Šta je novo?

Soft VMod za HD4890 Guide

probao sam to,ali za napon 1.45v samo da vidim da funkcionise,inace nisam klokovao na tom naponu.

probao sam sad i ovo za 1.362 i dobijem samo 10mhz na core,na 990mhz vec puca pomalo,nije stabilna.

steta sto nema za 1.4v podesavanje,vec samo od 1.362 do 1.45 i nadalje.

necu je vise silovati,do 1.35v i 970/1160 mi je sasvim dosta i to samo po potrebi kad naidje nesto zahtevno,da joj ne crpim dzabe dodatnu snagu :)

ili nije stetno drzati je za 24/7 na toj voltazi i taktovima ?

probao sam to,ali za napon 1.45v samo da vidim da funkcionise,inace nisam klokovao na tom naponu.
Pa dobro, moz' se proba, bar nesto na kratko... cisto neki krug 3D Mark-a, ili pak onog Crysis/Crysis WARHEAD Benchmark Tool-a... nece da crkne ;)
steta sto nema za 1.4v podesavanje,vec samo od 1.362 do 1.45 i nadalje.
Da, ovaj rece da nesto ne rade medjuvrednosti (1.4 i 1.42... sta bi za nekih 1.375V, ima li pomena o tome?).

Opet, mogao je da ostavi vrednosti, cisto da se proba... mozda to kod njega nesto ne radi.
necu je vise silovati,do 1.35v i 970/1160 mi je sasvim dosta i to samo po potrebi kad naidje nesto zahtevno,da joj ne crpim dzabe dodatnu snagu :)

ili nije stetno drzati je za 24/7 na toj voltazi i taktovima ?
Ma kakvi... pa sta je to, tek minorno povecanje u odnosu na default-nih 1.3125V ;)
A rekoh ti, default napon za XFX HD 4890 "Black Edition" je ~1.43V :smoke:)

E, da... eno ti u attach-u oni fajlovi za Rivu ;)

Prilozi

• RivaTuner Radeon HD 4890 configuration file.zip
    13.1 KB · Pregleda: 36
  • vt1165.zip
    20.5 KB · Pregleda: 38
da ne otvaram novu temu...........
sta mislite o ovim temperaturama? konkretno memorijskih chipova?
dakle fan je na 100%
klokovi default!

Prilozi

• 4890.jpg
    4890.jpg
    305.9 KB · Pregleda: 134
da ne otvaram novu temu...........
sta mislite o ovim temperaturama? konkretno memorijskih chipova?
dakle fan je na 100%
klokovi default!

mnogooo kume, neshto ti tu ne valja. a mozda i senzori malko lazu, pipni prstom, ako ti ostane parche koze zalepljeno za pojedine delove karte, onda su to te temperature :D
shalu na stranu, probaj zista neku palpatornu metodu pa da iskljuchish da senzori lazu, ako ne lazu, ne pishe se dobro toj formuli

mnogooo kume, neshto ti tu ne valja. a mozda i senzori malko lazu, pipni prstom, ako ti ostane parche koze zalepljeno za pojedine delove karte, onda su to te temperature :D
shalu na stranu, probaj zista neku palpatornu metodu pa da iskljuchish da senzori lazu, ako ne lazu, ne pishe se dobro toj formuli

pa pajpovi su vreli. frka vec posle 5 sec! moguce je da su senzori otisli... post ono ostalo sto mogu da napipam i nije tooliko vrelo. a s druge stane, automatska kontrola venta pri 100% loadu ii ovoj temp od "110c" ne prelazi 74%! zar ne bi pri ovim temp trebalo da zakuca na 100% obrtaja vent??
*na fotki sam ja manualno podesio na 100% testa radi.
nisam video uopste da mi je neko odgovorio na pitanje. ali sad si mi malo otvorio oci xD plus moglo je da ispadne ****** jer sam grafu stavio da menjam za nvidiu, totalno nerazmisljajuci o temperaturama, posto se navikoh. xD

pa pajpovi su vreli. frka vec posle 5 sec! moguce je da su senzori otisli... post ono ostalo sto mogu da napipam i nije tooliko vrelo. a s druge stane, automatska kontrola venta pri 100% loadu ii ovoj temp od "110c" ne prelazi 74%! zar ne bi pri ovim temp trebalo da zakuca na 100% obrtaja vent??
*na fotki sam ja manualno podesio na 100% testa radi.
nisam video uopste da mi je neko odgovorio na pitanje. ali sad si mi malo otvorio oci xD plus moglo je da ispadne ****** jer sam grafu stavio da menjam za nvidiu, totalno nerazmisljajuci o temperaturama, posto se navikoh. xD

110c ne bi mogao da drzish ni trecinu sekunde sprzio bi se momentalno, tako da je mozda i moguce da lazu senzori. takodjer, nachepi ga furmarkom 10-15 min iskljuchi komp i lepo ispipaj koji deo grafe je najvreliji (opet palpatorna metoda)
testirao sam nekoliko referentnih i nereferentnih 4890, i mogu ti reci da su temp chak i pri debelom oc-u bile nize nego na 4870, a kod tebe je josh u pitanju asus formula. ne znam. mozda je to njihovo hladnjenje jednostavno dresh u odnosu na referentno i druge nereferentne. takodjer mogao bi da probash da je otvorish i vidish naleze li lepo kuler i oni termalni padovi na memorije, ali to mozda tek nakon konsultacije u firmi gde si je kupio, da ne bude posle, ne vazi garancija otvarao si je.

