Da li je joomla dobra za mene, pocetnika, radio sam neke amaterske sajtove u dreamweaver-u tako da znam sustinu...? Za pocetak ne bih ulazio u pisanje koda, znaci softver za pravljenje cisto informativnih i naizlged lijepih sajtova? Hvala
Wordpress je blog, Joomla je CMS, razlika postoji.
kako taj kod sto kucam u notepad++, kako da ga primjenim u source sajta kojeg pravim?
jos uvijek mi nije jasno sta je taj css?
je li ovako izgleda html: <head> Pozdrav </head>?
Upravo tako, ali za malo![]()
Poslusaj Igoritzu, moze samo da ti pomogne.
Evo ja radim na developmentu jednog Web servisa vec 2 meseca koristeci Wordpress, prosvetli me molim te![]()
Ok, hvala! Kad mi bude zapelo, vidimo se ponovo! ;-) Poz
Najmanje strma kriva ucenja moze biti kroz video kurseve, toplo ti preporucujem sledecu stranicu.
www.lynda.com
failing to see the sarcasm here .. or, there isn't one ?![]()
Najkraće objašnjenje bi bilo sadržano u naslovima sajtova na kome se nalaze Wordpress i Joomla!.
WordPress › Blog Tool and Publishing Platform
Joomla! - the dynamic portal engine and content management system.
Šta više treba reći o tome što nisu rekli oni koji su ih napravili. Wordpress je Blog sistem sa mogućnostima, dok je Joomla! full bloded portal i cms sistem.
Sa usability strane Wordpress je dosta lakši za korisnika jer stvari može uraditi brže i bez mnogo njakanja, dok je Joomla! malo zakomplikovana sa te strane. Za sve je potreban, barem meni tako deluje, jedan klik više.
Ne kažem da WordPress ne treba koristiti u izrade sajtova, naprotiv, ali da li je to pravi izbor za tako nešto? Smatram da je kod Joomla! posao već delimično završen sa registracijom korisnika, menijima, kategorijama i sekcijama.
Wordpress jednostavniji i lakši, bez dileme, dok je Joomla! kompletnija i ima sigurno malo sporiju liniju učenja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari