Šta je novo?

SLI pitanje

datorec

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2006
Poena
319
moze li neko da mi kaze da li se kod spajanja 2x8800gtx spajaju graficke na oba ona konektora ili na samo jedan i koji?

hvala:type: :type: :type:

evo da i odgovorim na pitanje koje sam postavio. moze na jedan bilo koji a moze i na oba kao sto sam ih ja spojio. radi kad je sve u full-u. hvala

nisam primetio nikakvo kocenje. neko vise voli intel a neko amd. ja volim amd

u obe treba da stavish konektor,a to cesh videti kad pokrenesh neshto zahtevnije..

jel mi mozes reci sta je to tebi "nesto zahtevnije" i sta je tvoj oc intel bolji leba ti?
ajde budi tako dobar pa mi kazi. a to za mostove sam ja davno odgovorio

neshto zahtevniji su MARKOVI,igre i ostalo,moraju obe grafike da imaju struje,a uzmi i donesi te dve karte da stavimo na "mog" intela pa cesh se smejati sam sebi ko shto ti se ja smejem... :D

aj da si reko da ti je bolji proc od e2160 pa da razumem ali ovako samo mogu da se smejem i sad sam vec umro od smeha i aj zdravo:wave:

a da stavite malo neke slike, da vidimo kako to izgleda??? ne samo e imam dve GTX kako da ih povezem, ipak je to redak slucaj kod nas da vidimo tako mocan hardver na okupu :)

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto idem Offtopic ali konfiguracija koju poseduje datorec je dovoljno jaka i bez e6600 koji i sam posedujem,
inace moje dosadasnje iskustvo mi govori da igre bolje rade na amd-u.(bar u mom slucaju)
Ne zelim da ovo preraste u raspravu amd vs intel ali mislim da datorec poseduje idealno izbalansiranu gamer konfiguraciju.
Pozdrav Nenad

neshto zahtevniji su MARKOVI,igre i ostalo,moraju obe grafike da imaju struje,a uzmi i donesi te dve karte da stavimo na "mog" intela pa cesh se smejati sam sebi ko shto ti se ja smejem... :D

aj da si reko da ti je bolji proc od e2160 pa da razumem ali ovako samo mogu da se smejem i sad sam vec umro od smeha i aj zdravo:wave:

umiri ti koliko hoces ali ako malo prodjes netom videt ces da taj tvoj proc(e6600) nije nista bolji od mog. to je raspravljano 1000 puta. cekaj samo da izadje i amd sa novom tehnologijom jer i sa starom se dobro drzi uz intela. stvar je ukusa ko ce sta ugradit i koliko ce para bacit na komp. ja znam sigurna da dik je amd-a nikad se vise necu vratit na intel jer imam jako losa iskustva sa njim. i ono za skorove ja sam i sam rekao da su losi a i napajanje treba da stigne pa ce mozda bit bolje no i ovako moj racunar se dobro drzi sa igrama a to mi je dovoljno i ne zanima me oce li bit u 3dmarku 12000 ili 15000 bodova.

aj zdravo i tebi:wave:

umiri ti koliko hoces ali ako malo prodjes netom videt ces da taj tvoj proc(e6600) nije nista bolji od mog. to je raspravljano 1000 puta. cekaj samo da izadje i amd sa novom tehnologijom jer i sa starom se dobro drzi uz intela. stvar je ukusa ko ce sta ugradit i koliko ce para bacit na komp. ja znam sigurna da dik je amd-a nikad se vise necu vratit na intel jer imam jako losa iskustva sa njim. i ono za skorove ja sam i sam rekao da su losi a i napajanje treba da stigne pa ce mozda bit bolje no i ovako moj racunar se dobro drzi sa igrama a to mi je dovoljno i ne zanima me oce li bit u 3dmarku 12000 ili 15000 bodova.

aj zdravo i tebi:wave:
O.T.
Čisto merila radi, kako igrice da datim platformama mogu da budu merilo poređenja, tako i markovi mogu da budu merilo kakvog, takvog upoređivanja. Stoga razlika postoji, kolika god da je, ali ako hoćete obojica da napravite poređenje, evo obezbedicu ja dva GTX-a, a ti ako si voljan, što bi bila i moja molba tebi, provrti mi jedan 3dMark 03, posto je najduži li 05, pa postuj postavku setup-a, i narano sliku sa svim bitnim detaljima(obavezno overklokuj), pa ćemo prodiskutrovati ovde ili u nekoj drugoj sobi, čisto da se vidi kolika je razlika.
To bi bila moja molba, a ne da se prepucavate, baš ste bezveze oboica. :trust:

