Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

uglavnom skidam starije, dobro sidovane stvari sa torrent-a, te upload uopste i ne ide, ali tnx, ogranicicu ga za svaki slucaj...

uzimam kartu za gejming, ali cu je usput koristiti i za mining, vidim da situacija ide na gore, i da je zlatno vreme rudarenja proslo i da sam zakasnio, ali zelim bar da na taj nacin otplatim ovu graficku sto uzimam, ako nista drugo, a potajno se nadam da ce i neko vreme posle litecoin-a, opet pojaviti neka valuta koja ce bar neko vreme moci da se mine-uje samo sa GPU-om...

blago vama sto ste namlatili lovu, dok je jos bilo vreme :)

ubo sam ati 5450 na pcie16 a 5870 na rejzer.al nece da radi miner.kako da stavim 5450 samo za desktop a 5870 da rudari.procitao sam svasta i probao sam svasta al mi neide...

Dodaj "-d 0" ili "-d 1" u bat. Startuj cgminer sa "cgminer -n" da bi video koja je 0 a koja 1.

Kada dodas -d 0 koristi samo kartu oznacenu kao gpu:0.

Imam dva pitanja:
- MSI Afterburner 2.3.1. koristim i na glavnoj masini i na rigovima, i ponekad mi se desi da u toku rudarenja prebaci napon na default. Konkretno, na glavnoj masini imam Asus 7870 i GB 7950, i 7870 rudari lepo na 1050 mV, 925 MHz GPU i 1250 MHz mem (ona mi je i graficka koja daje sliku, tako da je Intensity uvek 11, ne daje nesto puno ali nije ni bitno). Jutros se probudim i vidim da je napon vracen na default 1125 mV, samim tim i temperatura je umesto 69c otisla na 80. To se desava recimo jednom u 4-5 dana, po random principu, s tim da nije bilo resetovanja. Sto se rigova tice, tu se desava, isto na nekoliko dana, da onaj grafikon sa desne strane, umesto da prikazuje temp, gpu usage, napon, i slicno, svuda pise 0 !? tako da moram da iskljucim AB pa da ga statujem.
S obzirom da imam razlicite grafe na rigovima, za svaku sam podesio i klok i napon i vent i to sam snimio pod profil 1, (zakljucan ili otkljucan, nema razlike, stavljeno je i da se startuje prilikom ulaska u Win), ali kad startujem AB, on samo za glavnu ucita profil, a za ostale moram rucno da prebacujem (settings, pa u padajucem meniju izaberem grafu, pa kliknem na snimljeni jedan jedini profil pod brojem 1, pa apply, pa na trecu grafu i tako dalje). I onda sve to tako radi 3-4-5-6 dana, pa ponovo. U cemu je problem?
Edit: Nemojte da mi preporucujee Trix, posto mi on radi jos gore nego AB :)

Drugo pitanje se odnosi na TeamViewer 9.0.24951. Kada sam ga update-ovao na ovu verziju, sve normalno radi kao i pre, ali je slika koju daje loseg kvaliteta, jedva se naziru brojevi (recimo na rigovima, guiminer i Msi AB), dok je na predhodnoj verziji sve bilo sasvim u redu. Naravno, podesavao sam i rezolucije, i kvalitet prikaza, ali nema razlike. Nadogradio sam i TV na rigovima, nadajuci se da ce da se resi problem, ali isto. Sta da radim? Downgrade, ili ?

Poslednja izmena od urednika:
I ja sam par puta imao istih problema sa tim starim ab. Stavi najnoviju betu, al pre toga uninstal stari i obriši sve repove.

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
color 70
cgminer -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u USERNAME -p PASSWORD --scrypt --thread-concurrency 8192,8192 -I 13 -g 2 -w 256
Ovo ti je za bat file od 7970 graficke a ti se izjasni koja je tvoja ili upisi svoje podatke ako vec znas koji ti trebaju pa cepaj ;)

pa *** ukucao je path bukvalno iz nekog tutoriala :D
ne path to cgminer, nego upiši tu tvoju putanju do cgminer.exe

i ta verzija ti valjda neće raditi, nađi 3.7.2
i svakako ti trebaju parametri za tvoje grafike kao što ti je Apple dao za 7970

Poslednja izmena:
--scrypt--I to odvoji, ne treba ti --I imas crticu viska, treba -I, instaliraj poslednji driver

Kolege jedno pitanje. Sumnjam da sam natrcao na neki virus pa bih da reinstaliram win tako da me zanima da li sve normalno radi na Windows XP kao na Win 7? Znaci nema nekih jebada oko podesavanja ,sve isto?

Poslednja izmena:
Koji ti uopste drivere imas ? Sta si reinstalirao i kako ? Ubaci u moja masina svoj komp radi lakseg snalazenja ili napisi sta imas da ne gledamo u pasulj .

zanima me dal mogu da napravim vise razlicitih bat fajlova za cgminer u zavisnosti od potrebe, a da ih sve stavim u istom cgminer folderu, ili moraju biti van, pa da kopiram po jedan koji zelim da koristim?

Mozes da napravis koliko hoces i nebitno je gde stoje. Sve dok znas kako da ih startujes :)

Ja za svaki novčić imam po jedan folder (cgminer) i u njemu podešavanja za taj novčić. Iz svkaog foldera po prečica na desku, naravno sa oznakom novčića kako bh znao šta da pokrenem.

zanima me dal mogu da napravim vise razlicitih bat fajlova za cgminer u zavisnosti od potrebe, a da ih sve stavim u istom cgminer folderu, ili moraju biti van, pa da kopiram po jedan koji zelim da koristim?

Stavis sve bat fajlove u cgminer folder i izvuces precice za desktop.

sta znaci poruka u cgminer-u - Stratum from pool 0 requested work restart?
tu poruku dobijem svaki put kad pokrenem cgminer, a malopre mi se desilo i u toku kopanja izadje?
jel gubim nesto kad izadje ta poruka?

sta znaci poruka u cgminer-u - Stratum from pool 0 requested work restart?
tu poruku dobijem svaki put kad pokrenem cgminer, a malopre mi se desilo i u toku kopanja izadje?
jel gubim nesto kad izadje ta poruka?

http://lmgtfy.com/?q=Stratum+from+pool+0+requested+work+restart

i dobiješ odgovor:

The short version is that the work to produce the "next" block depends on the previous block. The moment a new block is found, any in-progress searching is aborted because it won't produce anything useful. This is important because it encourages a "found" block to be used and distributed quickly.

You should see this message each time the bitcoin network as a whole finds a new block.

Baš je teško. :smoke:

vec sam bio guglao i nasao bas to... i nije mi i dalje najjasnije na sta se tacno misli i kolko se tad gubi... zato sam i pitao ovde da mi neko na srpskom objasni...

Gubiš onoliko koliko traje prebacivanje na novi blok - mizerno. Da nema toga dogodilo bi se da ti i dalje "kopaš" nešto što je neko već "otkopao" i sve što bi ti otkopao bili bi "siročići" - orphan.

https://en.bitcoin.it/wiki/Block_chain

E sad, na PPS pool-u ne gubiš ništa jer ti se plaća svaki tvoj share - pool snosi rizik za "siročiće". Na PPLNS i drugim tipovima nagrađivanja ti snosiš rizik i ono što si kopao a proglasi se za "siroče" ide na tvoju štetu.

Nešto o tipovima nagrada:

https://litecoin.info/Mining_pool_comparison#Reward_types

Poslednja izmena:
moze li neko da mi baci link gde je objasnjeno kako se podesava svaka kartica ponaosob u rigu za cgminer?
edit: nasao

Poslednja izmena:
Od cega zavisi podatak R:0 u cgmineru? Koliko je normalan procenat u odnosu na Acepted?

Vrh Dno