Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

ne vredi nista nisam uspeo nema nigde opisan ovakav problem da ne moze poolmanageru da se pristupi

nista onda , desava se, novi image na flash sa pimp-om i napred

uspeo sam sa novom kopijom pimpa da promenim sifru ali ne i user no i nije vazan. Sa winscp sam prebacio bin na pimp interesantno da iako sam promenio sifru pimpa sa passwd i dalje se pristupa preko winscp sa starom sifrom tj. live. Problem je sto ne znam kako da pokrenem ovaj wolfov bin vidim samo da je w 64. Da li postoji neka opcija da se gasi monitor nakon odredjenog vremena kao u win ili je potrebno koristiti program sch i otkaciti kabel od monitora?

nesto se oduzilo proslo 15 minuta sigurno pa sam ja ugasio, sto se tice wolfa nema pomaka tc 8192, i 15, lookup gap 2 kada koristim x11mod izbacuje greske u vezi cl fajlova a ako stavim x11 kernel brzina po karti je i 20mh/s sa stotinama gresaka u minuti. Ostala podesavanja u predefinisanim fajlovima za pool manager nisam dirao samo ovo sto sam napisao sam modifikovao. Jedino nisam ubacio g2 u konfig fajl doduse ne znam ni kako se ubacuje mada ne verujem da je do toga problem.

Poslednja izmena:
nece problem je sto je w64 ne znam sto zeza uspori jako pimp ode ram na 2.7gb reject 100% brzina oko 10mh/s po karti katastrofa,probao xi 205,i 15 raspada se pimp, ako neko ima konfig pimpa za wolfov bin za pitcairn neka izbaci do tada vracam se na windows

Jel uspeo neko da pokrene scrypt miner u virtualnom okruženju (win) i kako se pokazalo (potrošnja, zauzeće memorije i sl.)?

Pokusavam ali nikako da uspijem pa da pitam da li uopste mogu pustiti na jednom rigu dvije kartice da mi kopaju preko cgminera a druge dvije preko sgminera. Preciznije, dvije na cointellect-u, a dvije recimo vertcoin ili darkcoin? u cgmineru komandom -d 0 i -d 1 normalno zaposlim dvije kartice, a kako god da upisem u sgminer bilo -d 0,1,2,3 uvijek mi uzme karticu koja vec kopa i nastane citava pometna na rig-u.

ovako uradis, prvo pustis sgminer, i kad bude startovao sve 4 kartice onda kucas :
G (GPU)
D (disable)
i onda kucas broj kartice npr o i on ce onda da iskljuci GPU 0, , zatim ponovo pritisnes na tastaturi D i u sledecm meniju izaberes 1, disejblovao si i karticu 1. u sgmineru ce ti umesto brzine kartice izbaciti OFF
nakon toga upalis cgminer i on ce d kopa sa 0 i 1 karticom...

Hvala. Ovako radi. Mislio sam da se moze automatizovati sa komandama u cg i sg mineru ali sta god da uradim, bilo da stavim komandu -d 0,1,2 ili 3 ili --gpu-platform 0 --device 2, jednostavno ne komuniciraju kako treba. Uglavnom za sad rjesen problem tako da imam vremena guglati i testirati. Ako uspijem automatizovati javim.

Hvala. Ovako radi. Mislio sam da se moze automatizovati sa komandama u cg i sg mineru ali sta god da uradim, bilo da stavim komandu -d 0,1,2 ili 3 ili --gpu-platform 0 --device 2, jednostavno ne komuniciraju kako treba. Uglavnom za sad rjesen problem tako da imam vremena guglati i testirati. Ako uspijem automatizovati javim.

Proveri da ti možda komande --auto-fan ili --temp-target nisu pravile pometnju kad pokreneš više minera...kod mene tako bilo kad sam počeo kopanje na kojnu i deljenje karti sa minerima....

Ajmo raja pomoc!!
Sapphire R9 280X dual -x koji je najbolji driver za kopanje na kojnetelektu, a da usput moze da se spusta napon.

I sta bi jos bilo korisno (nije nuzno) na ploci je integrisana Radeon HD3000 grafika moze li se osposobiti da ona daje sliku a da ova grafika kopa i usput da spusta napon.
Dajte neki savjet da ne instaliram sto puta drivere koji je najbolji za ovo sto meni treba?

13.12 ili 14.4, oba mi rade isto

Menja, nisam imao nikakav problem sa njima

Menja, nisam imao nikakav problem sa njima

Ok hvala druze puno, cuo sam da neke verzije ove sapphire dual-x mogu mjenjat napon neke ne mogu vidicemo kakva me zapala moram nesto prekonstruaisati pa podesiti, pa cemo vidjeti kako ce funkcionisati ;)

ljudi moze mala pomoc
ne radi mi nijedan miner osim cgminera 3.2.0. probao sve novije i sgminer i nece da radi....u principu sljaka i ovo ne zalim se ali nervira me zasto ne rade ostali :D
r9 280x, drajver 9.14., win 7 profesional 64bitni

Poslednja izmena:
ljudi moze mala pomoc
ne radi mi nijedan miner osim cgminera 3.2.0. probao sve novije i sgminer i nece da radi....u principu sljaka i ovo ne zalim se ali nervira me zasto ne rade ostali :D
r9 280x, drajver 9.14., win 7 profesional 64bitni

Jel ima neki poseban razlog zašto držiš 9.14 drajvere za 280x kartu? ;)

Koristi kao i svi 13.12 ili 14.4 .

da 13.12 evo da potvrdim sa njima mjenjam napon na sapphire R9 280X dula-x sa drugim drajverima ima problema 13.12 radi bez greske a cim kolege pisu vjerovatno i 14.4 radi isto ;)
Kopka me da oprobam omega dok pukne pool sad fercera sve bez greske :d
Sapphire dualX 280X sa 13.12 driverom uz spusten napon radi na 52c milina ;) ogromna je prednost karta kojoj se moze spustat napon, a za to su potrebni i drajveri tako da je jako bitno da se instaliraju provjereni drajveri 13.12 ili 14.4.

ok hvala stavicu onda 13.12
nisam rekao da je upitanju asus...i mogu da menjam napone ja u afterburner-u meni radi na 860/750/1000 vent je na 27%(auto)/60C ( cointellect 4x1-1.02eur )
samo me nervira sto ne rade ostali mineri
hvala jos jednom stavicu ovo pa cemo da vidimo :D

stavio 13.12 drajver, pokusao da pokrenem miner koji sam ja imao i nista skinuo koji mi je linkovao karanovicz i radi.
hvala u svakom slucaju,sad cu da vidim ima li razlike :D

Reinstalirao sam windows na desk masini i gle cuda ne mogu da pokrenem nijedan miner, ni preko CGWatchera ni preko bat fajla. Jedino sto radi je onaj ruski miner za monero.
Evo sta izbaci kad ubacim "pause":

clDeviceNum returned error, no GPU's usable
All device disabled, cannot mine!

Driveri su isti, 15.3.
Koji mu je???

To ide u paketu sa Catalystom od neke verzije 11 ili 12 ne secam se tacno, probao sam i njega da ubacim ali isto je.
Najvise me cudi kako samo onaj kminer 1.4b za Monero radi a svi ostali sgmineri, cgmineri i Claymore ne rade.

Nazad
Vrh Dno