Šta je novo?

SlingBox-Ima li neko ?

Da, odlican, na njemu sam i nasao bin fajl i utvrdio da mi ne radi IR blaster. Ne znam da li je dovoljno da uzmem dve led diode i prevezem na jack jer slabo ima da se nadju ovi kablovi a neceka mi se jos 20 dana.

Uspeo sam da popravim kabal, prekid je bio u delu jacka, ponovo sam zalemio zicice i sada radi. Na sajtu koji si naveo prepisujem se sa moderatorom oko bin fajla koji se ucitava, vec sada mi je dao da ucitam upotrebljivi daljinac, a pokusacemo da napravimo full daljinac za moj uredjaj.
Nacin na koji cemo probati da ga napravimo je Logitech Harmony koji moze da uci komande sa postojeceg daljinca. Dao mi je njegov nalog da na njemu naucim daljinski pa ce dalje on da ga sredi.

Sve u svemu, sa mogucnoscu promene kanala, slingbox je vrh stvarcica. Ja prezadovoljan, za svaku preporuku. Onaj jedan komad jos nije prodat sto sam ostavio u prethodnim postovima link, ako je neko zainteresovan...

Vrh sto sredjujes stvar.....
ja sam kod mene nakacio IPTV i Sat Risiver,a mozda uskoro i lokalnu Analognu kablovsku....i zavrsava posao odlicno....
verujem da si vec nasao da postoji i forum za Razmenu...:)

Da, videh na brzinu ali nisam jos isao na to, za sada je sve ovo za moju dusu :D

U principu potreban je program koji ce da iscita sa logitech naloga usnimljene komande.mislim da je to najlaksi nacin.generalno svakome ko ima vise od dva ili tri daljinca logitech je vise nego potreban.
Jedan kolega je dao lep primer kako web interfejs na enigmi radi.kod mene na e2 risiveru imam satelitsku,kablovsku i iptv i sve to mogu da gledam sa udaljene lokacije.Dobije se virtuelni daljinac i cela celcata lista kanala.mislim da mi nije potreban sling box osim za onoga ko ima neki boks kao D3i gde nema alternative.

Poslednja izmena:
u principu sve je to tacno....ali treba neko i da zna sve to da konfigurise,a ne znam koliko je bitno sve to oko nasih IP adresa na adsl-u,koje se valjda ne menjaju....pa u tom slucaju meni SlingBox odlicno zavrsava posao i van kuce,i u lokalu....
mogao bi SkyUK,da napises neki Tutorial,kako se sve to podesava za webInterface....nemam nista protiv da i to namestim...

Sve sam to lepo jednom namestio ,mislim 10 minuta posla ne više i onda sam vratio adsl za vdsl i sve je to otišlo u nepovrat.Znam da moras da otvoriš neki port na ruteru,da taj port ide ka IP adresi od tvog risivera i onda da napraviš nalog na dyndns-u i posle se ne sećam šta sam sve radio.
Uglavnom nije teško samo treba znati gde se na konkretnom ruteru nalze neke stvari.Pokušaću da se prisetim pa da napišem proceduru.

Evo ja sam obećao u PM-u da ću da napišem, pa probaću :type:

Vidim da se petljaš mnogo sa tim uredjajima, čudno da nisi savladao ranije :smash:

Pošto uglavnom svi imaju promenljivu IP adresu, potrebno je da se napravi nalog na nekom servisu koji će tvoju IP adresu da vezuje za neki dns host. (na primer www.benchmark.rs ima adresu 5.79.65.132, ali i da se promeni uvek ćemo ga naći na www.benchmark.rs, to je svrha tog naloga koji se pravi)

Od skoro www.dyndns.com ima samo plaćene naloge, nešto je oko 15 eura godišnje, ja plaćam zato što mi trebaju desetine hostova, ali imaš i www.noip.com koji je besplatan.

Tamo napraviš neki host, nešto kao na primer 6pack.noip.com , znači neka slovna adresa. Onda se u enigma box (ili ruter) ubaci skripta koja tvoju (trenutnu) IP adresu vezuje za taj host, te onda svaki put kada u browser uneseš 6pack.noip.com ideš ka svom ruteru, bez obzira gde si i koja ti je trenutna adresa.

Skripta je različita zavisno od imagea koji koristiš, uglavnom dolazi dyndns plugin uz sve image-e, a negde mora naknadno da se instalira.

