Šta je novo?

Slim tastatura do 25evra

CamBieL

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Sve pise u imenu...

Nije važna marka...

Gledao sam neke modele ali me interesuje vaše mišljenje i voleo bih da mi kažete gde mogu da je nabavim ako mi se dopadne... Hvala lepA...

A da... voleo bih da ima odvojene strelice od delete, ctrl i 0 tastera.

Za sad mi se najviše dopada Fujitsu Siemens od 25 evra...

Prilozi

• FS 25 evra.webp
    FS 25 evra.webp
    5 KB · Pregleda: 267
Poslednja izmena:
u complandu imash dosta veliki izbor, od logitech-a do zippy-a. cene stvarno ne znam ali sigurno cesh naci neshto i u tom cenovnom rangu.

Našao sam samo neku Zippy-evu slim fancy aluminium (bože, sramota me imena), ali spojeni dugmići ;( a super je tasta...

Ima li neko iskustva sa njom? Još malo ću razmisliti o njoj...

edit: joj sad sa video da je 38 evra sa PDV-om...joojjjoojjj....... :S:

Poslednja izmena:
Logitech UltraX Flat

Zakon slim tastatura, normalan raspored tastera, kvalitet na nivou, mekani i tihi tasteri... Ma full...

Cena bi trebala biti ~23 +PDV

Ista varijanta kao Logitech UltraX je i Fujitsu-Siemens tastatura, samo sto ima veliki ENTER!
Nikakve druge razlike nema a i isti je proizvodjac 😀 .

Imam Logitech UltraX Flat tastaturu vec nekih pola godine i vise se nikad ne vracam na standardne tastature. Kucanje ne moze biti jednostavnije ( doduse kad se naviknes ) i jednostavno je pelepa!

Pozdrav!

Genius je malo problematican, naime iako ima scissor key switch kao i laptop tastature, cesto mi se desava da pri kucanju proguta slovo (pretpostavljam da bas treba tabanati po tasterima pri kucanju), a uzeo sam je upravo nakon sto sam video UltraX i nalozio se 🙂

simpson H je napisao(la):
Ista varijanta kao Logitech UltraX je i Fujitsu-Siemens tastatura, samo sto ima veliki ENTER!
Nikakve druge razlike nema a i isti je proizvodjac 😀 .

I ultrax sa našim rasporedom slova ima veliki enter. Znam kada sam kupovao sam se iznenadio pošto sam na netu svugde nailazio na mali enter što mi je jedino i smetalo kod tastature 🙂.
Inače ko jednom pređe na plitku, teško se vraća na standardnu tastaturu.

Pa ultra X je dobra solucija... fujitsu siemens takođe. voleo bih da čujem nešto više o njoj.

Jos jedan glas za UltraX. Ko hoce jeftiniju varijantu, nesto losijeg kvaliteta tu je Genius SlimStar koja moze da se nadje za 1300 i kusur dinara u nekoj od radnji u TC Piramida.

CamBieL je napisao(la):
Našao sam samo neku Zippy-evu slim fancy aluminium (bože, sramota me imena), ali spojeni dugmići ;( a super je tasta...

Ima li neko iskustva sa njom? Još malo ću razmisliti o njoj...

edit: joj sad sa video da je 38 evra sa PDV-om...joojjjoojjj....... :S:

Imam ja tu Zippy Alu tastaturu. Plitka je kao na notebook-u i za klasu losija od one koju imam na Alu PowerBook-u, na koji je inace povezujem kada sam kuci.

Smor, zvecka pomalo dok kucas i previse je mekana. Mogla je biti i bolja iako je izrada zaista dobra (okvir je od metala, a donji deo od kvalitetne plastike).

hvala Delimire, znači otpada, ostali su još Logitech koji ima prednost, i Fujitsu Samsung...

CamBieL je napisao(la):
Pa ultra X je dobra solucija... fujitsu siemens takođe. voleo bih da čujem nešto više o njoj.

Sta ima da cujes kada sam ti sve rekao.

To je Logitech sa velikim enterom i USB prikljuckom!

Ja imam Zippy WK-720 u Pyramidi poznata kao "Fancy Slim Aluminium Keyboard" i kosta 23€. Toliko sam je i platio pre par meseci.

