Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

Mislim da znam sta je problem..modovan bios na toj MSI 280x. Flesovacu original pa kad (ako) poteram miner vraticu modovani sa manjim naponom.

Pa smanji frekvenciju debelo (nisi valjda na default-u), pre nego što startuješ, da vidiš da li je stabilno na tom naponu. Kod mene radi sve super.

Pokrenuo sam scrypt za svaki slučaj.

I rezultat je:
2rxzlza.png

Kao što vidiš, sve radi. Što se modovanog VBIOS-a tiče, ništa nije dirano, osim naponske sekcije. To kažem, jer sam odgovoran za njega.

Bilo bi lepo da se još neko javi, ako ima problem.

Ovako, do tebe je. :wave:

Ustvari, ti si jedini korisnik ovog VBIOS-a ili si ga dao još nekom?

Ako jesi, nemoj to raditi, sekcije za napon su na drugom mestu, u zavisnosti od VBIOS-a do VBIOS-a.

Poslednja izmena:
To nije def napon, to je "def" modovani napon od 1125 mV. Def napon (iz fabrike, fabrički VBIOS) je 1200 mV.

Pokazuje zato što je tako zapisano u VBIOS-u, a to je vrednost 465 u hex-u.

Poslednja izmena:
To nije def napon, to je "def" modovani napon od 1125 mV. Def napon (iz fabrike, fabrički VBIOS) je 1200 mV.

Pokazuje zato što je tako zapisano u VBIOS-u, a to je vrednost 465 u hex-u.

Ok , my bad :)

edit:
malo me zbunilo jer kod mene za vapor-x modovan sa VBE7 GPU-z pokazuje identično modifikaciji

Poslednja izmena:
Nije do biosa. Probacu reinstal DirectX i da stavim neke starije drivere, 14.4. Ako nece ni tako ide format C... :trust:

da,def napon na tim msi grafikama je 1,2v imam ih,nikako ne mogu da shvatim zasto nisu namestili da se moze skinuti napon kao kod mnogih grafika

Može. ;)

I to od 0V, pa sve do 1,55V.

Džaba pišem u drugoj temi, izgleda.

Samo se VBE7 ne razvija više, pa se zato čini da se ne može skinuti napon.

Poslednja izmena:
pardon ako sam propustio, ali da li neko ima neki optimizovani bin i bat za Quark za 7950 ?
vidim da je fin na Yaampu :)

meni je trenutno ovako :
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
start /ABOVENORMAL sgminer --algorithm quarkcoin --device 0,1 -o stratum+tcp://yaamp.com:4033 -u 15yNnVHra5mB29XaNNiLDPxdfeiVJhEiKv -p xx -o stratum+tcp://stratum.nicehash.com:3345 -u 15yNnVHra5mB29XaNNiLDPxdfeiVJhEiKv -p x --failover-only --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1250 --intensity 18 --lookup-gap 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 -g 2 --auto-fan --temp-target 68 --temp-cutoff 78

da li je to OK ?

@Phoenix
a kako ce da nas sprece recimo udruzimo se par nas i kupimo taj brzi miner i onda kopamo par nas sa njim???

270 daje 1.2mh/s a 750ti na papiru 5.2mh/s kod mene 5.7mh/s, ako nije neka greska do mene mora da se plati za radeone verovatno bi preko 3mh/s bilo isplativo sa 270 ipak monero trenutno razbija.

@Phoenix
a kako ce da nas sprece recimo udruzimo se par nas i kupimo taj brzi miner i onda kopamo par nas sa njim???

e to sam ja pokusavao i svi hoce, a kada treba da se daju pare nikog nema (da se ne pomisli nesto drugo , ni ja nemam taj famozni bin za quark)
inace 7950 na quarku daje ~2.4-2.7 Mh, 7970,280x daje ~3-3.2 Mh, R9 270 ~1.4-1.6 Mh

inace trenutno je Quark i na momente ZRC najisplativiji

Poslednja izmena:
šta se bre plaća, da mi neko ovde stavi svoj bat fajl/config za 7950 na sgmineru ?!

da sam bio pametan pa naplaćivo sve savete za YAC svojevremeno..
:)

e to sam ja pokusavao i svi hoce, a kada treba da se daju pare nikog nema (da se ne pomisli nesto drugo , ni ja nemam taj famozni bin za quark)
inace 7950 na quarku daje ~2.4-2.7 Mh, 7970,280x daje ~3-3.2 Mh, R9 270 ~1.4-1.6 Mh

inace trenutno je Quark i na momente ZRC najisplativiji

OK, hvala za info, pa i ja imam tu negde za 7950 u Mhs, tako da ne grešim onda.. hvala

moze neki predlog sta da se stavi za diff kod ovog algoritma yaamp za quark ili je mozda najbolje ostaviti da sam steluje u hodu? u bat fajlu je postavljeno d=0.002 kada se iskljuci u poolu je primetno ubrzanje zato pitam

Ako taj BIN fajl nastaje od trenutnih podešavanja u CONF fajlu, i možda i od sadržine CL fajla, šta je to što toliko ubrza hash

3 BTC je pljacka osim ako ubrzanje nije 300%

ubrzanje je oko 2-2,5 puta tj dobija se sa 7950 oko 9 MH

E sad ću se naljutim i čas isprogramiram taj CL fajl, sunce li mu njegovo, fajlovsko, ;)

Vrh Dno