Na primer za nemesis, inadyn.conf fajl ide u etc folder i izgleda ovako
username xxxxxxx
password xxxxxxx
alias xxxxxxxx.dyndns.tv
update_period_sec 60
dyndns_system [email protected]
log_file /var/log/inadyn.log
background

Još lakše je ako u ruteru ima opcija za dynamic dns, gde se samo unesu podaci. Podaci su vrsta servisa (dyndns ili noip), username, pass i host koji si kreirao.

Ostaje još da se u ruteru forvarduju potrebni portovi ka lokalnoj adresi risivera. Standardni portovi su 80 za web interface, 21 za ftp i 23 za telnet. Znači ako je IP adresa risivera 192.168.1.10, onda se port 80 preusmeri na tu adresu i sve što dolazi spolja ka javnoj IP adresi na tom portu bude prosledjeno ka risiveru.
Za svaki ruter je drugačije, ali ovde ima gotovo svaki model rutera, objašnjeno sa sve slikama http://portforward.com/ ; kod najčešćih tp linkova, obično je nešto kao, forwarding -> pa virtual servers, za port po port forvardovanje, ili DMZ host za forvardovanje celog dolaznog saobraćaja na neki lokalni IP.

Naravno ukoliko je upload loš, onda može da služi samo za menjanje kanala, a sa dobrim uploadom može i stream kao u lokalnoj mreži.

Ja sam sve to imao namesteno ali pošto imam jako puno uređaja kod kuće ,zaboravi se to.

Ovde ima jedno bolje i jeftinije rešenje.Samo se jednom plati licenca za jedan PC(6 eura) i to je to.Sve sa risivera ide na pc pa se od njega odabire tip strima i kasnije ide preko besplatne android aplikacije na mobilni ili tablet.Gleda se sa bilo koje tače sveta.

http://www.enigma-tv.com/

@Lappy Hvala,igracu se ovih dana detaljno...pa javim rezultate.....
@SkyUK,znam za tu opciju EnigmaTV.....ne odgovarama jer mi za Server treba Windows(pa jos Upaljen),a toga sam se resio pre 7 godina..:)
mozda nabavim i IR za SlingBox,pa resim sve sa tim....:)

Poslednja izmena:
@Lappy Hvala,igracu se ovih dana detaljno...pa javim rezultate.....
@SkyUK,znam za tu opciju EnigmaTV.....ne odgovarama jer mi za Server treba Windows(pa jos Upaljen),a toga sam se resio pre 7 godina..:)
mozda nabavim i IR za SlingBox,pa resim sve sa tim....:)

6,
IR blaster mislim da moze da se napravi vrlo lako uz malo truda i lemilicu. Treba ti jack, mogu da ga slikam sa dimenzijama da ti posaljem, dvozilni kabl koji ces posle da rasclanis na nekoliko uredjaja koji su ti nakaceni na slingbox ( za svaki uredjaj ti treba dvozilni kabl) i IR dioda koliko i uredjaja koju skines recimo sa starog daljinca ili kupis novu. Ako si zainteresovan mogu da izmerim i da ti posaljem skicu kao bolje objasnjnje.

Gledam ovaj HD connect cabl je u US 40$ + delivery 60$ sto je suludo a nema ga bas. Da li moze da se otvori da ga malo islikas da vidim da li mogu da ga napravim?

Jos jedan zanimljivost, coaxialni prikljucak... dakle ulkjucite antenski direktno u slingbox, preko PCa u podesavanjima na sajtu slingbox stavite da uredjaj skenira kanale, kada iskenira nadje lepo neki daljinac koji izgleda najbazicinije i mozete da gledate kanale preko PCa bez kupovine TVa uz promenu kanala a ne samo jedan :)

6 ako imas kablovsku ili najobicniju antenu probaj da je nabodes u slingbox.

Evo ja sam obećao u PM-u da ću da napišem, pa probaću :type:

Vidim da se petljaš mnogo sa tim uredjajima, čudno da nisi savladao ranije :smash:

Pošto uglavnom svi imaju promenljivu IP adresu, potrebno je da se napravi nalog na nekom servisu koji će tvoju IP adresu da vezuje za neki dns host. (na primer www.benchmark.rs ima adresu 5.79.65.132, ali i da se promeni uvek ćemo ga naći na www.benchmark.rs, to je svrha tog naloga koji se pravi)

Od skoro www.dyndns.com ima samo plaćene naloge, nešto je oko 15 eura godišnje, ja plaćam zato što mi trebaju desetine hostova, ali imaš i www.noip.com koji je besplatan.

