je jedan merio sa nekim programcicem i poruke kontakte i samo butovanje uredjaja je brze ;)
A klikni 2 puta i imash sadrzaj atachmenta u tvom download folderu :wave:

Prilozi

• SpeedBustUIQ3.rar
    440.8 KB · Pregleda: 154
Poslednja izmena:
Video sam i ja taj speed boost na ipmart-u, instalirao, i ne vidim razliku u brzini. Ista stvar, mada možda je samo moje iskustvo takvo. Ja ostavljam programe koje najčešće koristim da rade u pozadini.

Meni brze butuje i kada u telefonu imam 1000 poruka u inbox i josh toliko u sent primeti se razlika :p

I ja na P1i i ima bagova. Kad se pokrene radio i minimizira, u gornjem desnom uglu se pojavljuju dve ikonice radija umesto jedna ;)

Ja probao na P1 i radi odlicno. Ne vidim razlog sto ne bi smeo da probas :trust:
Koristim HPM-70 sluske i sad su mi pojacane na 75%. Sve preko toga je prejako.

Postoji poseban patch samo za sluske. Provereno radi (P990, M600, P1).

1. omoguciti pristup sistemskim fajlovima
2. prekopirati fajl iz: C:\Private\10202be9\persists\1020867a.cre na racunar.
3. snimiti i pokrenuti SE sound patcher, link za download: http://www.agathosyne.de/files_ext/se_uiq3_sound_mod_lite.zip
4. preko programa ubaciti 1020867a.cre i pustiti da program odradi svoje.
5. vratiti fajl u telefon, C:\Private\10202be9\persists\

raditi ovo preko X-plore, jer on ima podrsku za owerwrite.

Enjoy (tnx kljun).

yay! uspio! :wave:

Samo 2 dopune: sto se tice otkljucavanja private foldera, kada se otkljucaju ovom metodom, to traje samo do sledeceg reboot-a (a ja restartovao tel, pa mi private pokazivao 0KB :S: ), znaci NE restartovati tel, a pri instalaciji audio drajvera RESTARTOVATI, jer inace nema razlike :)

Ok, glasnoca je tu, jos samo kad bi maaalo bas bio puniji, ipak sam to ocekivao od in-ear slusalica, ali sam ih malo precijenio... Mislim da cu sada malo cesce koristiti moje sluske i fon :smoke:

BTW, walkman 2.0 vs 3.0, koje su razlike (ako se dobro sjecam, i nema ih nesto?). I moze li se ubaciti 3.0 u w950i (cini mi se da sam negdje procitao da ne)?

Walkman 3.0 zasad može samo u P1. A za privatne foldere, možeš da ih otključavaš po potrebi sa telefona, aplikacija CapsSwitch, ali mora se prvo ubaciti neki mod-ovan drajver. Ima to na ipmart-u.

citao sam to. Sad za sad mi ne treba vise private folders, bitno je da su sada sistemski takodje otkljucani, moze valjati :)

Evo portovana je notes aplikacija iz modela G900. :D

Prilozi

• capture0000.png
    capture0000.png
    22.4 KB · Pregleda: 95
  • capture0001.png
    capture0001.png
    53.3 KB · Pregleda: 101
  • G900_Notes_Application.zip
    157.8 KB · Pregleda: 142
Jel ima Srpsko-Engleski rechnik za UIQ?

BTW ovo za walkamn player sam video, ali ne znam kako da ubacim onaj modovani fajl koji treba CapSwitch-u da bi sve radilo?

ima recnik, mislim i za UIQ3 (imam ga na p900)

Ima SlovoEd i alphadict koji je urađen u javi sa bazom od 100.000 reči(delo jednog studenta iz moje škole, uskoro u prodaji).

A vezano za ovaj tvoj problem, jesi uspešno otključao sistemske foldere? Ako nisi, moraš prvo to da uradiš, a tek posle ćeš moći da ubaciš taj modovan fajl trkdriver.ldd u c:/sys/bin/

Ima SlovoEd i alphadict koji je urađen u javi sa bazom od 100.000 reči(delo jednog studenta iz moje škole, uskoro u prodaji).

A vezano za ovaj tvoj problem, jesi uspešno otključao sistemske foldere? Ako nisi, moraš prvo to da uradiš, a tek posle ćeš moći da ubaciš taj modovan fajl trkdriver.ldd u c:/sys/bin/

Otkljuchavanje foldera i jeste problem. Nisam najbolje skontao kako :S:

Iz modela G900 je portovano za starije UIQ3 modele, dakle radiće na P990(ne znam da li je prilagođena za flip closed mode), ja sam ubacio kod sebe na M600. Čak vam uveze beleške iz stare notes aplikacije.

Poslednja izmena:
a koja je prednost novog notesa?

Pisanje(text) i jot-ovanje na istoj belešci, menjanje boje papirića, postavljanje alarma za određenu belešku, lepši je. To bi bilo to.

Da pitam, jel probao neko push mail preko gmail-a? Ja sam podesio gmail imap nalog u telefonu, međutim neće uvek da stigne e-mail automatski.

Poslednja izmena:
Koja ti je razlika u potrošnji između IMAP i POP3? Ja sam na POP3 na gmailu, jer mi nekad treba iz roaminga, pa da maksimalno uštedim saobraćaj. BTW, Push-mail bi morao da zavisi na neki način od mreže, nije mi jasno kako u pravom smislu to možeš da postigneš konfigurisanjem aparata!?

Ja sam na svom fonu odradio sledece modove.....

-Sound Mod
-G700 Ikone
-G700 font
-G900 Notes
-Walkman Mod Slika
-Large Keyboard

Mozda jos nesto ali W950 mi sad izgleda mnogo lepse:)....

moze vise info za large keyboard?

Vrh Dno