Šta je novo?

Slusalice za 30-40e.

bira

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2003
Poena
619
Posto se slabo razumem u slusalice potrebna mi je pomoc u izboru nekih udobnih do 40e(naravno mogu i neke jeftinije).
Jel vredi dodati jos para i uzeti neki bezicni model?

Hvala!

NEMOJ BEZZICNE.
idi do tehnomanije, pogledaj sennheiser (valjda se tako pise)

imaju valjda 6 modela pa vidi sam...ali obavezno poslusaj pre nego sto kupis

pazi sa slusalice uvek vredi dodati jos para ... moj savet (ja ih imam) sennheiser hd-25 ali ti uzmi hd-25 SP ili SP1 ... one su malo jeftinije i odlicne ce ti biti sigurno i trajace ti godina i godina ... to su ti jedne od najboljih slusalica ikada.
hd-25 su ti oko 150e ali ove sp ili sp1 su oko 100e sto je odlicna cena za te slusalice.
ali poslusaj ih obavezno, jer to zavisi od osobe do osobe, nekome su udobnije one, nekome ove ... kako kome, ali ove su realne skroz sa zvukom (tipa nekome odgovara da budu jace niske freq. nekome vishe odgovara srednje) ali to su bash finese (ne verujem da ces ti primetiti to, bez uvrede) u svakom slucaju, sa ovim slusalicama neces pogresiti. znaci trajace ti mnogo dugo, extra su kvalitetne (ne bi verovao shta su mi sve prezivele :D ) i jako su udobne, ceo dan mogu da slusam.
radio sam i na drugim slusalicama, npr Pioneer 1000 su odlicne slusalice, i one su ti oko 180e i dosta su udobne, Sony su meni neudobne, ne mogu vishe od sat vremena da ih drzim na usima. Technics ima isto dobre slusalice, koje su udobne dosta za slusanje, moze da se slusa ceo dan.
u principu bez 100e nema sanse da uzmes dobre slusalice. a kupovati neshto ispod nema smisla jer ces pozeleti bolje. bash extra dobre slusalice su u rasponu od 150-200e. probaj da nadjes sennheiser taj jeftiniji model, retko gde ima, ali ako imaju poslusaj skuplji model, ako ti odgovaraju poruci ih... isplati se!
na tebi je da odlucish.
p.s. znam da sam pisao s'brda na dole, ali shta cu :d ... mrzi me da ispravljam tekst. samo se nadam da sam bio od pomoci!
i nikako nemoj uzimati bezichne.

Poslednja izmena:
Ja još nisam video udobne slušalice.Ima onih koje se bolje ili lošije čuju .Ako nisu za neku profi namenu,hi-fi ili ako nemaš para za bacanje ne kupuj ni jedne preko 100€ i to je mnogo...Verovatno ih kao većina koristiš za noćno slušanje preko kompa a za to su ti dovoljni jeftiniji modeli technics,sony,philips...

Sta vam je ljudi, bira lepo pita do 40 evra. Zavisi za sta ti trebaju. Ako ti trebaju za nocno slusanje muzike itd ili igranje mozes sa ovim da prodjes dosta jeftinije a imaju i mikrofon. Cena je ovde 15 evrica ;)

Nemanja hvala puno na predlozima ali mi ipak nisu potrebne neke profi slusalice.
Citao sam po forumu da su dobre Sennheiser HD 202,akgk66,Behringer HPS3000 pa me interesuje da li su to i dalje aktuelni modeli ili se pojavilo nesto novije/bolje?

sve zavisi za shta mu treba i sta ocekuje da dobije, tj kakav zvuk ... a sto se tice udobnosti ... o da ima i te kako, u kom smislu ? jednostavno, koliko vremenski mozes da ih podnesesh na usima... neke manje, neke vishe ....
covek je lepo napisao, da li se isplati dati vishe?
ja kazem da se isplati, ako hoce da mu traju! a ako hoce da kupi slusalice ponovo uskoro, onda neka kupi koje god. + navedeni kvaliteti nece biti ni blizu!
on kupuje, on odlucuje .. zavisi za sta mu treba, koliko novca ima ....
poz.

