Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hm...bluetooth je isti i kod jednog i kod drugog, 5.0 je, ne bi trebalo da je kasni još pogotovo što su isti vendori. Jel si uradio update na A11 pa factory nakon toga?
 
Resetovao sam sat na nulu pre uparivanja sa Note..
I povezao sve, kao da sam tek kupio oba uredjaja..

Obicno bi ocekivao da Samsung - Samsung radi bolje.. ali eto.. do duse, sve drugo radi perfektno, osim eto sto nortifikacije stizu nesto sporije.
Nije to sad opet kazem neki problem, ili toliko kasnjenje da smeta, ali zanimljivo svkako :)
 
U Telenoru snizenje od 90din na smart satove i narukvice. Iskoristite priliku dok nije nestalo.
 
9daf24668e4b0bb622aa8ade327aa215.jpg
 
Pa i jednu nulu da dodas ako si zaboravio nije neki popust, zbog kojeg nesto vrijedi zuriti.

Sent from my AC2003 using Tapatalk
 
*mjau**mjau**mjau*, 4din manje mesecno ako ides na rate... Nije da se baci. :D

Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk
 
Opet se prave pametni.Skinuli koji dinar od prethodne cene samo da bi mogli napisati da je sniženje,pa ako se ne obrati pažnja koliko je zapravo skinuta cena taj se upeca.
Star šicerski fazoni!

Poslato sa Huawei P40 lite pomoću Tapatoka
 
Kakva su iskustva sa žeMskim satovima, jel uzimao neko lepšim polovinama? Koliko drži baterija na tim manjim satovima? Gledao bih neki honor/huawei, ili nešto tog cenovnog ranga.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
 
Moj favorit za duže vreme. U stvarnosti izgleda fenomenalno.
37f49f6805f02953a35b615e847d3248.jpg


Послато са Mi 10 помоћу Тапатока
 
Takođe, posle dužeg vremena neki dobar wf [emoji4]
IMG_20210105_202047.jpg

Sent from my Mi10T using Tapatalk
 
Ja u poslednje vreme ovaj drzim, neki GTR2 fazon:

Screenshot from 2021-01-05 20-35-28.png
 
^ Dobar.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
 
Posle nedelju dana posedstva, da napišem neke svoje utiske o Huawei Watch GT2e satu, možda će nekome koristiti.

Samo kratka pozadina: pre njega sam imao Mi Band 3, kojim sam eto malo pratio korake, san i kalorije (koje se naravno, procenjuju vrlo ugrubo), i shvatio sam da mi nije dovoljno to što dobijam njime, posebno jer je za trčanje napolju očajan (što je i za očekivati, pošto nema GPS), a i za moje redovne treninge (rekreativno se bavim boksom) je isto bio užasan, uvek mi dajući procenu kao da sam ležao, a ne crkao na vrlo teškom treningu (uostalom, od aktivnosti može da "prati" samo treadmill i exercise). Takođe, poželeo sam da imam sat kojim bih mogao u određenim periodima da detaljnije ispratim napredak u treningu, uključujući i automatic activity recognition, ako nekad zaboravim da "uključim" neku aktivnost.

Sabrao sam 2 i 2, i shvatio da bi mi sports tracker sa GPS-om bio idealan, radi sto manje veličine, a sa funkcionalnostima koje mi trebaju (smartwatch opcije su mi nebitne, samo alarm i osnovne notifikacije koristim). Tu su se kao idealne opcije pojavili Fitbit Charge 4 i Garmin Vivosport, ali kod nas mogu da se nađu samo preko KP (Vivosport već i tu slabo), pa kako oba imaju potencijalnih problema, shvatio sam da bi eventualno pozivanje na garanciju bilo baš komplikovano.

Stoga, prišao sam problemu iz drugog ugla: pogledao sam šta se kod nas nudi, kao neka mainstream ponuda, a da bi meni odgovaralo. Iznenađujuće, Garmin kod nas postoji u zvaničnoj prodaji, kao i Polar, te su mi Garmin Vivoactive 3 i Polar Ignite delovali kao dobre opcije, ali cene im se vrte oko 200e, a to je više nego što sam se nadao da ću potrošiti. I, tu naletim na neki strani comparison review: Vivoactive 4 vs Huawei GT2e, i shvatim da je potonji za moje potrebe sasvim dovoljan, kod nas može da se kupi na svakom ćošku, jeftiniji je dosta, a čak nije mnogo lošiji gledano iz sportskog ugla (Huawei za proračune sportskih podataka koristi algoritme firme FirstBeat, baš kao i Garmin).

Takođe, u međuvremenu sam bio do par prodajnih objekata (Telenor, Gigatron) i video da sat od 46mm na mom zglobu uopšte ne izgleda nezgrapno, a ako je tanji i sa udobnom narukvicom - ne smeta pri nošenju. Imajući sve u vidu, poručen je zeleni GT2e sa KP, za 120e sa jednogodišnjom garancijom, i stigao je pre tačno nedelju dana.

Pre svega, ne osecam ga pri nošenju, čak ni dok spavam (a to me malo brinulo), dok prilikom treninga samo zategnem narukvicu za još jednu rupicu i sve je super. Čak ni na boksu mi nije smetao, tj. nisam ga ni osetio, mada ispod rukavice je to možda i bilo za očekivati.

