Šta je novo?

Socijalno pitanje - 25E

trx

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2004
Poena
619
Znaci, treba mi odgovor na jedno socijalno pitanje (nemojte mi se smejati):

Sta je bolje kupiti za 25E:
- MX 440
- R9200SE

Znaci, kartica bi trebala samo sto bolje (koliko je to uopste moguce) da radi u nekim ne bas najnovijim igricama na jednom starom Celeronu 500.

Sta je po vama bolja kupovina?

:eyebrows:

Ja mislim da je apsolutno svejedno.

uzmi neki polovan fx5200 mozes naci sigurno

S obzirom da si spomenuo Celeron na 500 MHz, onda moja preporuka ide GF4 MX-u. Zasto? Prvo, na tom procesoru sigurno neces igrati igre sa pixel shaderima, tako da od Radeona nema vajde. Drugo, na toj masini ces sigurno igrati igre bazirane na Q3 enginu, a posto isti koristi OpenGL, GF4 je takodje u prednosti. Trece, u starijim igrama (koje si spomenuo) imaces daleko manje problema sa detonatorima nego sa katalistima.

Istina, tesko ces naci 128-bitni GF4 (uopste, ne samo za te pare) ali ako uspes, tim bolje.

Pa kako da razlikujem 64-bitni i 128-bitni GF4 MX ?

Vizuelno - ne znam :)

Salu na stranu, Asusovi 64-bitni modeli imaju sufix "Magic" a 128-bitni ne.
Inace, mozes lako utvrditi preko Everesta, ali to tek kad kupis :)

OK. Hvala.

P.S. Gde da nadjem tog everesta? Moze li se videti iz nekog 3DMark-a ili Sandre?

ali ako planira u skorijoj buducnosti nov kompjuter
definitivno ati radeon 9200 128bit

@c3
ako bude menjao ceo komp ondak ce i rade9200 pa cak i 128-bitni biti zamenjen sa novom karticom :)
znaci nece covek sada da se trosi i rece na pocetku teksta do 25e

Ja imam Ti4200-x8 i furao sam detonatore 43.x
Kad sam stavio 61.77, graficka mi je bukvalno poletela (3dmark01 je opao, ali me interesuju igrice, a ne statistika). Posebno se popravila u Doom-u. Koljem sve komsijske 9600Pro, 9600XT, 9800SE... :D

Pitanje: Koje driver-e da stavim na taj MX 440 ?
Hoce li i njemu znaciti 61.77 ili da ga furam sa nekim 4x.x?

za gf4 oprobano najbolje 45.23, od forceware-a nemas mnogo koristi! :)

trx je napisao(la):
Ja imam Ti4200-x8 i furao sam detonatore 43.x
Kad sam stavio 61.77, graficka mi je bukvalno poletela (3dmark01 je opao, ali me interesuju igrice, a ne statistika). Posebno se popravila u Doom-u. Koljem sve komsijske 9600Pro, 9600XT, 9800SE... :D

cccc.... :smash:

Poslednja izmena:
Pa dobro, je l' nisam upravu? :D

Koliki ti je FPS na 800med?

:test:

Poslednja izmena:
Pa i nije mnogo cudno da ih kolje (u framerate-u). Zasto takva reakcija? Prvo, Doom3 stvarno mnogo vise voli nVidiu, drugo, poznato je da Ti karte ne rendaju bas sve efekte za razliku od navedenih Radeon-a (naravno, kvalitet slike je poprilicno losiji), a tretje, komsije ocigledno ne stoje najbolje sa drajverima :)

Da, i ja sam primetio da Titanium-i mnogo bolje rade sa 61.77 drajverima, pa iskulirajte malo tu isforsiranu pricu o 45.23 i uopste 4x.xx. Sa tim drajverima, recimo CMR04 ima gomilu bagova, a neke igre nece ni da rade.

Poslednja izmena:
A Voodoo je lepo rekao koju da izaberes i jos bolje objasnio zasto MX-a.
Jedino sto mislim da i nije toliko tesko naci 128-bitnu, posebno polovnu. Ja sam imao Eagle-a (tako je i leteo :) ) i bio je 128-bitan, tako da... baci se u potragu, nacices sigurno.

Po meni ti je najbolja varijanta za te pare da potrazis GF2 GTS/Ti. Imaju fenomenalnu sliku a mislim da su cak i brzi od tih SE *******cija. Ionako moras da kupis polovnu, jer ni tih kilavih nema novih za te pare.
Pozdrav!

