Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

Na Ex0 bamtu nema nikakvih problema ;)

Evo i mene. Treba li nešto novo na smos-u? :D<br/>

Treba puno toga:
Ubaci drk,max,yac,utc da moze out of the box da se shalta
Pool manager koga vidi cgminer remote
Team viewer
Da ne zabada kad se stavlja-vadi monitor
Da vidi 6 karti bez gimnastike
Konfig fajlove za valute iz prvog predloga (kao sto su za ltc,na sajtu)
....kad zavrsis javi,smislicu jos :)

Jel neko probao da kopa X11 preko 1.3 smosa sa gigabyte R9 270 (non X) kartama? Ne mogu da pokrenem mining sa istim podesavanjima sa kojim mi rig sa asusima R9 270 radi mesecima bez greske.
Rig se sastoji od 3x gigabyte r9 270 (treba da se doda jos jedna), Gigabyte 970a-ds3p, sempron 145, 4gb rama....
Nakon stavljanja smos-a na usb, instalirao sam Sgminer 4.1.0, da li jos nesto treba da se odradi da bi karte krenule da kopaju:

wget http://www.smos-linux.org/upgrade/sgminer.sh
chmod +x sgminer.sh
./sgminer.sh

To su ti najbolje 270ke ubedljivo,nije do njih.Nesto si sje**. I20,tc12292,1100/1250 ~1300 daju. Proveri worker podatke.Izbrisi scrypt=true

Nadam se samo da je naponska sekcija na kartama kvalitetno odradjena,a ne kao na prethodnoj generaciji, jel ti se zapalila neka gigabyte karta do sada? :D
Nije problem do config fajla, instaliracu opet smos pa cu videti, nesto se pobrljavilo....

To je bilo sa 7950 kartama,ove nemaju nikakav problem,cak im je velika prednost sto imaju 2x6pin,rade lepo stabilno i hladno,ventovi su dobri,mogu da daju 500 na vodi itd...nikad manje para a vise srece

Meni je bas problem sto imaju 2x6 pinska konektora. Imam CM V700 napajanje i ne znam kako na njega da nakacim 4 karte, jedva sam 3 nakacio. fabricki sa ovim napajanjem idu 2 modularna gpu kabla,na svakom su po dva 6+2 konektora (ukupno 4), a meni treba 8 komada, da ne govorim koliko mi kablova sa molexima treba (fabricki idu 2 kabla sa po 2 molexa), bitno da ima 3 ili 4 kabla sa po 3 sata konektora....

Jel se moze MYR kopati preko smosa i ako moze koji miner treba koristiti?

Treba mi pomoc oko butovanja na gigabyte ploci. Imam 3 ploce, na 1 radi na 2 nece. Evo jedne na kojoj nece da se butuje SMOS "GA-A55-DS3P" :trust:.

EDIT:

I da li moze da se prati temperatura VRM-a na SMOS-u?

Poslednja izmena:
U tips dodata skripta za x11 mining (menja cgminer na sgminer SPH za darkcoin)

U configu samo promenite umesto scrypt, stavite darkcoin, i obrišete dole scrypt true. I majnujete x11. Poz.

Probao sam da promenim na ovaj sto daje vise i ne vidim nikakvu razliku.Sve je proslo ok,download i ostalo bez greski.O cemu se radi?Jesi siguran da si stavio dobar link za download?

U tips dodata skripta za x11 mining (menja cgminer na sgminer SPH za darkcoin)

U configu samo promenite umesto scrypt, stavite darkcoin, i obrišete dole scrypt true. I majnujete x11. Poz.

Pokusao ponovo na masini gde je bio vec updateovan sgminer onaj obican za dark.
Nista ne biva....
Napravio novi fleshic v1.3 podesio sve i....
...nista ne biva...

Al si ga opravio svaka ti cast :):):)

Prodje vreme za edit :(

Sad sam tek skontao da to nije ona verzija sa 2% vec neka druga,ali bez obzira NE RADI.Sa standardnim podesavanjima koja su bila na prvobitnom sgmineru daje samo 15% hasha i sve invalide,a kad se stave ona podesavanja koja savetuju za tu verziju ne kopa uopste ili zabode masinu.Probano na rigovima sa raznim 270/270x,280/280x i 7950.Svuda isto.

Ala ga je opravio

@singerica
Mozes li da pogledas o cemu se tu radi,na stranim forumima ljudi prijavljuju solidne performanse na drugim distribucijama linuxa,za tvoj ne vidim da je neko uspeo da ga natera da radi.Pitaju kojekuda i za smos sta i kako ali nema ko da im odgovori.Jedna stura poruka sa poluinformacijom nije dovoljna da neko resi da donira ni 2% a kamoli nesto vise,podrska ti je ocaj boziji

Nije to taj sgminer. Polako ljudi, ja ne majnujem više, nisam baš u priči, samo da se vratim polako. Sredim sve u četvrtak. Sad mi recite šta je greška u ovoj skripti. Ja uradio kod seeb i radila je.

Greska je sto se ne zna koji je sgminer a sad u zadnje vreme ima 2-3 koji daju vise po 30-40% ali su im podesavanja u konfig fajlu dosta drugacija.Potrazi x11sgminer pa ces videti i sam.Ti bi u stvari trebalo da vidis koji radi na tvom smosu i onda da detaljno napises kako da se to upgrade.Racunaj da smo svi vec dodali onaj prvi sgminer pre x vremena koji nam je omogucavao da kopamo drk.Ako ti treba neko da testira,tu sam.
Mozda bi bilo najbolje da konacno izbacis 1.4 koji ce imati u sebi taj novi x11sgminer,tv,poolmanager itd...

Kolega @Phoenix mi je prosledio sinoc najnoviji miner, pa ako budes pravio novi smos linux 1.4 ubaci njega, skripta za novi miner:

#!/bin/sh
mine stop
sleep 5
cd /home/
git clone https://github.com/lasybear/sph-sgminer_x11mod
mv /home/sph-sgminer_x11mod /opt/miners/darkcoin-sgminer
cd /opt/miners/darkcoin-sgminer/
make clean
sleep 5
chmod +x autogen.sh
./autogen.sh
sleep 2
apt-get install libudev-dev
sleep 2
cp /opt/ADL/include/* /opt/miners/darkcoin-sgminer/ADL_SDK/
sleep 2
CFLAGS="-O2 -Wall -march=native -I /opt/AMDAPP/include/" LDFLAGS="-L/opt/AMDAPP/lib/x86" ./configure --enable-scrypt --enable-opencl
sleep 5
make install
sleep 5
clear
cd /root/
echo 'export DISPLAY=:0' >> dark_mine.sh
echo 'export GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100' >> dark_mine.sh
echo 'export GPU_USE_SYNC_OBJECTS=1' >> dark_mine.sh
echo '/opt/miners/darkcoin-sgminer/sgminer -c /etc/bamt/sgminer-dark.conf' > dark_mine.sh
chmod +x dark_mine.sh
clear
echo 'Darkcoin-sgminer installed.'
echo 'SMOS-Linux.org'
echo 'To start mining type:'
echo '/root/dark_mine.sh'
echo 'or'
echo './dark_mine.sh'
echo 'But first stop standard mining with: mine stop'

Po kom osnovu bi trebao da bude 1.4?
Svaki 10 dan neki novi algoritam. Šta sada, da pravim swicher?

Ovo je skripta koja menja cgminer u sgminer x11 što daje 40% više.

Kod:
wget smos-linux.org/upgrade/x11-sgminer.sh
chmod +x x11-sgminer.sh
./x11-sgminer.sh
Ako je neko voljan da testira.

to je upravo ono na sta se zalimo,nemozes testirati nesto sto nece ni da krene,ili stoji ili zabode masinu

Ne,al uporan sam :),sad cu da probam i ovo:

1. na flash stavi tzv clean smos 1.3
2. kada se podigne smos u terminalu kucas
apt-get update
3.
sada pokreni ovu skriptu koja instalira sgminer (ovo je bitno, jer sa onom skriptom od singerice nece uvek da radi)

mine stop
wget http://smos-linux.org/upgrade/sgminer.pl
wget http://smos-linux.org/upgrade/sgminer2.pl
rm -rf /opt/bamt/gpumon
mv sgminer2.pl /opt/bamt/gpumon
rm -rf /opt/bamt/common.pl
mv sgminer.pl /opt/bamt/common.pl
sleep 5
cd /opt/miners/
rm -rf sgminer
git clone https://github.com/prettyhatemachine/sph-sgminer
mv /opt/miners/sph-sgminer /opt/miners/sgminer
cp /opt/ADL/include/* /opt/miners/sgminer/ADL_SDK/
cd /opt/miners/sgminer/
./autogen.sh
sleep 5
make clean
sleep 5
CFLAGS="-O2 -Wall -march=native -I /opt/AMDAPP/include/" LDFLAGS="-L/opt/AMDAPP/lib/x86" ./configure --enable-scrypt --enable-opencl --bindir="/opt/miners/sgminer" --prefix="/usr/local/bin"
sleep 5
make
sleep 5
rm -rf /root/sgminer.sh
clear
echo "sph-sgminer 4.1.0 installed."
echo "Now reboot your rig, set "kernel" : "Darkcoin" in your conf, and start mining"

restartuj smos

4.skini sgminer za bamt sa donjeg linka
https://www.dropbox.com/sh/zhfbr8xh6...WDX8WxB4XA6wEa

4.otvori terminal i u njemu kucaj sledece

nano /etc/apt/sources.list

#Tesing
deb http://http.us.debian.org/debian/ testing non-free contrib main

2.otvori terminal direktno ili preko putty-ja i kucaj

apt-get update
apt-get -t testing install libc6-dev

isprati instalaciju, kad se sve zavrsi preko winscp-a iskopiraj u direktorijum opt/miner/sgminer/
sgminer koji si skinuo u tacki 1

uradi restart i gotovo

naravno tc je pozeljno da stavis na 0 i gpu thread na 1

eto to je to i imas ubrzanje oko 38%

tako je vidi samo da ti ne stoji u configu algorithm , a treba da stoji kernel pa darkcoin, stavi tc na 0, gpu thread na 1 i restart masine i sacekaj malo na nekim masinama pocne da radi posle minut dva

Nazad
Vrh Dno