Ja dajem glas za Sennheiser HD202 buduci da su one najbolje u cenovnom opsegu koji si naveo, ako uleti 10 eura vise dodaj ih pa uzmi HD 212 pro,to je vec sasvim pristojna sluska. Ako ti je cilj nocno slusanje,komp,igrice i muzika sa nekog portable playera pristojno resenje ti je i HD 201 a i jeftiniji je od gorepomenutih. Pogledaj malo recenzije na www.headphone.com pa ce ti biti jasnije sta cime dobijas. Naravno da su sve ove slusalice samo HD-25 wannabes ali to ne bi trebalo da te frustrira posto su ujedno i najbolje na trzistu za ove sume novca. Novije stvari vredne pomena na ovom polju su Sennheiser EH150 i EH250, a veteran medju ovim sluskama je znatno ruzniji predak sa izuzetnim kvalitetom zvuka a pristupacnom cenom EH 1430 (mislim da se vise ne pravi,al' zaluta po neki par u po koju radnju).To ti je to manje vise, kad razmisljas o fulsize slusalicama kloni se Alteca,Panasonica i tih stvarcica, a Sennheiser u svakom slucaju pazari negde preko ako ima ko da ti ih kupi ili ih naruci preko neta buduci da su obe varijante minimum 20% jeftinije od zlocinackih cena u udruzenju zvanom 4audio, gde bi ti uz novac uzeli i levi bubreg da mogu. :,,:

Poslednja izmena:
Mozda Sennheiser PX 100?
Cena im je 49 $, sto je oko 40 eura!

Bas ih nahvalise po review-ovima.
Meni stizu za nekih 10-tak dana, pa ako te zanima nesto tipa, udobnost pri nosenju, funkcionalnost i sl. pitaj!
Sto se tise audio kvaliteta, nisam ni blizu kompetentan, ipak ce mi ove biti, skoro prve slusalice, pa nesto mislim da cu biti zadovoljan.

Pozdrav

PX 100 su (prema iskustvu jednog mog prijatelja audiofila iz Londona koji ih je slucajno pronasao) - mrak za male pare. Znaci 100, ne 200, ne noise canceling itd.

Mr P je napisao(la):
Mozda Sennheiser PX 100?
Cena im je 49 $, sto je oko 40 eura!

Bas ih nahvalise po review-ovima.
Meni stizu za nekih 10-tak dana, pa ako te zanima nesto tipa, udobnost pri nosenju, funkcionalnost i sl. pitaj!
Sto se tise audio kvaliteta, nisam ni blizu kompetentan, ipak ce mi ove biti, skoro prve slusalice, pa nesto mislim da cu biti zadovoljan.

Pozdrav

Zvao sam danas 4audio i nemaju HD202/HD212 takodje i mitros m. za akg k66 isto nema.
Ako neko zna ko jos ima dobar izbor slusalica neka mi posalje Pm.

Ove nove Sennheiser CX300 in ear sluske mora da su dobre, a vidim da napolju kostaju 40Eur.

Uspeo sam da najdem Sennheiser HD202 za 3900din,verovatno cu njih da uzmem.

HD201 bi kao neshto jeftinije i bolje od HD202 trebale da budu zanimljiva kupovina...
Naravno ako ih nadjesh :S:

Poz:wave:

Jeftine i dobre

bira je napisao(la):
Posto se slabo razumem u slusalice potrebna mi je pomoc u izboru nekih udobnih do 40e(naravno mogu i neke jeftinije).
Jel vredi dodati jos para i uzeti neki bezicni model?

Hvala!
Ne znam za cega ti trebaju slusalice, ali sigurno ti ne trebaju za stuio ili itd. Za samo 1500din imas solidne slusalice u PCcentru Altec lansing AHP 512, za slusanje muzike u kucnim uslovima ti netrebaju slusalice od 150eura, 1500dinara jnije ni 20eura a imaju veoma solidan zvuk. naravno, neko ce odmah da mi skoci za gusu i reci da treba neke od najmanje 100eura, no ove su veoma solidne za te pare i slusalice koje su dosta skuplje ne pruzaju nesto vise. naravno ovde ne govorimo o profi klasi vec o dobrim niskobudzetnim slusalicama solidnog kvaliteta od renomiranog proizvodjaca. Pa odluci. U casopisama Svet Kopijutera i mislim Digitalu su dobile veoma visoku ocenu.