Od notifikacija koristim ga samo za pozive, SMS i Calendar, tako da tu nemam šta posebno da kažem - nisam ni planirao da mi odmeni telefon, samo da me upozori kad me neko zove, pošto obično zvono držim ugašenim. Takođe, naglasio bih da je vibracija odlična, osetljiva, ali vrlo prijatna, što posebno znači prilikom buđenja (nekako je tu znatno bolja od one na Mi Band 3).

Što se baterije tiče, napunjen je u četvrtak prepodne (nakon jutarnjeg boks treninga) i trenutno je na 22%, uz praćena 3 treninga sa oko 3.5h GPS-a (po jedan outdoor walk i outdoor run) i nekih sat vremena muzike sa sata (preko BT sluški). Display nije na Always on, nego Raise to wake, HR radi stalno. Dakle, do sutra će lagano izdržati, pa ću ga opet puniti, i što se mene tiče, nedelju dana sa takvom upotrebom je odlično - to je uostalom i osnovni razlog zašto nisam razmatrao Galaxy Active satove.

Podaci o treninzima su za moje potrebe dovoljni (pa i previše), dok o njihovoj tačnosti ne bih mnogo drobio, pošto nemam sa čime da je uporedim. Jedino što primećujem i sam je da revnosnije broji korake od Mi Band-a (na kom se znalo desiti da posle tuširanja dobijem novih 300, 400 koraka, jer acelerometri izgleda svaki pokret ruke beleže kao korak), kao i da je GPS vrlo precizan (nema razlike u odnosu na onaj na telefonu). Čak mi se i VO2max vrednost čini tačnom, pošto mi iznosi 57 (što je u drugoj kategoriji "odozgo", a pred NG i jesam ušao u dobru formu na treninzima, pa mi to deluje realno).

Sinoć sam hteo da testiram automatic activity recognition, pošavši na trčanje, a da nisam aktivirao workout za to. I, posle nekih 500ak metara, vibrira sat i pomislim: to je to, prepoznao je. Dođem kući, kad - ništa. Pogledam dokumentaciju i vidim da on kad prepozna workout, ponudi opciju da potvrdiš da zaista vežbaš (to je kad je zavibrirao), i ako to ne uradiš - neće je zavesti pod Workout records. Sad znam za ubuduće. No, ni ovako nije sve izgubljeno: u Activity records mi za juče stoji u analizi aktivnosti da je 53% running - dakle, ipak je i to negde zavedeno.

Da zaključim - zadovoljan sam satom, ispunjava moje potrebe, i nema nekih gluposti koje me nerviraju. Animacije rade korektno (nije uvek najbrži, ali navikao sam se na to i ok mi je, nije kritično), navigacija je jednostavna, a info o treninzima koje dobijam su premašile moja očekivanja. Ko ima slične potrebe mojima, mislim da sa ovim satom/sports tracker-om nece pogrešiti.

Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk
 
Pre svega, ne osecam ga pri nošenju, čak ni dok spavam (a to me malo brinulo), dok prilikom treninga samo zategnem narukvicu za još jednu rupicu i sve je super. Čak ni na boksu mi nije smetao, tj. nisam ga ni osetio, mada ispod rukavice je to možda i bilo za očekivati.

Nije velika razlika u ceni izmedju gt2e i gt2. Ja vijam gt2pro verziju, al poskupeo nesto, pa cu se malo nacekati.

btw: ima posebna verzija sata za borilacke vestine, nije smart, al je efektan. Da imam para viska uzeo bi Ryu (bezel je kao izgreban od treninga), a i Guile je dobar :)
https://www.seikowatches.com/global-en/products/5sports/special/streetfighter/
 
Haha, vrlo zanimljivo. Za ljubitelje animiranih boraca - idealan poklon!

Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk
 
Jel ima neko iskustva sa ovim G?
7d4d7fb1e702f6700b84467d4eee74f3.jpg


Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
 
Posle godinu dana se odlučih za GT2 pro i zbog dizajna a i baterije. Odradio onako kako ste već postavljali što se tiče Health app ali nemam watchface opciju. Država UK i airplane mod.
848a5e09074e217dde863d2254a52ebf.jpg
22f0c50464e95d4e60e05db67df5da07.jpg


Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
 
Skini onu modovanu verziju Healtha, imas ovde o tome pre nekoliko strana. Na mom gt2pro sve sljaka kako treba

Sent from my HD1903 using Tapatalk
 
Je l' može sa modovanom da se pristupi watchface kroz aplikaciju ili mora neka akrobacija dodatna? Pošto čitam da nekom ne rade notifikacije, itd.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
 
Je l' može sa modovanom da se pristupi watchface kroz aplikaciju ili mora neka akrobacija dodatna? Pošto čitam da nekom ne rade notifikacije, itd.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Meni sve radi kao sa originalnom aplikacijom. Notifikacije stižu kad i na telefon, update firmware-a sam juče odradio preko nje, za sad ništa neobično nisam primetio.

Sent from my HD1903 using Tapatalk
48fb0d7180e377a5e503dd851154f918.jpg
383933fc3dac99b7e6db96527e95d3b0.jpg
 
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno