Šta je novo?

Smart tv box sa Aliexpressa

dejca

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2012
Poena
265
Sigurno je neko u onom moru ponude kupovao tamo neki smart tv box, kako je prošao sa kupovinom. Može preporuka za neki model i da li mu je naplaćena carina?

Sigurno je neko u onom moru ponude kupovao tamo neki smart tv box, kako je prošao sa kupovinom. Može preporuka za neki model i da li mu je naplaćena carina?
Mogu pomoći oko carine. Naručivao sam brdo paketa sa aliexpressa i uvijek ti je dobro kontaktirati prodavača prije naručivanja i plačanja. Ako ti vrijednost paketa prelazi određenu cifru koja je u HR varirala u zadnjih nekoliko godina, mislim da je sad 45€ onda moraš platiti carinu. U izračun ti ulazi vrijednost paketa tj. cijena koliko te koštao smart TV box + shipping! Zajedno te dvije vrijedonsti ne smiju prelaziti 45€ inače će ti carina naplatiti carinjenje robe. Zato kontaktiraš gospodina Kineza koji ti je trgovac i zamoliš ga da ti napiše na paket manju vrijednost paketa i da napravi račun na manju vrijednost. Jako su dragi i sigurno će ti izaći u susret. Na taj način izbjegneš plačanje carine.

Sve je to lepo, samo nisu caranici baš tako neobavešteni, znaju(ako hoće) i oni cene stvari koje prolaze kroz carinu.
Nije za raspravu, ali kako carina može znati koliko sam platio nešto? Postoji i Wecaht gdje dosta prodaju i mnogo ostalih servisa. Imalo bi mi smisla to ne raditi da u izračun carine ne ulazi shipping nego osnovica.

Платићеш ПДВ на јефтинију робу, то је просто тако, нема ту неке промене. Мислим на робу до 50 евра, ако говоримо о Србији.

Nazad
Vrh Dno