Šta je novo?

Smesan problem oko mreze ...

Kostolomac.TK

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Hmm posedujem 2 identicna racunara sa plocama ASUS P4C800E koje imaju integrisano 1GB/s mreznu karticu Intel(R) PRO/1000 CT. Crossover kabal i sve to povezano, u pocetku na automatske IP adrese i sve to na XP SP1. E sad sve to u pocetku super radi ali nakon 5-10 minuta odjednom se gubi svaka konekcija tj u mrezi se vise ne vidi drugi racunar vec samo taj i sta je na njemu serovano. Vise ni sa jednog se ne moze pristupiti na drugo uz klasicnu gresku may not have permission bla bla. Cim se restartuje i sve opet bude ok i za par minuta isto. Probao sam i sa statickim IP adresama i sve isto radi i prestane i opet mora restart. Probao dizanje novog sistema par puta na oba racunara i isti problem. Pre u pocetku koliko se secas sve bese OK. Imali neki savet ili mozda konkretna pomoc?

Bas cudno da radi posle reseta. Da li moras da resetujes oba racunara, ili samo jedan? Obicno se to resva, ili vracanjem jedne vrednosti u registry bazi na 0, ili izmenom lokalne polise tj. polja Deny Access to this computer from the network. Da li imas neki antivirusni program na primer Norton-ov?

Sta imas od antivirus i firewall softvera instalirano na masinama?

Ovako, prvo da se svima zahvalim na reply i na bar malo pruzenoj nadi da ce biti bolje. Naravno samo na 1 racunaru moram reset, na drugom ne moram tj ako uradim na druogm i dalje nece raditi dok ne resetuje prvi. Na drugom nemem nista od antivirusa i tih ****** dok na ovom imam samo legalno izdanje AVG 7.1 Pro bez firewall-a. Al kako mi se cini recimo dok pustim film preko mreze misli mda nece da prekine dok ja ne prekinem tranfer. Kad se nista sa mrezom ne radi cini mi se da kao da tada prekine.

Jesi li probao da pingujes racunare medjusobno nakon tog prekida, dok ti mreza ne radi? Ako je ovo ok, onda mozda imas neki virus, mada to je vec samo nagadjanje... Inace kod takve situacije sa samo dva racunara mislim da je logicnije da IP adrese budu rucno podesene, ono isti opseg i isti subnet mask.

Pa probao sam i rucni uz isti opseg i subnet mask i uz automatski, u oba slucaja isto. evo sad sm pustio pesme i pustam vec pola sata i sve radi, e sad ako prekinem za 10 minuta max opet nece raditi. Jos neki savet? Nisam probao da pingujem te rucno podesene ip adrese kad mi mreza ne radi jer tad ni nema protoka nimalo izmedju racunara, ni slanja ni primanja.

Poslednja izmena:
Ujedno ne verujem da je virus jer sam bas zbog toga jutros stavio novi sistem jer s ena proslom potpuno bilo *****alo nije moglo nikako da radi (tj prvi racunar nije video ni sebe ni drugog) sad bar radi kad se restartuje ...

Evo jos dopune, muziku slusam vec sat vremena, sad ne mogu da pristupim preko mreze niti preko komandera ali zato muziak ucitana u winamp pusta se bez problema skipuje se koja oces sve pusta ... znaci ovo je jos smesnije ... ne kapiram nista sad vise. ..

Probaj da pingujes pa vidi sta se desava. Ako je sve u redu sa karticama, kablom i protokolom ping bi trebalo da radi.

Pingovao sam IP adresu tog drugog racunara i dobio sledece:

Pinging 169.254.230.43 with 32 bytes of data:

Reply from 169.254.230.43: bytes=32 time<1ms TTL=128

Ping statistics for 169.254.230.43:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

Poslednja izmena:
Cisto reda radi, proveri da nisu MAC adrese slucajno iste. Ume da se desi kod integrisanih mreznih kad se ne instaliranju pravi driveri.

