Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa naravno da mu duze drzi baterija, kad od "smart" opcija pokazuje vreme i broji korake :D

Salim se malo... Prvo, ta dva uredjaja nisu uporediva i ne mozes da ih poredis.. Treba da uporedis svoje potrebe sa onim sto ti pruza jedan i drugi pa sam dodjes do zakljucka koji ti vise odgovara.
Honor, trajanje baterije.. I tu se svaka njegova prednost zavrsava.

Za sta ti tacno treba sat?
Ukoliko ti sluzi kao modni detalj, fitnes traker, eventualno da cujes kad ti stigne nortifikacija, moj savet ti je Honor. Zadovoljava sve sto ti treba uz 10+ dana baterije i veoma lep izgled.
Ukoliko ti treba citanje poruka, otvaranje mejlova, slika.. Instalacija aplikacija, navigacija, full personalizacija sata (sve ali bas sve na njemu mozes da promenis i prilagodis sebi) onda bez ikakvog razmisljanja GW..

Jos jednom, nema tu bolji, to su totalno razliciti uredjaji u slicnom kucistu.
Pitanje je samo, koji vise odgovara tvojim potrebama.

Koji god odaberes prema svojim potrebama, bices zadovoljan jer su oba uredjaja odlicna.
Nadam se da sam koliko toliko pomogao, jer zaista niko od nas ovde ne moze da ti da pravi savet koji ce od dva razlicita uredjaja tebi vise da odgovara :)

Poslednja izmena:
Jedno pitanje - kako sat meri broj koraka u zatvorenom prostoru? Očigledno ne pomoću gps?

Akcelerometri i algoritam koji po potresima procenjuje.

Imam P40 Pro uparen sa GW46 i nisam zadovoljan šta stiže od notifikacija. Samo sms, pozivi i Viber. Ništa mail, messenger, WA.. Dok sam bio na S10 pre P40 Pro nema šta nije stizalo.

Poslato sa ELS-NX9 pomoću Tapatoka

Huawei GT active..posto od aktivnosti samo hodam brzo i retko planinarim, da li npr krenem peske do posla moram posebno da startam sat da meri korake i km do posla ili to ide automatski?? Ovo drugo je bolje valjda..hvala

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Trebalo bi da svakako meri broj koraka/kilometara. Sa uključenim modom, više informacija je dostupno (prosečna brzina, vreme, itd...).

Sent from my HD1903 using Tapatalk

Aa znaci automatski meri..ma samo me zanima distanca..a kad bas hodam onda ukljucujem hodanje mod..puno hvala..testiram ga ovih dana

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Imam P40 Pro uparen sa GW46 i nisam zadovoljan šta stiže od notifikacija. Samo sms, pozivi i Viber. Ništa mail, messenger, WA.. Dok sam bio na S10 pre P40 Pro nema šta nije stizalo.

Nesto ti nije u redu.. Deinstaliraj pa instaliraj aplikaciju, ili nisi ukljucio da stize..
Ja imam Huawei P30 pro uz GW, i sve stize savrseno.. I Gmail, i sluzbeni mail, WA, Viber, FB obevestenja, messenger..
Zena isto Huawei Mate 20, i GW.. Apsolutno sve joj stize..
E sad, P30 i Mate 20 imaju full android, P40 ne, to je jedina razlika i mozda to pravi problem.. ?

Inace i zeni stigao update na 41mm
IMG_20201128_104529.jpg

U Galaxy wearable treba da uključiš za app koje hoćeš

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Stigao sat.... Poklon uz kupljeni telefon S20+... . [emoji6]
3b906cc81e60f63b4d0bbc15808a1d2b.jpg
2df40ae0d8e39c003c16f846a654d0e5.jpg

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Imam i ja slicnu dilemu, samo za razliku od tebe nemam ni jedan, pa ne znam koji bih da kupim [emoji3][emoji28]

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Definitivno bez mnogo razmisljanja sam ostavio GW 46mm, Honor MW2 ode na oglase. Bolja integracija sa Samsung telefonima, mnostvo wf, dial krug i predefinisani kratki odgovori na poruke su bili presudni.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Poslednja izmena:
+1
Jedina prednost kod Honora i Huawei je ostriji ekran.
Baterija na nju sam zaboravio
Ostalo ne moze da pridje Samsung-u

Sent from my KB2003 using Tapatalk

+ 1
I od mene..
Zato sam ti i dao savet gore da odaberes iskljucivo prema svojim potrebama a ne prema savetima sa foruma.
Ako su ti prioriteti to sto si nabrojao, GW je pun pogodak za tebe :)

Sve se na kraju svede na licne potrebe. Meni je GT2 i vise nego dovoljan. Prioritet su mi evidencija treninga, notifikacije, javljanje na sat, dobra baterija(makar 10 dana jer me i telefon smara da punim svaki dan), sp02, pracenje sna. Sasmung je dobar ali nema sanse da sat punim svaki drugi dan, a i lepsi mi je gt2 za klasu.

