Šta je novo?

SKYSTAR 2 - DA ili NE?

nestolex

Cenjen
Učlanjen(a)
17.08.2010
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen7 5800X3D + LC Power CC-120
Matična ploča
ASUS TUF B550 Gaming - Plus
RAM
2x16Gb Kingston HyperX 3200Mhz CL16 DDR4
GPU
AMD Radeon Dual RX 6700XT, 12Gb, 192bit
Storage
V-Nand SSD M.2 970 Evo Plus 3.0 250Gb + SSD M.2 Adata Legend 1Tb 1200TBW 4.0 + WD Blue 1Tb + WD Blue 1Tb
Zvuk
SONICGEAR SPACE 3 Maroon 2.1 Bluetooth
PSU
FSP Hammer 600W
Kućište
CoolerMaster MB-511
Monitor
GIGABYTE 32" VA G32QC A-EK, 165Hz, 2560x1440
Miš & tastatura
Miš - Logitech G402 Hyperion Fury + Tastatura - MS Gaming ELITE C330
Ostale periferije
Podrum vina
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G
Pametni uređaji
Xiaomi Watch S1 Active
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Ajde jedno pitanje na koje očekujem iskren odgovor:

Isplati li se uzimati SKYSTAR 2 karticu za prijem digitalnih satelitskih kanala?

Imao sam satelitski komplet, ali sam pre godinu dana prodao risiver. Ostali su mi antena sa LNB konvertorom i ručni pozicioner za 12 satelita. E,sada....čuo sam da više nema otvaranja dekodiranih kanala putem ove kartice, mogu se gledati samo FTA programi i da se na netu teško nalaze ( ili ih uopšte i nema) ključevi za malopre pomenute dekodirane kanale.

Znači...šta bi se moglo gledati putem te kartice ( da li grešim po pitanju dekodiranih kanala) i vredi li dati 15-20e koliko košta ova kartica u odnosu na to šta ću dobiti od kanala, a šta ne?

Prodao sam je pre pet godina bas zbog toga sto nisam mogao da gledam ono sta sam navikao da gledam.
Ne bih je vise uzimao. Neka ti jos neko da savet, ali mislim da je prevelika gnjavaza oko kartice.
Mozda postoji neki novi sistem pribavljanja kljuceva, ali sam se potpuno odvikao od televizije, pa ni ne razmisljam vise o tome.

Upravo ono što su mi neki drugari rekli ranije...to si mi sada rekao i ti. Možda ću tih 15-20e uložiti u neke druge stvarčice za komp. Hvala! Naravno..prihvatam sve savete, tako da je tema još uvek aktuelna 🙂

Ne može niko da ti kaže da li se isplati, sve zavisi da li ti treba televizija ili ne, koliko bi i šta gledao itd. Takođe ne može se porediti sa drugim stvarčicama za komp kad su to babe i žabe 🙂, za 15-20e možeš uzeti dva dobra ventilatora ili štap memorije 😀 itd, znači nekom je korisnije jedno a nekom drugo. Ono što možeš je da se informišeš konkretno šta tačno može da se gleda pa sam proceni. Otvaranja zaključanih kanala ima i dalje samo što je broj zanimljivih kanala mali tako da je većina to batalila jer su se razmazili i hteli bi zilion atraktivnih kanala još sa sve prevodima i za dž 😀. Kod nalaženja ključeva nema lako ili teško već što nema nema a što ima to je lako dostupno. Meni lično je sat tv na računaru korisna stvar iako vrlo malo gledam. Recimo zbog prenosa nekih fudbalskih utakmica i teniskih mečeva, kad naše televizije ne prenose uvek nađem već negde, imam isti taj pozicioner za 12 satelita. Osim fta tv i radio kanala ima još tu i tamo po nešto, animal, discovery, national geographic, xxx kanali... Osim sportskih prenosa koje navatam na fta kanalima, najviše još gledam espn classic jer ima zanimljiv program, stari legendarni bokserski, teniski mečevi i utakmice. Radi i NBA TV trenutno (samo što je još lockout pa još uvek nema prenosa 😀) i tako. Glupe nove serije i filmove na filmskim kanalima nisam gledao ni dok je bilo jer je to sve lako dostupno na netu.
Tako da ja bi rekao da kartica vredi koliko košta pogotovo što već imaš svu ostalu opremu, da neko treba sad da uzima ceo komplet verovatno se ne isplati... Možda se vremenom pojavi još nešto za gledanje, nikad se ne zna, a uvek možeš i da uzmeš minimalnu "pretplatu" za nekoliko stotina dinara. Za ozbiljnije gledanje i uživanje treba hd kartica/risiver i skuplja "pretplata" 🙂. Ako te pak sve ovo ne zanima previše, bolje prodaj i ostatak opreme da ne zvrji i ne rđa bezveze 😉.
Pozdrav