Meni je osecaj dugmica odlichan, dobra stvar je shto je aluminijumska i odrzava se tj. cisti se EXTRA LAKO. Probao sam i UltraX, ali posle ove... nije mi se svidela.

Ono shto mi je bio problem prvih 5-6 dana su spojeni dugmici... prvo sam se nervirao zbog toga, ali posle 10tak dana su prsti sami pocheli da lete na pravo mesto 🙂
po meni ODLICHNA TASTATURA!!!

svaka preporuka

Ja imam Genius Slim Star i generalno je dobra. Osecaj kucanja je odlican, strelice su odvojene a ima i veliki enter. Jedina mana koju sam joj nasao je sto bas nije za igranje. Kada igram neku voznju i u isto vreme pritiskam strelicu gore i levo/desno, nece da odreaguje kako treba, kao da ne moze da prihvati pritiskanje dva tastera odjednom.

jox je napisao(la):
Ja imam Zippy WK-720 u Pyramidi poznata kao "Fancy Slim Aluminium Keyboard" i kosta 23€. Toliko sam je i platio pre par meseci.

Meni je osecaj dugmica odlichan, dobra stvar je shto je aluminijumska i odrzava se tj. cisti se EXTRA LAKO. Probao sam i UltraX, ali posle ove... nije mi se svidela.

Ono shto mi je bio problem prvih 5-6 dana su spojeni dugmici... prvo sam se nervirao zbog toga, ali posle 10tak dana su prsti sami pocheli da lete na pravo mesto 🙂
po meni ODLICHNA TASTATURA!!!

svaka preporuka

Nasao sam. Stvarno je 23 evra.

Mislim da će pasti ova. Ovde je Logitech 29 evra.

Pise da su cene sa PDV-om.

Poslednja izmena:
ja sam moju Genius SlimStar kupio u Mikrodizajnu. Pogledaj tamo

Ultra X ! ja sam sa ultra x-a mogao da predjem samo na diNovo,na obicnu neku nema shanse,zbunim se kad kucam 🙂

@Simps:To je Logitech sa velikim enterom i USB prikljuckom! -> moja ultra x je bila usb... !:smoke:

Poslednja izmena:
I ja dajem glas za UltraX. Imam je i stvarno je odlicna. :type:

Zippy WK-720, kupio sam je pre neki dan 2000 dinara u piramid, stvarno je super tastatura, posto sam imao onu genius nb, navikao sam vec na spojene strelice 😉 Jedino sto ima jake led diode za num, caps i scroll lock pa nocu moram da ugasim numlock da mi ne svetli soba :d A i dobra je stvar sto je usb tastatura.

Jel vi kucate sa dva prsta kad mozete na tim tastaturama ? 🙂

Sa 8 (palčeve ne koristim sem za space), a i sam znaš da nemam baš najtanje prste 🙂

driver je napisao(la):

ja furam ultra x vec par godina, moram priznati da je u pocetku bilo gusto, i par drugara su se pozalili, priznajem kad sam je kupovao kupio sam je zbog izgleda i dugmica ( kupila me je na prvi pogled ), nisam imao predstavu da ce mi kucanje predstavjati neki problem.
Evo sljaka i dan danas a navika je cudo, samo leti 😀 , izjava da ne mogu da zamislim da se vratim na obicne tastature je malo prejaka konstatacija, ali sad bi verovatno imao isto toliko problema da se vratim na staru 🙂

moja preporuka je logitech ULTRA X

Poslednja izmena:
obe pomenute, tj ZIPPY i Logi UltraX su odlichne tastature.
Prednost logija je standardniji raspored dugmica, dok je prednost ZIPPYja, aluminijumski dugmici, koji se maltene ne prljaju...

jox je napisao(la):
...dok je prednost ZIPPYja, aluminijumski dugmici, koji se maltene ne prljaju.

Ne prljaju se ni na UltraX-u. Mislim, necemo valjda blatnjavim prstima da kucamo po tastaturi (ili mozda hocemo :trust: ). 😉

Pozdrav. :wave:

Pa zavisi, ako jedes cokoladu koja se polako topi, i pises nesto na forumu, a mrzi te da svaki cas peres ruke :d

driver je napisao(la):

hehehe, pa ja sam upravo zbog kucanja u kupio slim tastaturu... Pod manjim uglom lezi ruka i mnogo lakse i brze se kuca 😉

Nazad
Vrh Dno