ili najbolje probaj da je reklamirash, mada ako prolazi sve testove, sumnjam da ce ti izaci u susret

ko bi rekao za asus formulu da se tako neshto moze desiti

110c ne bi mogao da drzish ni trecinu sekunde sprzio bi se momentalno, tako da je mozda i moguce da lazu senzori. takodjer, nachepi ga furmarkom 10-15 min iskljuchi komp i lepo ispipaj koji deo grafe je najvreliji (opet palpatorna metoda)
testirao sam nekoliko referentnih i nereferentnih 4890, i mogu ti reci da su temp chak i pri debelom oc-u bile nize nego na 4870, a kod tebe je josh u pitanju asus formula. ne znam. mozda je to njihovo hladnjenje jednostavno dresh u odnosu na referentno i druge nereferentne. takodjer mogao bi da probash da je otvorish i vidish naleze li lepo kuler i oni termalni padovi na memorije, ali to mozda tek nakon konsultacije u firmi gde si je kupio, da ne bude posle, ne vazi garancija otvarao si je.

ili najbolje probaj da je reklamirash, mada ako prolazi sve testove, sumnjam da ce ti izaci u susret

ko bi rekao za asus formulu da se tako neshto moze desiti

po specifikacijama na kutiji ona je 23% hladnija od ref!=) do pre par meseci isla je do 94-95c za memoriju kako su krenuli topli dani tako je i ona digla temperaturu. odneo sam je u shop, ljudi je najnormalnije preuzeli,dali mi na koriscenje 5450 dok ne vide sta je sa ovom i slozili se da je to ocitavanje bolesno visoko pogotovo za formulu. a sta se desava ako su senzori neispravni? jel to kvar koji podleze garanciji?

Poslednja izmena:
po specifikacijama na kutiji ona je 23% hladnija od ref!=) do pre par meseci isla je do 94-95c za memoriju kako su krenuli topli dani tako je i ona digla temperaturu. odneo sam je u shop, ljudi je najnormalnije preuzeli,dali mi na koriscenje 5450 dok ne vide sta je sa ovom i slozili se da je to ocitavanje bolesno visoko pogotovo za formulu. a sta se desava ako su senzori neispravni? jel to kvar koji podleze garanciji?

ma tako ti i najpametnije.

da li pogleze ne znam, mislim da je njima najbitnije da ako radi to je to, vratice ti je nazad. jedino si trebao da vidish da li trotluje. tj da li pokazuje manje poena u recimo 3dmarku nego shto bi trebala. u tom sluchaju karta je neispravna i imash puno pravo da trazish drugu. ali ako samo senzori lazu i ako je ona toplija nego shto bi trebalo da jeste, ostaje ti da se uzdash u njihovu dobru volju da ti daju drugu, normalniju.

...mozda ne naleze kuler dobro na cip. Meni nije dobro nalegao ... memio i shadercore su isli do 100C, a cip do 75-80C...Kad sam gledao izmedju kulera i cipa (naravno dok ne stavim pastu i upereno prema svetlu) bilo je prostora na jednoj strani .... malo sam ismirglo nozice od kulera , lepse i ravnomernije je legao kuler na cip, i temp. je pala za memio i shadercore na 65-68C u loadu(tako je pre idle bio:S:), a jezgro na 58-60C.. i to na 900/1000.
kriza.jpg

^^u sobi je bilo 29C

..i meni su bili pajpovi vreli kad nije nalegao...

Poslednja izmena:
pomislio sam na to,ali sam prvo hteo da vidim sta kazu serviseri...kako oni nista nisu uradili, osim testirali na eventualne probleeme pri temp 110, ja skinuo kuler, a paste ispod gotovo da nije ni bilo! stavio sam arctic ceramique
i temp za mem sa 72-76c, pala na 56-60/90-92c! za shader je sada 52c,kao i za gpu, ali se ne secam koliko je bilo sa starom pastom =) nije ni vazno,glavno je bilo ohladiti memoriju!

ps. ako zelis nesto da uradis kako treba-uradi to sam! =pp

Prilozi

• 4890.JPG
    4890.JPG
    27 KB · Pregleda: 58
  • 4890fullload.jpg
    4890fullload.jpg
    333 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Ja sam na svojoj 4890 kartici ma lo digao napon sa 1.050 na 1.150 i kad je klokujem na 900/1000, napon se sam poveća na 1.350. U čemu je problem, što bi ja uopšte dirao napon kad se on sam prilikom overkloka pomjera?

zar nije jednostavnije uzeti bios editor i srediti napone po želji (doduše, tamo postoje koraci, ne može baš da se upiše bilo šta). Posle toga, flešneš bios i to u windowsu i extra!

e jel bi mi mogao reci preko kojeg programa mogu da flesujem u win-u? ati bios editor radi u dosu...a nemam flopi i tesko mi je pokrenuti dos

Nazad
Vrh Dno