Šta je novo?

Smart Phone/Intel inside !

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Lava Xolo X900 Review - The First Intel Medfield Phone

Okrenuo i Intel novi list 😉

Intel_Atom_Processor_Z2460_Angle_575px.jpg
X900Medfield-0500_575px.jpg

Link:
http://www.anandtech.com/show/5770/lava-xolo-x900-review-the-first-intel-medfield-phone

Intel je dugo pravio Xscale ARMv5 procesore za prenosne uređaje, ali je zbog skromne potražnje prodao ceo projekat Marvell-u 2006, zadržavši sve licence. Sad pokušavaju da se vrate u tu priču, ali nema šanse oni nešto da odrade na otvorenom tržištu, oni briljiraju samo u svom zatvorenom svetu, zaštićeni trilionom patenata.

Ups, uzlanuh se pre nego što sam pogledao tačno o čemu se radi, ovo je zapravo x86 procesor, znači Intel pristaje da igra samo na svoju muziku. Ne vidim zašto bi neko pristao da im se pridruži u tom plesu, mada tu je uvek magična reč subvencija koja im je u prošlosti uspešno rešavala takve probleme.

Poslednja izmena:
Sudeci po vrlo detaljnom Anandovom testu, ovo uopste nije telefon za odbacivanje (niti celokupna Intelova ideja). Ne znam koja ce mu biti cena na trzistu ali ovo je sasvim solidan telefon po pitanju baterije/performansi.

Samo jos da ubede developere igrica koji koriste NDK (a 99% igara koristi NDK) da prekompajliraju svoje igre za x86 (samo taj native deo).
Bojim se da su zakasnili. Trebace im dosta vremena da plasiraju telefon u dovoljnoj kolicini da bi ih developeri uopste uzeli u razmatranje.

Instaliram linux ili windows i prilkjucim stampac,tv i tastaturu i mis preko usb-a i to je to.
Jos da udje AMD i eto nama overklokovanih mobilnih telefona 🙂

Meni se svidja ovo 🙂 sto je vise igraca to bolje... Ne verujem da su zakasnili, ima Intel snage i finansija na prettek da izgura ovo - makar i na misice

Po Anandovom testu, GPU je sporiji od SGS2, a SGS2 je vec prevazidjen. Intel treba da razvije bolji SoC ili da ovaj prodaje za mnooogo sitne pare.

Da, upravo to je bio i moj inicijalni utisak. Na prvi pogled se ne cini lose, rezultati su tu negde, ali su sve ovo ipak bili proslogodisnji modeli.

hm... sad je 2012?

cekaj da pogledamo teme potpuno istog sadrzaja iz npr. 2007. ili 2008.: INTEL ULAZI NA TRZISTE MID UREDJAJA / SMARTPHONEOVA / TABLETA ili ne znam kakve jos budalastine - iz godine u godinu: ista prica i nikada se nista ne desi.

Koliko primećujem, uređaj je već u prodaji, nije nikakva najava. Specifikacije su korektne. Ako ljudi kupuju sada flagship Nokie, što ne bi i Intel? ;-)

Uvek će biti ljudi koji minimalno idu dalje od difolta niti instaliraju aplikacije, a o naprednim funkcijama ne razmišljaju ni u teoriji.

Kao sto smo i pretpostavili, nova generacija je daleko brza u odnosu na prethodnu, pa i Medfield...

Samsung Galaxy S III Performance Preview

Ocigledno je da ce se Intel naci u poziciji na koju nisu navikli, da moraju da idu na dumping cena.

Nazad
Vrh Dno