Tamo napraviš neki host, nešto kao na primer 6pack.noip.com , znači neka slovna adresa. Onda se u enigma box (ili ruter) ubaci skripta koja tvoju (trenutnu) IP adresu vezuje za taj host, te onda svaki put kada u browser uneseš 6pack.noip.com ideš ka svom ruteru, bez obzira gde si i koja ti je trenutna adresa.

Skripta je različita zavisno od imagea koji koristiš, uglavnom dolazi dyndns plugin uz sve image-e, a negde mora naknadno da se instalira.

Na primer za nemesis, inadyn.conf fajl ide u etc folder i izgleda ovako
username xxxxxxx
password xxxxxxx
alias xxxxxxxx.dyndns.tv
update_period_sec 60
dyndns_system [email protected]
log_file /var/log/inadyn.log
background

Još lakše je ako u ruteru ima opcija za dynamic dns, gde se samo unesu podaci. Podaci su vrsta servisa (dyndns ili noip), username, pass i host koji si kreirao.

Ostaje još da se u ruteru forvarduju potrebni portovi ka lokalnoj adresi risivera. Standardni portovi su 80 za web interface, 21 za ftp i 23 za telnet. Znači ako je IP adresa risivera 192.168.1.10, onda se port 80 preusmeri na tu adresu i sve što dolazi spolja ka javnoj IP adresi na tom portu bude prosledjeno ka risiveru.
Za svaki ruter je drugačije, ali ovde ima gotovo svaki model rutera, objašnjeno sa sve slikama http://portforward.com/ ; kod najčešćih tp linkova, obično je nešto kao, forwarding -> pa virtual servers, za port po port forvardovanje, ili DMZ host za forvardovanje celog dolaznog saobraćaja na neki lokalni IP.

Naravno ukoliko je upload loš, onda može da služi samo za menjanje kanala, a sa dobrim uploadom može i stream kao u lokalnoj mreži.

Hvala Lappy na detaljnom opisu.

Jos jedan zanimljivost, coaxialni prikljucak... dakle ulkjucite antenski direktno u slingbox, preko PCa u podesavanjima na sajtu slingbox stavite da uredjaj skenira kanale, kada iskenira nadje lepo neki daljinac koji izgleda najbazicinije i mozete da gledate kanale preko PCa bez kupovine TVa uz promenu kanala a ne samo jedan :)

6 ako imas kablovsku ili najobicniju antenu probaj da je nabodes u slingbox.
@nemam ja onaj HD Connect cabl(vidjao sam da postoje takvi adapteri drugih proizvodjaca,ali ne znam da li bi ih poznao SlingBox...
@znam za tu foru sa coaxialnim ulazom(ovaj nas model im ugradjen Tv Tuner)....imam nakacenu zemaljsku TV,i tih nekoliko kanala koje imam,menjam najnormalnije(nemam Kablovsku,imao bi vise kanala)...inace ja ne koristim player preko Browsera,koristim iskljucivo SlingBox Aplikaciju radjenu za Mac,radi savrseno...ili Tablet/Fon....
@PrleTihi...da li si spojio neki uredjaj na S-Video?

Poslednja izmena:
da se pohvalim da sam nabavio i HDMI adapter za SlingBoxPro...i kabl za Infra Red,i to za Dva uredjaja odjednom...nasao Kod za Azbox,i nasao kod za zadnji STB Huawei IPTV Telekom Srbija....i sad menjam kanale samo tako Di God Disam..:)
4k9q11.png

ja sam izbunario na USA ebay...a kupio mi letos i doneo sestric koji zivi u NY...skinuo je liku malo cenu i kupio mi full komplet SlingBoxPro za 40 Dolara(u paketu Originalna kutija..Slingbox Pro,adapter,HDMI adapter,dupli kabl za IR.vrhunski component kablovi,upustvo,CD)....ja sam prodao taj drugi SlingBox Pro+strujni adapter...Ostalo naravno zadrzao za sebe...:)..i sad provlaci i sliku sa HD kanala,i moze da se gleda,a pre je bio zeleni ekran,kad ide HD kanal...
sada je situacija ovakva...nakacen HD SatRisiver,Huawei IPTV..mala kamera za Video nadzor....i imam jos slobodan RF,za jos jedan uredjaj
15z1t3o.jpg

15d9ru8.jpg

Poslednja izmena:
vrh, bas mi je drago jer bez IR kabla je to sasvim drugaciji dozivljaj uredjaja.

da li si probao da pravis IR kabl...

Vrh Dno