Mozda si i upravu,ipak su mi ovo prve slusalice a i nisam neki audiofil ali sam citao u nekim starim postovima,da su veoma neudobne?

Проблем са поменутим слушалицама је што су сунђери такви да слушалице належу на уши, али је притисак на ушну шкољку превелик (имам те слушалице ). За своју цену мислим да су добра куповина, АКО се избориш са поменутим проблемом, а имаш и Philips слушалица у том ценовном рангу (које ја нисам имао прилике да користим ). Једино је питање колико ти имаш/желиш да издвојиш за слушалице, и очекујеш од истих, као што је nemanja_scg рекао.

Poslednja izmena:
mmilovan je napisao(la):
PX 100 su (prema iskustvu jednog mog prijatelja audiofila iz Londona koji ih je slucajno pronasao) - mrak za male pare. Znaci 100, ne 200, ne noise canceling itd.

To jesu vrh slusalice, mada su malo vise portable nego kucna varijanta, al' su i ekstra udobne i odlicno zvuce, na headroomu jedino one imaju ocanu 5 od 5, i jedino su one dobacile po kvalitetu zvuka, materijala i udobnosti do legendarnih Koss porta-pro i Grado (valjda je oznaka 60, mada sam mozda i lupio). Problem sa njima opet jeste cena kod nas posto u 4audiu kostaju ravno 70 eura dok su napolju od 35 do 40 u zavisnosti od sajta.
3900 je takodje malo previse za HD 202, al' upada donekle u onaj opseg od 40 eura, tako da ako nisi voljan da se jebavas sa narucivanjem s' neta onda pravac u radnju! A da uzgred budi receno, imas i onu prodavnicu Hi-FI opreme u Brankovoj, s' leve strane kad' ides od Moskve, cuo sam da su i oni poceli da valjaju Sennheiser pa mozes da skoknes i vidis sta nude i po kojoj ceni...

Poslednja izmena:
Adi je napisao(la):
Ne znam za cega ti trebaju slusalice, ali sigurno ti ne trebaju za stuio ili itd. Za samo 1500din imas solidne slusalice u PCcentru Altec lansing AHP 512, za slusanje muzike u kucnim uslovima ti netrebaju slusalice od 150eura, 1500dinara jnije ni 20eura a imaju veoma solidan zvuk. naravno, neko ce odmah da mi skoci za gusu i reci da treba neke od najmanje 100eura, no ove su veoma solidne za te pare i slusalice koje su dosta skuplje ne pruzaju nesto vise. naravno ovde ne govorimo o profi klasi vec o dobrim niskobudzetnim slusalicama solidnog kvaliteta od renomiranog proizvodjaca. Pa odluci. U casopisama Svet Kopijutera i mislim Digitalu su dobile veoma visoku ocenu.

Skoro sam uzeo model AHP 502 ie,razlika u odnosu na 512 je ta sto imaju i mikrofon.
Sluske su onako....ok....

Zamerke:
-Zvuk nije dovoljno jak...bar za moj ukus
-Drugo niskotonci su slabi,previse se cuje bas,,,to me jako nervira....

mikrofon nisam jos testirao....

stoske je napisao(la):
Skoro sam uzeo model AHP 502 ie,razlika u odnosu na 512 je ta sto imaju i mikrofon.
Sluske su onako....ok....

Zamerke:
-Zvuk nije dovoljno jak...bar za moj ukus
-Drugo niskotonci su slabi,previse se cuje bas,,,to me jako nervira....

mikrofon nisam jos testirao....

Da u pravu si sto se cene slusalica tice... Ali cena od nekih 17Eu je daleko ispod cena slusalica o kome ovde ljudi govore, a covek je ocito ogranicen budzetom, a slusalice i nisu tako lose a ne trebaju mu za profi stvari. Video sam solidan model za 1300dinara Filipsove, nisam slusao ali mi deluju sasvim ozbiljno za kucnu upotrebu. Slusalice od 10000 din pa navise, nema smisla koristiti kuci za slusanje MP3 itd., ako nisi audiofile ili snob...