Pise se obojica :)

@ topik: Nekako je bez veze ici u krajnosti i prepucavati se na ovakav nacin. NE moze se nista argumentovati preko foruma, sto rece Spacem, nadjite se, napravite okrsaj, sta ti ja znam, pa vidite ciji je veci :)

O.T.
Čisto merila radi, kako igrice da datim platformama mogu da budu merilo poređenja, tako i markovi mogu da budu merilo kakvog, takvog upoređivanja. Stoga razlika postoji, kolika god da je, ali ako hoćete obojica da napravite poređenje, evo obezbedicu ja dva GTX-a, a ti ako si voljan, što bi bila i moja molba tebi, provrti mi jedan 3dMark 03, posto je najduži li 05, pa postuj postavku setup-a, i narano sliku sa svim bitnim detaljima(obavezno overklokuj), pa ćemo prodiskutrovati ovde ili u nekoj drugoj sobi, čisto da se vidi kolika je razlika.
To bi bila moja molba, a ne da se prepucavate, baš ste bezveze oboica. :trust:

Pod jedan NE OVERKLOKUJEM nista. pod dva mozemo se naci samo da popijemo pice i da popricamo a ne se prepucavamo i pod tri ja sam zadovoljan a kome se ne svidja nek ne gleda. moji markovi su radjeni sa svim softima i zakrpama i kojekakvim glupostima i nisu radjeni da se takmicim sa nekim. rekao sam i sam da nisam sa bodovima zadovoljan ali sto je tu je. zadovoljan sam sa kompom koji imam takvim kakav je. pozdrav svima i nema ljutis ako sam ikog uvredio izvinjavam se.

Poslednja izmena:
Mnogo bitno da li ti je AMD ili Intel u kucistu sto se tice brenda. Ako u odredjenom cenovnom rangu Intel daje bolje performanse bice Intel, ako ne bice AMD. Isto vazi i za sve drugo. Npr. za nekih 30k din bolji je izbor Denon 1508 nego li Yamaha 461 i bilo bi glupo da se neko striktno drzi imena, nije sport u pitanju, heh. Nema veze sa temom o SLI ali ono.... ;)

LJudi ja sam uzeo plocu proc od datoreca meni to radi perfekt, on je uzeo q6600 i nije bas odusevljen, tako da amd i dalje radi posao
e ovo da nije odusvljen kako radi Q6600 u odnosu na AMD 6000+ i dalje ne mogu da poverujem :D, pa ja iako volim AMD vise nego Intel uvek cu za svoj novac da biram ono sto je trenutno bolje, recimo hteo sam Phenom da kupim pa nisam jer jednostavno nisam mogao da poverujem koliko ga bije Q6600, razlika nije mala pa da zazmurim na jedno oko.

Nego, pitanje za novog vlasnika Q6600, kako ti sad rade igre? Ima li neki skor u 3dmark-u da vidimo kako radi GTX u SLI-u. Pozz

Ovo je tema za SLI? E sad, kako ja mogu da napravim SLI konfiguraciju? Da li je dovoljno da kupim jos jednu karticu ( polovnu naravno) da bude isti model (8800 gts 320) ili karice mora budu indenticne ( isti proizvodjac)?

Ovo je tema za SLI? E sad, kako ja mogu da napravim SLI konfiguraciju? Da li je dovoljno da kupim jos jednu karticu ( polovnu naravno) da bude isti model (8800 gts 320) ili karice mora budu indenticne ( isti proizvodjac)?
treba ti ploca sa Nvidia cipsetom, jer SLI ne radi na Intelovim cipsetovima, dok recimo CrossFire radi. I naravno trebaju ti dve identicne graficke, ne mora od istog proizvodjaca bitno je samo da su iz iste serije tj isti model

Zamisli kad moja ploca podrzava samo atijeve kartice za uparivanje. Svasta, nisam ni znao, al evo , pise i u knjizici.... nema veze , enivej hvala svima. :)

Nazad
Vrh Dno