Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nokia steel ima dobru autonomiju ali samo ako ne koristi "continuous heart rate tracking" vec uzima puls na svakih nekoliko minuta.
Ako ti stigne javi bas koliko su pouzdana Nokia merenja.

@priest77 Koji je to model garmin-a? Bas je lep.

Evo nadjoh koji je model, medjutim vidim da ima sport/premium verzija i sa koznom/silikonskom narukvicom. Koji je tvoj model i gde si uzeo jer vidim da nema kod nas?

Poslednja izmena:
@Bogi79

Jel ima da se podešava brightness?
Javi koliko drzi baterija a koliko je vreme punjenja.

I da, ovi zuti tasteri sa strane, jel samo takav dolazi, malo mi to bode oči...

@Bogi79

Jel ima da se podešava brightness?
Javi koliko drzi baterija a koliko je vreme punjenja.

I da, ovi zuti tasteri sa strane, jel samo takav dolazi, malo mi to bode oči...

Da, ima da se podešava.
Baterija za sad drži dva dana, ali sam sve uključio, puls non stop, koliko pešacim itd itd...
Još ja to sve podešavam, tako da verujem da moze da izgura više od trenutna dva dana...
Ima ih u više boja, ovaj me zapao sa žutim dugmicima :)

Huawei Mate 10 Pro BLA-L29

Merenje pulsa non stop dosta tropši.

Ok, hvala za info, vidim bas se lepo vidi ekran a ja volim suptilnije to malo, da ne zrači :) za puls mi nije bitno, sat + notifikacije bih uzeo, sa mogucnoscu menjanja lica sata (ako ima).

Ali fino izgleda na ruci, za razliku od nekih koje sam vidjao na temi a nisu po mom ukusu, da se tako ogradim :)

Notifikacije podešavaš u Garmin aplikaciji na telefonu, možeš da biraš od kojih aplikacija da stižu notifikacije, takodje i alarm ubacuje se preko telefona a na satu možeš samo kasnije on/off.
Ja ga koristim samo za tracking i praćenje pulsa non-stop, a Bluetooth isključujem jer mi notifikacije ne trebaju na sat jer pokušavam da se zračim što manje :)

Tako mi baterija traje 7 dana. Punim ga na 10% kad stigne.

8bc2b4da2a032109c4061a8a9a0dc12e.jpg
2e9998890d8d0d7d6c5aa9310e0922c6.jpg
652479ab6f020f292df5c45a2c1fb8c9.jpg

Poslednja izmena:
Probao neko tickwatch? Kažu najjeftiniji sat sa android sistemom.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Poručio ga kolega član Markic, par strana unazad. Očekujemo da se javi kada stigne. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tako je poručen je sat, čekam sada da stigne kod nas, kada stigne javljam utiske.

Ne nadjoh temu za Samsung Gear S3 a vidim ovde da ga neki imaju. Par pitanja za njih:
1.Da li postoji srpski fw?
2.Da li ima tastaturu sa srpskom predikcijom?
3.Da li podrzava notifikacije i citanje sadrzaja za Viber i WhatsApp?
4.DA li je moguce odgovarati na poruke glasom na srpskom (kao sto mogu na telefonu)?
5.Da li podrzava razgovor preko Vibera i WhatsAppa?

Poslednja izmena:
Danas mi je stigao Ticwatch E, prošao bez carine :d
Prvi utisak je odličan, kvalitet izrade je na zadovoljavajućem nivou sa obzirom na cenu sata. Fascinira me to što je baš lagan, uopšte ga ne osetim na ruci. Budući da mi je ovo prvi pametan sat, zaista sam zadovoljan istim, sam sistem je fluidan, ekran je baš dobar (bar na prvi pogled, pošto još nisam skinuo sa sata zaštitnu foliju). Jedino mi nije jasan sistem punjenja uređaja, pošto sam u pakovanju dobio samo kabl za punjenje, na šta da uštekam taj kabl? Imam punjač od ASUS tableta, ali me brine da on nije prejak za pametan sat.

Izvinjavam se na lošijem kvalitetu fotografija, tek kasnije sam primetio da mi je sat malko prljav, ako imate neka pitanja, slobodno pitajte.

Poslednja izmena:
Koje su dimenzije sata (prečnik x visina) ?
Kako si zadovoljan baterijom i kako ga koristiš (puna sinhronizacija, samo kao sat...)?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Prečnik je 44mm, visina 13mm.
Full je sinhronizovan, a za bateriju je rano govoriti, danas sam ga sa punjača skinuo u 11h, sad je baterija na 63%. Ali pošto sam ceo dan bio kod kuće sat je radio u "štedljivom" modu, opcija Always On Display je bila isključena, ali je uključena opcija da se prilikom okreta zgloba ekran uključi.
Od ostalih opcija konstantno je bio uključen Bluetooth, WiFi, GPS. Tokom dana sam malko isprobavao watch face-eve, zezao se sa Google Asistent-om i instalirao par update-ova aplikacija.
Cenim da sa uključenim Always On prikazom, baterija teško da može više od dana, eventualno dan ipo. Tako da za one kojima je cimanje punjenje sata tokom noći, ovo možda i nije najbolje. Ali za utehu je da sam sinoć sa 10% na 100% napunio za oko 40 minuta.

Neka te lepo služi, baš si imao sreće sa carinom, ne dolazi u baš maloj kutiji. Jel beše BG carina? :)
Meni je jedino krivo što su izbacili bočnu stranu osetljivu na dodir, baš ga je to izdvajalo od drugih.
Kako ti se čini sam ekran i koliko je precizan GPS?

Sent from my iPhone using Tapatalk

U pitanju je BG carina, mada nije nešto ogromno pakovanje bilo, kinez metalnu kutiju sata obmotao sunđerom nekim i zalepio selotejpom i ubacio u onu plastičnu kesu za male pakete.
GPS nisam testirao nešto puno, mada veoma brzo me locira i prilično precizno, odlično je i što rotira mapu, kako se ja okrećem, mada je to više do kompasa, sam GPS deluje da je dobar.
Ekran lep,rezolucija sasvim dovoljna za prečnik, ima dosta jako osvetljenje, samo iskreno strah me da ga nosim bez neke zaštite na ekranu, pa razmišljam šta da uradim po tom pitanju.

Bilo bi odlično, ako može neko od vas koji posedujete neke satove, da mi kaže jel koristite zaštitu (staklo,folija..)?

Imam pitanje, razmišljao sam o tome da ne držim stalno uključen WiFi, već samo Bluetooth, međutim ako isključim WiFi, onda više nemam pristup internetu, ne mogu da pristupim Play Store-u... Ali mi notifikacije uredno stižu, i mogu da putem aplikacije Android Wear menjam podešavanja na satu.
Zašto sam ja mislio da ako držim samo Bluetooth uključen, mogu da pristupim netu sa uređaja na koji je sat povezan? Jel to nemoguće, da nema možda veze sa tim što mi je uređaj na WiFi-u, a ne na Cellular Data?

Bluetoothom ne možeš da preneseš net jer je potrebno da ti se telefon ponaša kao hotspot i posreduje net iz paketa preko wi-fija.

Ako se priča o Android Wear, ne treba ti wi-fi tj nije obavezan.
Sat vuče net preko bluetooth konekcije.

Jedino mi nije jasan sistem punjenja uređaja, pošto sam u pakovanju dobio samo kabl za punjenje, na šta da uštekam taj kabl? Imam punjač od ASUS tableta, ali me brine da on nije prejak za pametan sat.

Zar nije isto kao na MiBand? Puni se preko usb kablica (duzine 10-ak cm) koji mozes da ubodes bilo gde (tv, komp itd) i on ce da se puni. Ja moj ubodem u BR player i napuni se.

Vec neko vrijeme se dvomim izmedju prvog i drugog modela Amazfita i u pocetku sam bio blizi prvom zbog cijne ali se ipak odlucih za nasljednika jer ima ozbilniji izgled slicniji klasicnim satovima a i dosta vremena provodim u bazenu. Pretpostavljam da ce i Stratos duze update dobijati jedino sto mi se ne svidja sto mu baterija krace drzi neko na Paceu, bar po nekim iskustvima. E sad zanima me kako bi se moglo ako uopste moze da ga prevedem na engleski jer mi se ne ceka da izadje internacionalna verzija a pretpostavljam da ce i biti skuplja kad izadje. :)

Nisam 100% siguran ali Xiaomi je imao foru da ako kupis kinesku verziju moze samo kineski softver. Gledao sam nekoliko recenzija jer sam hteo da kupim i ja ali su nekoliko njih napomenuli da nisu uspeli da promene na engleski pa su savetovali da se ceka global verzija.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Sta je razlika izmedju International version i Englis version kad se kupuje na Gearbestu Amazfit Pace

Koliko je danas pametno uzimati polovan Gear S2 ili LG G watch R? Koliko im realno drži baterija?Ne bih davao više od 150 eura za sat.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno