Šta je novo?

Smesan problem oko mreze ...

Mozda bi pomoglo da iskljucis opciju "Allow the computer to turn off this device to save power" iz Device Manager-a za tvoju mreznu karticu.

To sam vec uradio iskljucio sam za obe mrezne i isto je ... u event viewr sam pregledao nema nesto specijalno ali opet cu cim restartujem da obratim paznju na dalje...

Sto se tice Lan podesavanja tog intela ostavi sve na default-u. Pokusaj da ponovo reinstaliras obe masine i nakon sveze reinstalacije pokreni sysprep, zatim prilikom prvog restarta podesi u mini setup-u staticke ip adrese i radne grupe na oba racunara kako bih se lokalne sigurnosne politike automatski podesile i ne moras da razmisljas da nisu sta zaboravio. I jos naravno pokusaj da zamenis kabl i vidi da li ima poboljsanja.

a sto instalacija pa sysprep?

frogman je napisao(la):
Sto se tice Lan podesavanja tog intela ostavi sve na default-u. Pokusaj da ponovo reinstaliras obe masine i nakon sveze reinstalacije pokreni sysprep, zatim prilikom prvog restarta podesi u mini setup-u staticke ip adrese i radne grupe na oba racunara kako bih se lokalne sigurnosne politike automatski podesile i ne moras da razmisljas da nisu sta zaboravio. I jos naravno pokusaj da zamenis kabl i vidi da li ima poboljsanja.

Pa bas to niej tako izvodljivo ... masine ne mogu tek tako da se reinstaliraju svaki dan ...

JEsi li pokusao ponovo Network setup wizard na oba kompa?

(chest problem)

Probao i to cak sam i kreirao network setup disk... ali mreza i dalje radi 10-ak minuta i posle opet prestaje ... i cim restart opet sve proradi... i sve tako svakih 10 minuta ...

Poslednja izmena:
Kostolomac.TK je napisao(la):
Probao i to cak sam i kreirao network setup disk... ali mreza i dalje radi 10-ak minuta i posle opet prestaje ... i cim restart opet sve proradi... i sve tako svakih 10 minuta ...

zamena kabla, flashovanje biosa na oba kompa, reinstalacija na oba kompa? (jedno po jedno)

da nisu malo radikalne mere? mislim, flesovanje biosa i reinstalacija OSa....daj bre...citaj malo sta covek pise...masine ne smeju da imaju ispada, tj. moraju da rade

kalky je napisao(la):
da nisu malo radikalne mere? mislim, flesovanje biosa i reinstalacija OSa....daj bre...citaj malo sta covek pise...masine ne smeju da imaju ispada, tj. moraju da rade

lol, procitao sam tvoj odgovor, pa onda i potpis i zamalo da umrem od smeha 🙂

i` sorry master yoda 🙁

fleshovanje biosa i zamena kabla i nisu toliko radikalne mere. mada je ocigledno problem do OS-a. Ja bih u svakom slucaju krenuo da reshavam tim redosledom. a onda bih reinstalirao najverovatnije (osim ako reshenje nije u onom artiklu u postu iznad mene)

Ko sto se da primetiti problem je u jednoj masini jer kad se ta restartuje sve radi a ona druga ne mora nista. Ista je ploca u detalj kupljene istovremeno, isti bios sve isto flashovane. Kabal potpuno ispravan proban na drugom mestu. Jedino ostaje da ponovo snimim siostem ali snimljen je pre par dana i isto je. Prosto ne moze svaki put reinstalacija.

Probao, sve je vec bilo tako.

I jel resen problem? Trenutno mene muci ista stvar, i poludecu. Dakle situacija je:
Desktop racunar vidi u Workgroupu i sebe i lap-top, moze da pristupi sebi ali ne i lap-u ( poruka je: \\Milan_lap is not accessible... ). Ping radi u svim kombinacijama.
Lap-top vidi i sebe desktop i moze da pristupi i sebi i desku.

Pa kad vec nema resenja za sad stavi SP2 pa probaj...
Nesto mi nije jasno ako se dobro secam, zar ove adrese koje si naveo nisu APIPA adrese 169.254.230.44 i 169.254.230.43, to su adrese kad ne moze da se pribavi adresa od DHCP servera. U prvoj varijanti kako si napisao ko ti je uopste dodeljivao IP adrese ko je bio DHCP. Ides li na net i preko koje masine, ako ides onda prva masina mora da bude dhcp, mora da se odradi wizard za ICS. Koji adresni prostor koristis, nesto mi tu nije jasno...
Jos jedno glupo pitanje, kako ti se zovu masine netbios name, da li si im dao razlicita imena...

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno