Šta je novo?

Snapdragon 875 - Gde Je Limit?

Limit ce postojati kada ljudi budu skontali da im je mid range procesor vise nego dovoljan.
A vec su poceli da kontaju cim sve vece firme prebacuju fokus na raspon 400-500$ telefone.

Sent from my C-3PO

Slažem se, ali šta to opet znači po pitanju flasgship-ova? Kupovaće ih koliko procenata ljudi?

Limit ce postojati kada ljudi budu skontali da im je mid range procesor vise nego dovoljan.
A vec su poceli da kontaju cim sve vece firme prebacuju fokus na raspon 400-500$ telefone.

Sent from my C-3PO

bogami možda čak više i na segment 300-400$/€

zavisi doduše koje se cene gledaju kao zvanične ali u tom okviru mogu da se sada kupe razni odlični telefoni, pre svega samsung i xiaomi, verovatno i neki drugi ali nemaju toliko široku ponudu...

i dalje se forsira sve brže punjenje jer to traži narod...citat iz testa xiaomi mi 10 ultra telefona...

"Those charging speeds come at a cost. Both in wired and wireless charging, the Xiaomi Mi 10 Ultra gets uncomfortably hot. Of the two, wired charging makes the phone hot to the point where you wouldn’t want to hold it. This could potentially be harmful to the battery’s longevity and is something worth keeping in mind".

Poslednja izmena:

Sent from my C-3PO

Prelazice ljudi u tu cenovnu klasu ali postoji velika sansa da i tu krenu da dizu cene. A vec im dizu tako da ce sada mid range telefoni doci u klasu flagship modela a flagship ce da postanu super flagship klasa.

Ali je pitanje šta će nuditi. Brzo punjenje? Big deal, powerbank i cepam. Nema mobilna industrija ništa novo da izmisli više, osim možda novih baterija i preklopnih modela koji će se usavršavati godinama. Ovo što zmaj nudi je surova snaga.

Pa sta ovo znaci da ce dogodine fold kostati 2500 a npr note 30 i S serija minimum 1500e,pa gde ode sve ovo???
@vojkan85 slazem se sledeci pomak je samo preklop i baterija posto vidimo da je razlika izmedju 855 i 865 minorna i vidi se samo na papiru

Poslednja izmena:
Zato sam i pitao gde je limit jer ne vidim da će cene nikako padati. Mid će postati flag, flag će postati ultra premium a Fold će postati Extreme i ćao.

Ništa, kupovaćemo prošlogodišnje flagship (ultra premium) modele (kao i mnogi od nas do sada) i to je to. Samsung je već najavio 3 godine podrške za premium modele, isto to je najavio i sony, tako da će verovatno i ostali morati da se priključe. U prevodu, odlični, ex-flagship modeli, sa još 2 godine podrške, za 500-600e iz oglasa.

Fold (extreme) uređaji će se usavršavati još nekoliko generacija, do potpune funkcionalnosti i praktičnosti, pa za sada nisu toliko ni bitni.

Pa sta ovo znaci da ce dogodine fold kostati 2500 a npr note 30 i S serija minimum 1500e,pa gde ode sve ovo???
@vojkan85 slazem se sledeci pomak je samo preklop i baterija posto vidimo da je razlika izmedju 855 i 865 minorna i vidi se samo na papiru
Upravo to. A isti oni koji sad daju 1000 ili 2000e će da daju 1500 i 2500 za te novije modele (par njih/nas će preći na nižu klasu ili uzimati telefone na dve godine umesto na godinu) i to je to.

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

500 evra nije malo kada pogledaš, ali moraš onda ponuditi mnogo za tu razliku. Ne bolje performanse za 20%, ne bateriju za isto toliko nego barem za 40%-50% bolje nego da prethodnoj generaciji.

Nece biti takvog povecanja cena, mogu da se kladim. Vec je bila vest da ce 875 biti mnogo skuplji, pa onda druga vest da nece. Fold uredjaji ce biti neki "ultra premium", a cene ostalih ce biti slicne kao i ove godine.

Pa ako se nastavi period krize na globalnom nivou i ako Covid19 bude tu još neko vreme...imaće to sve uticaja i na kupovnu moć i na same izrade novih čipova. Snapdragon kao takav uvek ima prednost naravno u odnosu na druge, ali poređenja radi 865 i 865+ su maltene iste verzije sa većim klokom. Ovde već ima nekih većih pomaka, i zato mislim da će cena biti veća od 100-200 evra po novijim telefonima. Samo da ne odu u neka nebesa, ali željno čekamo prve testove. A da ne pričam 6G ready koliko će da košta. Iskreno me sada i ne čudi što Samsung ne radi ništa po Exynos pitanju jer će u novoj tehnologiji da radi 875. Neka rana testiranja na antutu pokazuju skor od 880.000 kome to znači.

Poslednja izmena:
Mene plaši softversko sakaćenje uredjaja po cenovnim kategorijama tako da će nas primorati da plaćamo više.

Software bez hardware-a ne može, mora da ga isprati, jedino ako ne misliš na optimizacije.

250 dolara samo chip plus resto telefona...

Jedino PS5 ce biti jeftiniji od onoga sto ocekujemo i koliko bi Sony voleo da naplati :D

Onome kome nije bitno sta je unutra mozes da uvaljas sta god pozelis. Ili ko ne zna.

Ali je pitanje šta će nuditi. Brzo punjenje? Big deal, powerbank i cepam. Nema mobilna industrija ništa novo da izmisli više, osim možda novih baterija i preklopnih modela koji će se usavršavati godinama. Ovo što zmaj nudi je surova snaga.
Mislim da jos jedino prednja kamera ispod displeja (Xiaomi je blizu izbacivanja) moze da se nazove napretkom. Za sve ostalo iz principa ostati u rangu 300-400 eur max.

Ovo je očekivano jer Snapdragon za Android telefone nema alternativu. Ameri su ubili Kirin, a Samsung je nesposoban da napravi konkurentan procesor. Kada neko ima de facto monopol, onda je logično da može da naplaćuje svoj proizvod koliko god želi

Moze da ga naplacuje onoliko za koliko moze da ga proda, ne vise od toga.

Nazad
Vrh Dno