Poz

Da upravo kad mi neda da udjem preko mreze i prijavljuje mrezu dad sam pingovao ip adresu drugog racunara.

Mac prve masine koja pravi problem izgleda:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/1000 CT Network Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-2F-9E-BC-B3
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 169.254.230.44
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

Mac druge masine i nisu isti:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/1000 CT Network Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-D8-9C-A9-A4
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 169.254.230.43
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

Drajveri su originalni sa diska a sad cu da vidim ima li novijih.

EDIT:

Na ASUS sajtu novijih drajvera nbema ti na disku su bili zadnji.

Poslednja izmena:
Na faksu smo svojevremeno imali problema sa MAC adresama koje su bile iste. Windows je imao intergrisani driver za mreznu na ploci, ali je tada MAC bio isti. Tek kada se instalira poseban driver sa CD-a sve proradi lepo. To kod tebe nije slucaj. MAC-ovi nisu isti, tako da to nije prob.

Poz

Bas mi nista ne pada na pamet sta bi moglo da bude osim da proveris da nemas neki virus.

Kostolomac.TK je napisao(la):
Ujedno ne verujem da je virus jer sam bas zbog toga jutros stavio novi sistem jer s ena proslom potpuno bilo *****alo nije moglo nikako da radi (tj prvi racunar nije video ni sebe ni drugog) sad bar radi kad se restartuje ...

Sve to pregledao i nista ne pomaze jer ja imam pristup i vidljivost ali ona odjednoim nestane i taj drugi racunar vise ni ne bude vidljiv tj ako bude onda mu se ne moze pristupiti.

Stavi bilo kakvu mreznu u PCI slot i probaj.

Da li sam ja to dobro video da imas Gigabitne kartice, da ti tu nije neki zez oko kablova, protoka koji moze da ide kroz te kablove, SP1 da li podrzava Gigabitne veze.

Isto ****** kad ubodem u drugu mreznu tj, mreznu koju koristim za wireless internet isto ****** se desava. Kablovi su u redu i pre su korisceni i isto je bilo na SP1 i sve je ok bilo. Mislim i sada sve super radi puno brzinom ali samo prvih 10 minuta nakon restarta onda odjednom nestane pristup ka racunaru.

Pa pozovi nekog majstora za racunare. 😛
Uspori malo, za 6 sati postovao si 10 puta u ovom threadu.

lega99 je napisao(la):
Da li sam ja to dobro video da imas Gigabitne kartice, da ti tu nije neki zez oko kablova, protoka koji moze da ide kroz te kablove, SP1 da li podrzava Gigabitne veze.
SP1 podrzava Gigabitne veze.

2 Kostolomac.TK: Da li si siguran da je kabl ispravan? Za gigabitni kabl se koriste sve 8 zice. Znaci za gigabitni crossover kabl sve 4 parice su ukrstene.

Kostolomac.TK je napisao(la):
Isto ****** kad ubodem u drugu mreznu tj, mreznu koju koristim za wireless internet isto ****** se desava. Kablovi su u redu i pre su korisceni i isto je bilo na SP1 i sve je ok bilo. Mislim i sada sve super radi puno brzinom ali samo prvih 10 minuta nakon restarta onda odjednom nestane pristup ka racunaru.
a sta znaci nestane?
aj posalji slike windowsa kad nestane pristup racunaru
tj greske koje izbacuje ili sta vec

Pa ili drugi racunar naprosto nestane ili i dalje stoji u workgroup i izbacuje sledece greske pri pokuaju da se udje:

slika18te.jpg

slika25pp.jpg

Greske se izbacuju na oba racunara pri pokusaja ulaska jedan u drugi ... a nekad i pri pokusaju ulasak u workgroup...

Mozda eventualno da probas da editujes hosts fajlove i tako resis problem.

Ali pazi cim restartujem sve ok par minuta ... znaci to je problem koji se javlja kasniej oko 10 minuta nakon restart ... koristis mrezu pa onda prekine je... do tad sve lepo radi...

a jel ima nesto zanimljivo u event vieweru?

Nazad
Vrh Dno