- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 585
Osim ako novac nije (glavni) razlog 
3.5€/h je zaista jako loše, ali poenta je krenuti tamo, i biti tamo, nekako. Tada pored tog (loše plaćenog) posla, gledate oglase, vežbate jezik, pregovarate i tražite bolje radno mesto... Poenta jeste da je odande mnogo lakše tražiti tamo posao, nego odavde.
Mislim da je sada sve teže i teže otići negde gde ne poznaješ jezik i ostvariti neki komotan život.
Jednostavno, možeš samo raditi poslove najnižeg ranga sa minimum primanja.
Kapiram da je bilo najlakše nama koji smo otišli u engleska govorna područja da si obezbedimo neki solidan posao iako konkretno u UK ako nisi bio neki super kvalifikovani inžinjer, moraš krenuti od početka..
Ja sam počeo kao radnik u magacinu, jedan od najvećih u Evropi, (1.2mil square feet) i nakon nedelju i po dana se izgurao da budem neka ispomoć u kancelarijama.. za dva i po meseca sam dobio poziciju Performance managera u noćnoj smeni, rukovodio sa preko 200 ljudi i to sam radio 2 godine. (Permanent night shift).
Nakon što je druga agencija preuzela posao, atmosfera je bila loša te sam otisaoiz te firme i počeo raditi u nekom malog magacinu čisto dok ne nađem nešto bolje. Nakon par dana, vlasnik firme je pročitao moj CV i ponudio mi mesto Operations managera što sam radio godinu dana dok firma gazda nije imao konflikt sa finansijerima, pa se firma zatvorila.
Opet, back to the drawing board.. Našao sam neki posao u destileriji Gin-a, i tražio drugi posao.. konačno sam dobio posao u Elektro distribuciji radim kao team support u Primary System Design, nikad veća zarada a manje pritiska i posla, + sto radim 2 dana od kuće i tri dana iz kancelarije..
U principu, lako je naći neki običan posao, ali to generalno nije dovoljno za život bez kalkulacija gde ces i na šta potrošiti novac.
Btw, da dodam..
Imam završenu srednju, građ. Tehničar visokogradnje, a nikad do sada me niko nije pitao "šta sam završio od škole"..
Taman da sam imao samo 4 razreda osnovne, ne bi pravilo nikakvu razliku.
Pazi ovako, ako bi ja imao znanje sada, bez i dana školovanja na univerzitetu... Prošao bi na intervju bez problema. U requirement description piše kada postavljaju oglas za Design engineer da je diploma poželjna, a ne mandatory.Pokazatelj da se bez škole i diplome može doći samo do određenog nivoa, a da je za više i taj papir itekako bitan.
Prijatelj blokiran a ne moze se setiti korisnickog imena coveka koji radi u Sloveniji,moze se javiti na pp u vezi Workforce Slovenija.Ima li neko iskustva sa kariera.si uzimaju radnike i iz Srbije???
Zaboravite Sloveniju. Ok je ako imas vec dogovoren posao i dobru platu, inace je hrana preskupa i ljudi hladni kao tastino srce, meni odvratni.
Englesko govorno podrucje UK i Irska.
Irska: skup smestaj, hrana kao kod nas, meso i jeftinije. Nista "fensi" nemaju sem lepe prirode, meni dosta. Ljudi skroz ok.
Mnogo velikih i bogatih firmi, svih profila, posla ima uvek, cak i za one koji jedva pricaju engleski.
Doskolavanje se moze naci i dzabe ili za male pare.
Kererke sa kursom udaraju satnice 25-35e/h ali ne moze svako to da radi, treba zeludac.
Sajt za poslove: www indeed ie.
Nema minusa i nema vrućine, taman po mojoj meri. 😁I klima je da se roknesh.
Navela sam svoja znanja, s obzirom da nismo u fazonu samo Slovenija i nista drugo, sto sam i napisala na kraju i smatrala sam da je korisno da navedem sta umem kako bih dobila bolji savet.Sta ces sa znanjem engleskog i nemackoj u Sloveniji? Idi u Nemacku, nema leba u Sloveniji.
Veruj da Nemačka gori za radnicima...Svuda krece kriza i recesija. Sad nije vise da svi gore za radnom snagom, lepo bi bilo da znate nekog tamo i mislim da sada vec treba i srece.
...ima iskustva kao vozac i nesto malo na gradjevini. Kakva je sad situacija u Sloveniji? I drugi predlozi/drzave su dobrodosli.
Sta znaju da rade?Dam ti broj dvojice kolege sto traze posao tamo. Znaju nemacki ne znaju turski i arapski.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari