Šta je novo?

Socijalno pitanje - 25E

LiquidPlasma je napisao(la):
Neeee... Ziveo sam u lazi proteklih 4 godina! :mad: Kako nema Gf 2 TI PS?

Nema. Ima neku jedinicu koja je pretecha pixel shadera (od koje je kasnije razvijena PS jedinica za GF3), medjutim posto nije programabilna, igre je ne koriste (niko nece da se zamlacuje i pise poseban deo svog enginea specijalno za GF2 Ti) tako da eto...

trx je napisao(la):
A na kojim driverima vam bolje radi Far Cry? :D :D :D

1. Ne znam da li ste primetili 3 (slovima: TRI) smile-a na kraju ovog posta, a ni ne postoji "Last edited..." jer je takav bio od pocetka! :mad:

2. Otkud tolika nervoza? :eyebrows:

bitno pitanje je da li u igrama softquadro donosi neko vidljivo unapredjenje?
ili samo u sandri :banana:

Da li ste znali da GeForce 2/4 MX Kartice imaju Pixel Shadere? Ali znate koju verziju? 0.5 (ovo sam video sa nekim programom :p ) :D

Softquadro donosi poboljsanje u igrama (a i programima) koje mogo da iskoriste quadro mogucnosti... Nisam expert ali mislim da ima neke veze sa OpenGL-om... Daleko bolje performanse sam primetio u igrama kao sto su Unreal Turnament 2003 i Morrowind-u... Sa obicnim detonatorima igrao sam u 800x600 i seckalo je, dok sa softquadro driverima obe igre lete u 1024x768 sa full detaljima uz neupoedivo lepsi prikaz textura...

Ako se jos uvek razmisljas sta da uzmes, probaj da nadjes Canyon MX440 sa 64MB 128-bit-nog rama. Kartica je dolazila u mali milion verzija, neke su bile bolje neke losije, ali ono sto je bitno polovnu mozes sigurno da nadjes za te pare a kartica je odlicna - 3dMark2001 oko 6000 - sto znaci bolje nego skoro duplo skuplji FX5200 sa 64-bit-nom memorijom

Pozdrav...

Rado bih ja uzeo tog Canyon-a ili bilo koji drugi 128-bitni MX440 (420, 460...) ali ih nema ni od korova - sve neki 64-bitni... :(

E, ali stvarno, za Celeron 500 ti i ne treba nista jace od nekog GF2, pa mislim da je i takav mx440 ok za tu masinu.

OK, mozda mu nabudzim nekog Durona, ali 128-bitnog MX440 nema pa nema - bio to Celeron ili Duron... A nema ni GF2 Ti, Ultra... I oni bi mi legli, ali ih nema!

:(

Moja preporuka da uzmes neki GF2 GTS
( do nedavno sam i sam bio vlasnik jedne ELSE GF2 GTS )
Perfektna kartica za tvoju masinu a kosta oko 20-tak evra.

Kosta i manje, ja i komsija drugom komsiji uzeli polovnog Creative GF2 GTS za nekih 18 evra jos pre pola godine... i sad Q3 kida ko lud na njegovom Celeru 533 i dziforsu...

Na kraju je masina zamenjena za Duron 750@866 s tendencijom upgrade-a (ploca je A7V266-C pa ce jednog dana tu biti i neki XP :smoke: ) a ispazaren je i Radeon 9100 za nekih 35E... Time sam resio sve nedoumice ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno