Šta je novo?

Slipstreamovanje - argumenti za i protiv

Hm. Ja sam za ove skoro 3,5 godine XP reinstalirao jednom, pre oko godinu dana, i to ne zato što je pravio probleme, već zato što sam dobio legalnu kopiju (slipstreamovanu sa SP1 :d).

jddipqd je napisao(la):
Hm. Ja sam za ove skoro 3,5 godine XP reinstalirao jednom, pre oko godinu dana, i to ne zato što je pravio probleme, već zato što sam dobio legalnu kopiju (slipstreamovanu sa SP1 :d).
pa posle nek neko kaze da windows ne moze da radi vise od 6 meseci ;)

Poslednja izmena:
kazu strucnjaci od preko bare da je bolje instalirati Win sa SP-om (1,2)...
pitanje za vas: kad se pojavio SP1 ili SP2 imao je svoju cenu zar ne...e sad zasto se prodaje Win sa SP2???
odgovor: verovatno da bi uzeli pare i na jedan i drugi nacin ali nije tako, vec zato sto je bolji Win sa SP-om...

MCSE je napisao(la):
kazu strucnjaci od preko bare da je bolje instalirati Win sa SP-om (1,2)...
pitanje za vas: kad se pojavio SP1 ili SP2 imao je svoju cenu zar ne...e sad zasto se prodaje Win sa SP2???
odgovor: verovatno da bi uzeli pare i na jedan i drugi nacin ali nije tako, vec zato sto je bolji Win sa SP-om...

SP2 nema cenu; moguće ga je downloadovati sa neta (ako imaš neku pristojniju brzinu, jel'). U slučaju da si vlasnik licenciranog XP-a, lokalna kancelarija M$ šalje ti SP2 besplatno, na CD-u. Slipstream postupak je detaljno objašnjen na samom M$ sajtu tako da krajnji korisnik, legalni ili nelegalni, nije obavezan da bilo šta doplati. Sve se svodi na afinitet.

Nisi skontao sta je covek hteo da kaze :)

Jasan je njegov zaključak:
MCSE je napisao(la):
verovatno da bi uzeli pare i na jedan i drugi nacin ali nije tako, vec zato sto je bolji Win sa SP-om...
i sa time se ja U POTPUNOSTI slažem.

Ali što se vida distribucije SP tiče:
MCSE je napisao(la):
kad se pojavio SP1 ili SP2 imao je svoju cenu zar ne...
čovek nije u pravu. Ništa vredno osude, jednostavno nije tako.

ganelon je napisao(la):
U slučaju da si vlasnik licenciranog XP-a, lokalna kancelarija M$ šalje ti SP2 besplatno, na CD-u.
Šalju ti ga i lokalna i globalna kancelarija bilo da si licenciran ili ne...

jddipqd je napisao(la):
Šalju ti ga i lokalna i globalna kancelarija bilo da si licenciran ili ne...
Cool, prihvatam to kao ispravku mog ranijeg posta. Ono našta sam mislio je da se licenciranim korisnicima SP2 (i ne samo SP2) šalje i bez zahteva dok nelicencirani, prirodno, moraju da podnesu zahtev.

Poslednja izmena:
ne radi se o ceni SP2, on je bespaltan pa ja sam ga dobio od njih za dz...
sadasnji XP sa SP2 kosta isto kao i XP sa SP1...to sam hteo da kazem znaci ako ga oni sada prodaju ubacenog u OS znaci da tako treba...ili oni ne znaju??? :)

Trebalo bi da je slipstream bolji , ali ko zna? Najbolje je da lepo pitamo Bilija da nam on kaze...

Vrh Dno