Ja imam GeForce 4 MX440 by NoName :D Pravi ga neka firma sa shlj imenom, a u stvari kartica je veoooma dobra! Samsung 128MB memorije na njoj od 128 bita. I znas sta? Na prodaji je! Al ima problem: PRSLA JE Nece da radi konektor za qler pa tako ne mogu da je ladim. Probao sam pasivno sa osmicom, al ne radi nista posbno... Kada sam izvukao citaj: 8700 sa ovom karticom (mogla bi i vise kad bi imala qler na njoj). Jako su dobre GF4MX440, samo je jedini problem sto nemaju PS2.0

Pozdraw :wave:

???

Ja imam Gainward GF4 MX420... Kartica je nenormalna... Sa 61.77 detonatorima Morrowind secka ko lud... Kada sam vratio 30.82 sa softquadro skriptom (tada je prepoznaje kao Quadro 4 550XG) igra jednostavno leti sa ful detaljima... Cak su teksture neupoerdivo bolje kao da kartica podrzava bumpmapping... NFSU i Colin McRae 3 izgledaju prelepo kao da ima pixelshader... Ima li neko objasnjenje...? :wall:

MurDock je napisao(la):
Sa 61.77 detonatorima Morrowind secka ko lud...

Pa sto bre 61.77 kad su oni optimizovani za GF6800/GT/Ultra? Naravno da ce da ti koci. Meni je kocilo k`o loodo sa 56 detonatorima... A tek 61.77? Ma necu ni da probam :smash:

BTW, imas neki link za te detonatore ili kako nazivas "softquadro skript"?

Srce si ako das link :D

Poz

SirOliver je napisao(la):
Po meni ti je najbolja varijanta za te pare da potrazis GF2 GTS/Ti. Imaju fenomenalnu sliku a mislim da su cak i brzi od tih SE *******cija. Ionako moras da kupis polovnu, jer ni tih kilavih nema novih za te pare.
Pozdrav!

GF2 Ti ima Pixel Shadere, jel tako? Uzmi tu, super izbor. Kupi Halo Oglase i sigurno ces naci nekakvu TI. Nemoj nikakvu SE. Ako si bas socijala, ono do jaja :D i ako bas oces 25 ojra da das za grafiku (mada neces se leba najesti :) ) uzmi GF4MX460 sa 64MB ili GF4MX440 sa 128MB rama. Potpuno su iste u radu (ova prva ipak ce malo da ti koci).

LiquidPlasma je napisao(la):
GF2 Ti ima Pixel Shadere, jel tako? Uzmi tu, super izbor. Kupi Halo Oglase i sigurno ces naci nekakvu TI. Nemoj nikakvu SE. Ako si bas socijala, ono do jaja :D i ako bas oces 25 ojra da das za grafiku (mada neces se leba najesti :) ) uzmi GF4MX460 sa 64MB ili GF4MX440 sa 128MB rama. Potpuno su iste u radu (ova prva ipak ce malo da ti koci).

Polako Liquid. GF2 nema pixel shadere! Ali je svakako najbolji izbor za masinu na 500MHz, posto neka jaca karta ne bi mogla da pokaze sta ima, a igre sa pixel shaderima nece moci ni da pokrene, mozda jedino na MIN detaljima. A sto se drajvera tice, najbolje su se na Ti kartama pokazali 53.03 i 61.77. TRX je lepo rekao kako se sa tim drajverima ponasa Ti4800 u poredjenju sa 4x.xx. Takodje je i MX440 savrseno radio sa 53.03.

Neeee... Ziveo sam u lazi proteklih 4 godina! :mad: Kako nema Gf 2 TI PS? Sto se tice detonatora za GF4, stavi 44.03 ili 40.71, oba rade posao kako treba. Ja treutno imam 53.03 :p

Poz

@trx
svojim kontraverznim izjavama si pretvorio ovaj thread u djubre!
moderator Jaksa ti je odmah rekao na tvoje pitanje da je svejedno kakvu kartu uzimash sa obzirom da si izjavio da kartica treba da gura starije igre na Celeronu, plus sto si naveo neki mizeran cenovni rang od 25e!!!
a sada se raspitujesh za Far Cry i neke druge jace kartice!
odluci se :)

Koliko bese minimum za FarCry?:

Minimum System Requirements Single Player Only

- Computer: AMD Athlon 1 GHz or Pentium III 1 Ghz (AMD Athlon XP 2000 / Pentium 4 2 Ghz recommended)
- Operating System: FarCry is supported on the following operating systems: Windows 98SE, Windows ME, Windows 2000, and Windows XP.
- Memory: The game requires 256 MB of RAM.
- Controls: A keyboard and mouse are required
- Drives: 4 Gb of free space on hard disc are required to install and play the game. 4x DVD or 16x CDROM is required to install the game.
- Video: A 3D accelerator video card with support for DirectX® 9.0b and at least 64 MB of video memory is required.
- Sound: A DirectX®-compatible 16-bit PCI sound card is recommended.

@trx: Ako oces FarCry, kupi nov komp...

Vrh Dno