Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Jel neko koristi CGWatcher? Pokusavam da namestim to cudo ali slaba vajda izgleda...treba mi samo da bi restartovao cgminer kad se zaglupavi (a to bogami radi cesto kad kopa preko scrypte, kada kopa preko SHA retko kada pukne).
Ili mozda postoji i drugi program za to?
Probao sam "Restart on crush" program da restartuje/startuje cgminer, ali kada pokrenem sa ovim programom preko .bat fajla cgminer se odmah ugasi. Kada pokrenem preko cgminer.exe onda cgminer ostane upaljen ali mi onda trazi podatke za server.

Primetio sam da uvek ista kartica zahebe stvar, videcu kasnije da joj podignem napon, mozda je do toga.
Nego jel postoji opcija u cgmineru da nastavi sa radom sa ostalim karticama ako jedna pukne?? Glupo je da rig koji ima 5 kartica bude van funkcije ako jedna od njih ode u aut.

resio sam problem tako sto sam zamenio mesta kartama,ne znam u cemu je fora ali radi :d ova na kojoj je nakacen hdmi daje 10 kh/s manje

Jel' uspio neko da otkljuca kontrolu napona u msi afterburner? Smara me ovaj trixx stalno mi ucita podesavanja za prvu kartu a za drugu moram rucno da ucitam profil.

Mene isto to smara. Jel ima fora preko AB?

Jel ima neko uspeha sa ovim alternativnim cgminer-ima (Kalroth, sgminer, ...)?

Nešto sam se juče igrao sa njima, ali mi ne uspeva da sa istim izvučem veći hashrate nego sa standardnim 3.7.2.

Konačno pomak :)

cgminer 3.7.3 karloth, rig sa 4x270, konačno pomak preko 1.8MHS i to bez nekog preteranog OC-a, sa istim klokovima kao na standardni cgminer dobijam 20-30KHS više po kartici i WUE stalno preko 90%.

Uz malo optimizacije prema karticama, dobio sam ~120KHS više nego inače.

karloth.jpg

Videćemo kako ide na duže staze, ako ostane ovako, odlično.

Inače za 270-ce idu dva thread-a po kartici i TC 8193.

Poslednja izmena od urednika:
Update:

posle skoro 12h rada i dalje ~1850KHS, tj. ~465KHS po kartici, temperature su više za oko 2C, WUE>0.9.

Jako je mali R/A odnos - na ~1.000.000 samo 1024 rejected, tj ~0.1%, do sada sam obično imao oko 0,5%.

Poslednja izmena:
~23h kasnije.

I dalje odličan hashrate i WUE, R/A svega 0,1%.

24h statistika na pool-u potvrđuje rezultate.

23h.jpg

ugasi u opcijama da te čuva od phishinga i malwarea

Ni avast ni MSE ni ForeFront mi nisu prijavili virus. Ali za svaki slučaj nikad mi mineri nisu na mašini gde je wallet ili odakle pristupam pool-ovima.

Pool potvrđjuje da dosta bolje radi novi cgminer, oko 6% imam bolje performanse na mojim 270-cama, + 0,5% manje stale (ranije mi prosek bio 0,6%, sada 0,1%).

Toliko je povećanje prijavila i 24h statistika na pool-u.

E sad, odakle chrome-u do malicious, pojma nemam pošto ne koristim chrome.

BTW, kad smo kod virusa, pustih obični cgminer 3.7.2 miner za Win koji većina koristi na www.virustotal.com.

21/50 antivirusa ga karakteriše kao malware, pa sad vidite šta mi to koristimo :D

Poslednja izmena:
Ma znam da je false positive, ESS mi ne prijavljuje ništa nego samo mi chrome nije dao da ga skinem ali uspeo sam nekako i za sada odlično radi..

Super.

Nego nema nikog da se oglasi sa nekom 280x konfiguracijom, trebalo bi i oni da osete poboljšanje, samo ako nađu dobre parametre.

ja na brzaka probao, 280x sa istim parametrima isto i radi, 270 sa tvojim parametrima daje 360khs :)

ja sam za sapphire 270 stavio 1055 i 1500 i dobio sam 460,dok ranije na istim taktovima mi je islo max 440-445

Poslednja izmena:
Asusi 280x i 7970 rade nešto brže, +10khash po karti, Sapphire 280x uvek jedna karta u rigu daje manje, pa sam njih ostavio na standardnom cgmineru koji daje isto na svim.

sad sam probao na gigabyte 270 gigabyte ovaj modovani miner i daju mi lepih 492-494 khesa

koji imate msi afterburner?

Moze li neko da mi pomogne u vezi msi afterburner 3.0.0 beta 18.
Izbacio mi da mi vazi do 28.3.2014

Gde da skinem isti ali crackovan ili... sta da radim?

Staviš trixx? Podesiš napon u njemu i ugasiš ga, a klok i vent iz minera

koji imate msi afterburner?

Moze li neko da mi pomogne u vezi msi afterburner 3.0.0 beta 18.
Izbacio mi da mi vazi do 28.3.2014

Gde da skinem isti ali crackovan ili... sta da radim?

Zar AB nije free?:trust:

edit:
sad videh da ti koristiš 3.0
zadnji na njihovom sajtu je 2.3.1 (2013/1/23) a evo zašto i ističe
You won't be able to change it, we don't want the betas to be usable forever and trial period is the only way to disable all outdated betas worldwide. Take it as a fact or just stay away from betas.

Poslednja izmena:
Staviš trixx? Podesiš napon u njemu i ugasiš ga, a klok i vent iz minera

Trixx zapamti napon? I ugasim ga?:trust:
Ufff, nisam nikada kucao klokove u bat... kako ide to, koje su komande, da ne trazim sad?

Zar AB nije free?:trust:

edit:
sad videh da ti koristiš 3.0
zadnji na njihovom sajtu je 2.3.1 (2013/1/23) a evo zašto i ističe

Pa ne znam da li mogu 2.3.1 da koristim a da menjam napon?

E taman da ukljucim sgminer da probam DRK coin da kopam i iznervira me AB! :mad:

da da pamti... staviš ga u startup da ne zaboraviš da podesiš, setuješ napon i ugasiš ga...
parametri za komandnu liniju su --gpu-engine, --gpu-memclock i --gpu-fan

Da ponovim muku od pre koji dan. Trixx NE PAMTI tj ne setuje voltaze na drugim kartama sem na prvoj prilikom opcije "start with windows" i "set overclocked settings". Dok mi je za *****ski afterburner trebalo vise od pola sata ceprkanja po netu da vidim kako se uopste otkljucava podesavanje napona tako da sam konstantan napon resio flesovanjem biosa

Ljudi kako ste resili auto-restart cg miner-a nakon freez-ovanja ili nakog crash-ovanja...Cg watcher mi isto crash-uje...tako da on otpada trenutno...Da li ima neka komanda koja se dodaje u bat fajl ,a da radi...nasao sam par komandi, ali ni jedna ne funkcionise...hvala

Izgleda da je cgwatcher jedina opcija. Mada kad pukne driver onda ni on ne pomaze. Mozda gresim ali iz iskustva bih rekao da je tako.

Vrh Dno