Rado bih ja uzee S205, ali je on ravno duplo skuplji od X101 :d
Što se hardvera tiče moja jedina i veoma velika zamerka za X101 je 3cell baterija s kojom čovek ne može da se opusti kao sa duplo većom. Molim boga da će biti dostupna veća baterija ili da neko otkrija da je kompatibilna i s drugim eee modelima. Da hvatam beleške s njim na faxu mogu, da komuniciram preko IM programa mogu, da gledam YT mogu, da gledam filmove mogu (rado bih ja puštao HD i na ovako malim uređajima, ali se za tu cenu zaista ne bunim).
Nadam se da će X101 po dizajnu biti uzor ostalim proizvođačima i novijim Asus modelima. Nije sve u performansama već i u tom osećaju za feeling :d
Ne znam što svi spominju XP, ljudi su instalirali olakšanu 7micu i na 4G surf, a ovaj ima duplo veći SSD.
Ne znam, meni i posle 2 godine 7-mice, XP nekako vise lezi. Mislim, svidja mi se kako su neke stvari kod sedmice animirane, nije los sve u svemu, ali XP je 3 puta "laksi" OS, mnogo manje zahtevan i daleko brzi. Onaj 7 jede RAM. Sad je tek postao OS za "mase", kad 4GB RAM-a moze da se kupi za sitne pare. A za netbukove je po mom misljenju jednostavno prezahtevan. Jedino novi brazos modeli mogu da se izbore nekako sa njim, ali sve je vise trend pravljenja hardver/softver kombinacije koja je minimalno zahtevna, trosi minimalno struje, laka je, brza... Prosto ovaj pravac u kojem klasicna "wintel" masina i dalje ide je stvar proslosti, osim za 0.01% potreba, a i tu bi vise prijao neki OS koji ne trazi 2 core pocesor samo da pokrece OS, pa jos 2 core za aplikacije.
Sorry za delimicni off topic.