Tako je.
Ko god je odabrao sat prema svojim potrebama, nije se pokajao, ma koji brend bio u pitanju.

Sve su to odlicni uredjaji, i GW, i GT serija, Amazfit, Honor..
I koji god covek da odebere prema svojim potrebama nece pogresiti sigurno.

Sa druge strane, dovoljno su razliciti da ih ne mozemo porediti, i bilo kome dati savet da li je bolje da kupi GT ili GW..
Mozemo vam pomoci koji sat kako radi, koji modeli imaju/nemaju neku opciju... Ali koji je bolji i lepsi, apsolutno vam niko ovde sa foruma ne moze reci..

Prvo sami sa sobom resite zbog cega kupujete sat, i za sta vam je potreban.
Nakon toga pogledajte recenzije modela, skoknite do prodacnice, probajte jedan, drugi, treci.. I samo ce vam se kazati koji model je bolji izbor za vas.

uzeh i ja samsung gw46, vrlo sam zadovoljan za sada...sat je možda malo veći nego što sam mislio, ali svejedno lepo stoji na ruci...

imam pitanje oko bežičnog punjača, negde videh da ovaj sat može da se puni samo preko ovog njegovog punjača pa me zanima jel se nešto promenilo u međuvremenu i može li da se koristi neki drugi bežični punjač za njega?

i nešto mi nije najjasnije oko wifi konekcije, kada se ona koristi, kada sat nije nakačen na bluetooth? zvuči kao upotreba kod kuće, ne kapiram čemu uopšte služi wifi povezivanje? koliko vidim glavne funkcije idu preko bluetootha...

i u mnogim opcijama na satu nemam always off nego samo auto, always on i manual, recimo za heart rate i za wifi ne vidim uopšte opciju always off iako postoji u uputstvu?

Poslednja izmena:
Ja punim i preko Samsung eksterne baterije 10000mAh, ima je i Argentto koliko se sećam.

Pustio sam da se kači na WiFi (može da pokupi od telefona šifre pa se kači na svaki njemu poznati WiFi) jer ne štedim bateriju, a koliko je korisno ne znam. Osim što se poveže 'remote' sa telefonom ako je predaleko za bluetooth.

Manual bi trebalo da znači samo kada ti klikneš, tj. isto što i off.

Imam. Odlicna stvar. Cak sta vise uglavnom i punim sat na bateriji, jer me mrzi da vadim punjac iz fioke, a sa jednim punjenjem baterije mozes bas mnogo puta da napunis sat. I uvek je sa tobom.

IMG_20201105_133852.jpg
IMG_20201102_144228.jpg

Redovna cena joj je oko 7000 din.. Ja sam je nahvatao na nekoj akciji za 4. 999 + sam imao neke bodove i sa tim sam je platio 2.999 din.

uzeh i ja samsung gw46, vrlo sam zadovoljan za sada...sat je možda malo veći nego što sam mislio, ali svejedno lepo stoji na ruci...

imam pitanje oko bežičnog punjača, negde videh da ovaj sat može da se puni samo preko ovog njegovog punjača pa me zanima jel se nešto promenilo u međuvremenu i može li da se koristi neki drugi bežični punjač za njega?

i nešto mi nije najjasnije oko wifi konekcije, kada se ona koristi, kada sat nije nakačen na bluetooth? zvuči kao upotreba kod kuće, ne kapiram čemu uopšte služi wifi povezivanje? koliko vidim glavne funkcije idu preko bluetootha...

i u mnogim opcijama na satu nemam always off nego samo auto, always on i manual, recimo za heart rate i za wifi ne vidim uopšte opciju always off iako postoji u uputstvu?
Staviš wifi na auto, u tom slučaju se kači na wifi kad izgubi BT vezu, i onda normalno dobijaš notifikacije na sat i dalje.
Čak u tom slučaju telefon i ne mora da bude na wifi, svejedno ćeš dobiti notifikaciju.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Možeš da puniš GW preko bilo kog bežičnog punjač. Takođe imam Samsungov power bank preko kojeg najčešće punim bateriju iz razloga što me mrzi da tražim njegov default punjač u fioci.

Što se tiče WiFi konekcije, sat pokupi wifi šifre sa telefona i koneketuje se na wifi kada nije u dometu preko bt sa telefonom. Na taj način uvek možeš da dobijaš notifikacije i na njih da odgovaraš čak iako ti telefon nije u dometu sata.

Kada je u pitanju isključivanje opcija, iskreno to nisma ni primetio, držim sve upaljeno.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra using Tapatalk

Možeš da puniš GW preko bilo kog bežičnog punjač. Takođe imam Samsungov power bank preko kojeg najčešće punim bateriju iz razloga što me mrzi da tražim njegov default punjač u fioci.

Što se tiče WiFi konekcije, sat pokupi wifi šifre sa telefona i koneketuje se na wifi kada nije u dometu preko bt sa telefonom. Na taj način uvek možeš da dobijaš notifikacije i na njih da odgovaraš čak iako ti telefon nije u dometu sata.

Kada je u pitanju isključivanje opcija, iskreno to nisma ni primetio, držim sve upaljeno.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra using Tapatalk
Ne mozes preko bilo kog, ja imam samsungov original druga generacija i nece da ga puni, kada se stavi sat led dioda blinka i nece da puni sat

morao sam da promenim poruku, whatsapp mi stižu cele poruke i sat vibrira, deluje da je sve ok...ali viber poruke dobijam samo kao imate poruku, ne mogu da pročitam tekst poruke na satu? jel to tako zamišljeno? :)

Poslednja izmena:
Imam. Odlicna stvar. Redovna cena joj je oko 7000 din.. Ja sam je nahvatao na nekoj akciji za 4. 999 + sam imao neke bodove i sa tim sam je platio 2.999 din.
Izgleda da ima još na akciji, napolju je reda $45 pa kome treba... napuni sat i mobilni istovremeno, potroši oko pola kapaciteta.
I ja sam uknjižio bodove od TVa pa mi izašao 2.5kdin.

Jedina mana: ako se ne otkači napunjen uređaj (mobilni preko kabla) izvuče do jutra ceo powerbank.

Ne mozes preko bilo kog, ja imam samsungov original druga generacija i nece da ga puni, kada se stavi sat led dioda blinka i nece da puni sat
Takođe sam imao taj Samsungov bežični punjač ne znam koja je generacija, ali telefon se punio tako što stoji poluuspravno. Mislim da je taj punjač predstavljen sa S7 serijom telefona. Mislim da neće taj bežični punjač da puni sat jer mora da se postavi na tačno određeno mesto, ako se ne postavi kako treba neće da puni.

Sent from my Samsung Galaxy S20 Ultra

Poslednja izmena:
Takođe sam imao taj Samsungov bežični punjač ne znam koja je generacija, ali telefon se punio tako što stoji poluspravno. Mislim da je taj punjač predstavljen sa S7 serijom telefona. Mislim da neće taj bežični punjač da puni sat jer mora da se postavi na tačno određeno mesto, ako se ne postavi kako treba neće da puni.

Postavljao sam ga na sve strane ali nece, ajde sad cu probati ovo sto si rekao ali onda nece stajati na sredini pa samim tim i nece puniti ali ko zna, probacu, hvala
Edit: ma kavi, nece, nece ni na huawei onom brzem wireless punjacu isto blinka lampica na punjacu ali ne puni, na njegovom phnjacu se puni normalno. Slusalice i tel se pune normalno

Poslednja izmena:
ne znam hoće li sa gw da radi onaj ikea bežični punjač livboj?

Da li moze neko da okaci tacan model tog bezicnog punjaca sa kojm normalno moze da radi i puni GW 46mm?

Imam ga uparenog sa P30 pro. A svakako sam razmisljao i zbog mobilnog da uzmem neki bezicni prenosivi punjac.

Da li moze neko da okaci tacan model tog bezicnog punjaca sa kojm normalno moze da radi i puni GW 46mm?

Imam ga uparenog sa P30 pro. A svakako sam razmisljao i zbog mobilnog da uzmem neki bezicni prenosivi punjac.
Koristim ovaj, radi perfektno.

SAMSUNG Power bank / eksterna baterija - EB-U1200-CSE 10000 mAh, 1 x USB Tip C, 1 x USB A

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno