Za slipstreamovanje. Evo i zasto:
1. Dodavanje bilo kog SP-a moze da se uradi samo jednom, kada je sistem vec instaliran, a SP je skoro izdat/nabavljen. Prilikom svake sledece reinstalacije sistema brze je (i manje komplikovano) instalirati slipstreamovani Win, nego samo Win, pa SP (zar ne?).
2. Konkretno SP2 ima poznati problem sa nekim verzijama dosta popularnih programa, te je potrebno prvo njih deinstalirati i zameniti ne-problematicnim verzijama, pa onda staviti SP2. Nije nemoguce da ce ovo biti cest problem i sa narednim SP-ovima.
3. Slicna prica je i sa drajverima + sto neki mogu biti nezeljeno zamenjeni (losijim) Majkrosoftovim (moj problem sa grafickom), a sistem ne prihvata datumski starije verzije. Sledi skidanje ne bas male kolicine podataka sa neta (to svakako treba, ali ne kad moram, nego kad
ja odlucim).
4. Ji 4tze rece prostor na disku. 200 MB je, mozda, danas zanemarljivo, ali je to ipak negativna strana naknadnog stavljanja SP-a (u ovom slucaju SP2 za XP). Sutra ce biti ko zna koliko.
5. Pretpostavljam da se i sami secate koliko je tema bilo pokrenuto samo zbog toga sto se ljudima komp cudno ponasao odkako su stavili SP2 na staru instalaciju XP-a (koja je najcesce vec imala i SP1). Ne ukljucujem probleme sa kompatibilnoscu koje su, manje-vise, svi imali, bez obzira na nacin dodavanja SP2.
6. SP2 nema tu zackoljicu, ali raniji SPovi su trazili nov serijski broj, pa jos, ako ste imali nelegalan Win, bilo je problema. Ovako odma' stavis pravi serial i sve sljaka iz prve
Dobra strana instaliranja SP preko postojeceg Wina je u ustedi vremena (ne instalirati sistem od pocetka taj put), pogotovo ako je OS relativno svez, i sto mozes da se upoznas sa tim sto SP donosi, pa, ako ti ne odgovara, neces ga staviti pri sledecoj reinstalaciji.
Ovo je moj stav. Nadam se da cete naci da su razlozi "za" i "protiv" objektivni, ali svako, naravno, moze da radi kako se njemu (ili njoj) vise svidja.