Necu da mazem Altec posto ga nisam cuo, ali znam da je cak i 17 eura mnogo za njega, obzirom da na netu moze da se nadje Sennheiser HD 201 za svega 20 eura + jedno 5 za postarinu. Te slusalice su takodje dobile 4.5 od 5 na headroomu sto se retko desava u ovom cenovnom opsegu. Osim toga Sennheiser je poznat po izuzetnom kvalitetu materijala od kojih izradjuje robu, moj drug jos uvek slusa caletove Senn iz 1986. na njima su dosad' samo jednom promenjeni sundjeri sve ostalo je kao iz kutije. Stoga nema tu mesta snobizmu no takve stvari jednostavno moraju i da se plate. A kontam da 25-30 eura zbilja nije mnogo a razlika je neuporediva cak i za laika osim ukoliko ne boluje od kako'g poremecaja slusnog aparata. Sennheiser EH 1430 je takodje sjajan i ne kosta mnogo, samo je jos i veran dizajnu iz 80-ih...

Sennheiser HD 201
Our jaws just dropped when we first heard this unit. You have to understand just how bad big, cheap, sealed cans usually sound but, somehow, Sennheiser got it amazingly right with the sonics of these headphones. Sure they are a bit uneven, but they just sparkle and sing in an unusually superb way for a can at this pricepoint. The HD201 are the perfect gift headphone because the recipient will always be amazed at how good they perform. They are also the perfect headphone for commercial applications like museums and dental chairs -- First, because they are cheap, and, second, because your clients will appreciate the soothing, pleasant experience of quality sound.
This inexpensive plastic headphone is rather plain looking, but beneath its utilitarian exterior you'll find a durable build quality that will withstand the rigors of being knocked around the home/office for a very long time to come. The black and matte silver plastic earpiece has a full-size (circumaural) circular pleather earpad that surrounds the ear. The earpiece attaches to a very traditional bail that tilts and swivels a limited amount and slides up and down into the connecting headband to adjust for fit. It has a 10-foot cable that connects in a "Y" to both earpieces and terminates in a 1/8" mini-plug connector. An adapter to a 1/4" inch plug is included in the package.

Prilozi

• HD 201.jpg
    HD 201.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
bas lepo izgledaju....

ja sam moj altec dobio na poklon....a poklonu se u zube ne gleda....:)

Zaboravi sve savete i idi pogledaj...

Zaboravi sve savete i idi pogledaj u Mitros Music prodavnicu YAMAHA RH-5Ma slusalice. Najbolje sto se kod nas moze nabaviti od slusalica ispod 6000dinara. Modeli od Sennheiser koji su skuplji naprimer 8000dinara, nisu bas dostojni konkurent. Dakle, skupljaj novac koji ti fali i ako zelis vec ozbiljnije slusalice to bi bio pravi izbor. Inace licno mi je preporucio to prodavac iz Mitrosa i rekao da za taj novac teko mozes naci bolje slusalice.
Hjde sada da cujem kriticare, licno sam ih slusao i stvarno su fantasticne i za klasu bolje od Sennheiser modela koji je bio skuplji preko 2000dinara.

Bez namere da flame-ujem, ali nigde u industriji slushalica nisam video da se Yamaha pominje kao iole relevantan igrac, kao ni njihovi modeli...

Postoji mogucnost da je u ovom slucaju Yamaha dobar izbor, ali bi to (naravno) bilo najbolje utvrditi slushanjem...

Ipak je recenica da se zaborave ostali saveti preterana, bez obzira shto je cenovna politika lokalnog Sennheiser distributera manje-vishe losha (evropska cena + 20-30%)

Poslednja izmena:
Adi je napisao(la):
Zaboravi sve savete i idi pogledaj u Mitros Music prodavnicu YAMAHA RH-5Ma slusalice. Najbolje sto se kod nas moze nabaviti od slusalica ispod 6000dinara. Modeli od Sennheiser koji su skuplji naprimer 8000dinara, nisu bas dostojni konkurent. Dakle, skupljaj novac koji ti fali i ako zelis vec ozbiljnije slusalice to bi bio pravi izbor. Inace licno mi je preporucio to prodavac iz Mitrosa i rekao da za taj novac teko mozes naci bolje slusalice.
Hjde sada da cujem kriticare, licno sam ih slusao i stvarno su fantasticne i za klasu bolje od Sennheiser modela koji je bio skuplji preko 2000dinara.

http://www.sitelevel.com//query.go?slice_title=This+Site&query=yamaha&crid=65246a7e117e70e4&x=5&y=9

Ako si pogledao ovo gore, to se desi kadä na headroomu ukucas Yamaha. E vidis ti ljudi koji drze ovaj sajt, vec godinama provode po mnogo sati u toku dana preslusavajuci stotine sluski buduci da se kotiraju kao vodeci prodavci istih. Onaj ko nesto prodaje ne mora nuzno da zna i sta prodaje, sto moze biti slucaj sa baticom u Mitrosu, kod ovih ljudi su vec malo manje sanse za tako nesto. Yamaha je naravno izuzetan brand, iznedrili su mnogo divnih stvari poput vrhunskih studijskih monitora, bubnja Yamaha Stage custom, gitare Pacifica Mike Stern kao i jos mnostvo motora za camce i teshkasa-dvotockasa. Ne sumnjam da su cak i slusalice vrlo solidnog kvaliteta sto ti opet ne daje za pravo da ih u poredjenju sa jednim,eventualno dva modela Sennheisera koja si mogao cuti u Mitrosu, proglasis za klasu boljim.
Sennheiser od kada postoji proizvodi samo sluske i mikrofone kao i nesto stage equipmenta koji je tu upao s' godinama. Nedavno je postao i vecinski vlasnik nemacke firme Neuman ciji se kondenzatorski mikrofoni danas kotiraju kao najbolji u svetu sto ce reci i cena od 2500 eura za pocetne modele.
Sennheiser je takodje i firma koja je pre par godina iznedrila i rucno napravljenog Orpheusa, zasad' nepobedjeni par slusalica sa lampaskim pojacalom namenjenim iskljucivo njima.Mozes i njih da vidis ovde.

http://www.smr-home-theatre.org/ces2001/accessories/image_014.shtml

Tako nekako bi otprilike izgledala "kritika"...Ono gore su bili samo dobronamerni saveti, ne znam sto si sve shvatio toliko licno i cemu taj eto vam-na nastup. Vidis da i ja mogu da se razaserem k'o baba po baklavama ako resim da ubedjujum nekoga u nesto, ali to nam valjda nije cilj, ja ovo kontam k'o zgodno mesto za razmenu misljenja i iskustava, a *****i Sennheiser i cuvaj pare za Yamahu veruj mi nije iskusno, a nije ni razmena vec subjektivni stav neobavestenog, sto nasem pozaniku u dilemi i nije bas od pomoci kao ni ovo moje seretanje zato se ovdse iskljucujem...

Poslednja izmena:
Nisam hteo...

To zaboravi sve ostale savete je bilo vise da skrenem coveku paznju na taj Yamahin model koji je cenovno i po kvalitetu veoma dobro resenje, i u tom cenovnom rangu neverovatno dobar izbor, a covek je ogranicen finansijama, nisam hteo time omalovaziti tudje savete vec da skrenem paznju na model.
No, posto sam ja znao da bacim novac na stvari koje su samo izvikane, ne zelim da i on tako prodje, nista vise. Poslusaj te slusalice i bice ti sve jasnije.
Pozdrav

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
Bez namere da flame-ujem, ali nigde u industriji slushalica nisam video da se Yamaha pominje kao iole relevantan igrac, kao ni njihovi modeli...

Postoji mogucnost da je u ovom slucaju Yamaha dobar izbor, ali bi to (naravno) bilo najbolje utvrditi slushanjem...

Ipak je recenica da se zaborave ostali saveti preterana, bez obzira shto je cenovna politika lokalnog Sennheiser distributera manje-vishe losha (evropska cena + 20-30%)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno