Šta je novo?

SlingBox-Ima li neko ?

aplikacija za Mac je besplatna,a za Android se placa,ali ima i narodna....:)i odlicno rade,a takodje mozes uvek da gledas preko Browsera...

Stigao ali na carinu, već 10 dana je tamo. Ne znam da li postoji način da ih ubrzam baš sam se smorio, ne mogu da ga dočekam...

Tvoj model koliko vidim ima tjuner.Da li je to analogni kablovski tjuner ili nešto drugo??

Imam isti takav....Mislim da je 100% Analog Cable Tuner...ali nemam kablovsku pa ne mogu da proverim...
29zwz6g.gif

Ako nemas tjuner kako šaltaš kanale.Video sam da ima neki virtuelni daljinac ali mi nije jasno kako se programira.

Poslednja izmena:
ja sam uspeo da saltam kanale,samo kad mi je Lik od koga sam kupio Box,dao pristup njegovom Box-u(kod njega je bila zakacena neka kablovska)i ja sam bez problema gledao par dana njegovu kablovsku,menjao kanale itd...
kod mene je trenutno situacija takva da mogu da gledam samo kanal sa SatRisivera,IPTV-a,ili Kamere za nadzor,Onaj koji je ostavljen,jer je sve to spojeno preko Cinceva,pa na taj nacin ne mogu da uticem na promenu kanala..mada mislim da ima neka sema,jer na zvanicnom sajtu ima nekih dodataka za razne uredjaje,ali mislim da meni fali neki dodatak za nazovimo daljinsku kontrolu....
Mogu takodje da menjam uredjaje koji su nakaceni....u mom slucaju SatRisiver i IPTV telekom....pa sam recimo letos ostavio IPTV na kanala Nickelodeon,i deca gledala na moru na laptopu,kad god im se gledalo.....a na SatRisiveru sam ostavio FoxCrime,da zena odgleda neku seriju koju prati....
verujem da moze i za ostale uredjaje,jer pri prvoj konfiguraciji SlingBox-a..dolazi se do stavke,koji Sat Risiver imam nakacen....
na slici se vidi ulaz i opcija za remote control.ali ja to nemam....
a link ispod,forum u vezi kodova za razne uredjaje.....
http://www.hifi-remote.com/forums/viewforum.php?f=19
23jfrle.png

Satelitske kanale možeš svakako da menjaš preko web interfejsa risivera.
Mada uz normalan upload, kakav ima targo, može i da se streamuje direktno iz risivera, bez ikakve rekompresije. Meni su bez problema išli HD kanali od kuće na drugi kontinent, kada sam tamo imao dovoljan DL.

znam za Web Interface ali u Lokalu,to sam koristio jos na Dbox2....ali ne znam kako da podesim da sve to ide Napolje(van Lokala)....ovo naravno mislim na streaming sa Risivera,gde ova igracka nema veze sa tim...sa ovim sve radi...:)

Kome treba da strimuje kablovsku, besplatno resenje je Media Portal, doduse treba imati neki od podrzanih TV tunera.

Poslednja izmena:
znam za Web Interface ali u Lokalu,to sam koristio jos na Dbox2....ali ne znam kako da podesim da sve to ide Napolje(van Lokala)....ovo naravno mislim na streaming sa Risivera,gde ova igracka nema veze sa tim...sa ovim sve radi...:)

To je baš jednostavno, samo pustiš potrebne portove sa rutera na box, a pristupaš preko spoljašnje IP. Ako ti je dinamička, onda napraviš neki dns host, pa to bude na primer 6pack.dyndns.tv i to je to :)

Može iz browsera, dream droid na androidu ili black box na iOS.
Isto tako se pristupa i dvr-u za gledanje video nadzora.

Ako nemas tjuner kako šaltaš kanale.Video sam da ima neki virtuelni daljinac ali mi nije jasno kako se programira.

U IR rupicu se bocne jedan kraj kabla a drugi kraj kabla sa led diodicom stavljas ispred uredjaja na kom zelis da menjas kanale. slingboxremotes.jpg
Nadjes odgovarajuci daljinski za taj uredjaj prilikom setovanja i to bi trebalo da je to. Vrlo lako.

Ja naravno imam kablic ali nisam uspeo da nadjem Synaps CHD3100 remote, pokusavao sam neke druge da ubacim i nisam naboo ni jedan da mi menja kanale. Rezultat, zakucano na jednom kanalu, sto kaze 6pack Nickelodeon :)

Poslednja izmena:
Vuce valjano net 5MB/s, slika nije losa ali nije ni vrhunska, sigurno je bolja nego preko onih budjavih PC tv kartica. Za sada sam gledao program samo na laptopu, na android tablet jos nisam uspeo da instaliram narodnu verziju apk koja podrzava ovaj stariji model. 6pack, ako je imas sibni mi link na pp.

Imam naravno, večeras kad dodjem kući... A ako te mrzi da čekaš, A imaš na Tabletu App BlackMart... Skini Slingbox player ali Mob verziju i ubaci na tablet... Meni ista verzija radi i na telefonu i na tabletu... Ver SlingPlayer 2.10.1
@sad gledam na BM ima samo Tablet verzija, povučena Mob verzija...
Dobijaš večeras ovu što radi
wqowsj.png

Poslednja izmena:
Nemogucnost da se izvrsi programiranje daljinca ,odnosno kopiranje komandi sa originalnog na virtuelni daljinac znacajno degradiraju njegovu namenu ,ostavljajuci ceo izbor na samo jedan kanal.

Pa zavisi koji uređaj želiš da podesiš, spisak podržanih uređaja je veliki, e sad što nema za neke ove koji se koriste samo kod nas i koštaju 2 dinara,to nije problem Slingboxa.... Ja da imam taj IR kabl , verovatno bi lako podesio SatRisiver, jer su podržani Enigma2 risiveri....

Pa zavisi koji uređaj želiš da podesiš, spisak podržanih uređaja je veliki, e sad što nema za neke ove koji se koriste samo kod nas i koštaju 2 dinara,to nije problem Slingboxa.... Ja da imam taj IR kabl , verovatno bi lako podesio SatRisiver, jer su podržani Enigma2 risiveri....

Pa generalno ja imam dva uredjaja koji su skuplji od 2 dinara :) Dakle treba da podesim daljnice za D3i i Synaps chd 3100m ili da izbunarim slican US model pa da radi sa ovim mojim. Ako uspem javicu.

nisam konkretno mislio na tvoje igracke,nego onako slikovito na uredjaje koje poturaju nasi provajderi,a za koje verovatno tim koji radi oko celog projekta SlingBox nije ni cuo.....i sam si se uverio da su mahom podrzani uredjaji koji koriste Ameri,tako da je stvar prilicno jasna,jedino mi drago da ima nade za Enigma 2 risivere,sto je meni licno bitno...a ti ako budes imao srece,javi....:)
@da li ti radi onaj program za tablet....?

nisam konkretno mislio na tvoje igracke,nego onako slikovito na uredjaje koje poturaju nasi provajderi,a za koje verovatno tim koji radi oko celog projekta SlingBox nije ni cuo.....i sam si se uverio da su mahom podrzani uredjaji koji koriste Ameri,tako da je stvar prilicno jasna,jedino mi drago da ima nade za Enigma 2 risivere,sto je meni licno bitno...a ti ako budes imao srece,javi....:)

program radi vrhunski, hvala puno! skinuo sam i ja bio neke verzije ali ova tvoja radi kao zmaj tako da sam zavrsio potragu za to.

AKo nije podrzan daljinac postoji opcija uvoza custum bin fajla daljinca. Dakle u setovanju Inputa, u odabiru daljinca u delu select manufacturer izaberes custum bin file tvog daljinca. Sada istrazujem u tom smeru i pokusavam da nadjem bin file za Synaps, ako uspem javljam. Pozdrav.

program radi vrhunski, hvala puno! skinuo sam i ja bio neke verzije ali ova tvoja radi kao zmaj tako da sam zavrsio potragu za to.

AKo nije podrzan daljinac postoji opcija uvoza custum bin fajla daljinca. Dakle u setovanju Inputa, u odabiru daljinca u delu select manufacturer izaberes custum bin file tvog daljinca. Sada istrazujem u tom smeru i pokusavam da nadjem bin file za Synaps, ako uspem javljam. Pozdrav.

PS. Ne radi mi IR blaster, ne znam da li je do slingboxa ili cabla. Ako neko bude nabavljao neka se javi ja bih uzeo jedan. Dobra vest je da sam nasao bin file ali nije mi radio jer mi ne radi kablic.

Nazad
Vrh Dno