Moje lično mišljenje je da skystar karticu vredi imati, pa makar povremeno iz dosade vrtio po desetinama besplatnih kanala ili se zezao sa offline download-om 🙂 (mada onaj ko ima volje uvek može da nađe način da gleda i 'ostatak'). Ali ako već razmišljaš o skystar kartici onda je bolje da juriš SkyStar HD2, HD kanala je svakim danom sve više.

@nestolex

Sto da mudrujemokad nisu neke pare u pitanju - mozda ces "puci" 5-10€.
Kupi SS2 i probaj.
Ako te zadovolji nastavis da je koristis,ako ne - opet je mozes prodati za 10-20€.

Sada sam između dve vatre. Svi odgovori koje ste poslali su realni i opet me navode na razmišljanje. Mada sam više sada na strani da je kupim pa kud puklo da puklo. Međutim imam jedno dodatno pitanje:
-da li kartica podržava diseqc 1.2 kontrolu ( da ne okrećem antenu po satelitima ručno,pošto imam i motor) ?

Imao sam 2.6D i ta kartica podrzava ovu opciju (kao i svaka novija, verovatno). Guglaj malo o tome, naci ces pravi odgovor.

Ja cu dati neko svoje vidjenje. Imam jos stariju Nexus-s karticu koja je par godina bila neupotrebljena jer je ceo sistem antene i motora morao da se izmesti. Svojevremeno sam otvarao kanale, koristio satelitski internet,pretrazivao satelite i egzoticne kanale i priznajem da sam tada bio daleko vise bio zainteresovan za TV i te metode hakovanja.

Kablovska tv sada nudi daleko vise televizije neko sto je to moglo ranije, uglavnom tu mislim na sport i filmove tako da prosecnom coveku koji gleda TV malo toga nedostaje sto je potrebno "pokupiti" sa satelita. Ostaje, doduse,cinjenica da je interesantno gledanje HDTV satelitskih kanala ali to sada trazi dosta entuzijazma , slobodnog vremena, strpljenja, i najvise, puno ulaganja u skup hardver. U globalu, rekao bih da je cela rabota oko SAT TV na racunaru manje zahvalna nego sto je to bilo pre 5 ili vise godina kada je to bilo aktuelno zbog dostupnosti kljuceva i metoda otvaranja.

Ja sam u nekom visku slobodnog vremena trenutno povezao ceo sistem kao sto je bilo ranije:montirao antenu na nov nosac, pronasao satelite, povezao karticu na antenu i TV izlaz kartice na tv i sve je proradilo, ali sam se nasao u situaciji da ja tu nista vise ne gledam niti me zanima,sem poznatih kanala koji emituju vesti kada se nesto desi u svetu i Formule 1, jer ovi nasi domaci bilmezi od nisu imali para da plate prenos za ovu godinu.To je ujedno i bio najvazniji razlog sto sam sve ponovo vezao, uz to sto me je nerviralo sto oprema lezi neupotrebljena.
I moja su se interesovanja znacajno promenila i nemam vise vremena ni zelje za te stvari.

Moje misljenje, smatram da je za 15 eura sat tv kartica pametnija investicija nego memorija ili par ventilatora u slucaju da su ti potrebe gledanja TV-a kao sto su sada moje. Od otkljucavanja kanala mislim da nema nista konkretno sada a tek nece ni biti, jer je u pitanju kartica prethodne generacije i kako takva nosilac jedne tehnologije koja zastareva i moze kao takva da sluzi samo za FTA kanale.U mom slucaju dovoljno.

Sada je to sve mnogo ozbiljnije nego sto je bilo ranije i misim da se ne treba previse zanositi idejom da se sve moze opet gledati i otkljucavati kao pre. Postoje metode, naravno, i svaki ce ti okoreli entuzijasta reci da moze ali mislim da je vise u pitanju odusevljenje idejom da se neko tamo "zezne" i nesto skupo ne plati i pokupi za dzabe, (sto je uopste osnova zanesenosti takvim rabotama), nego sto je u pitanju opusteno gledanje televizije. Treba tu mnogo skupog hardvera i strpljenja,sto je po meni za jednog hobistu koji ne zivi od toga previse. Blagodet otljucanih svih svetsksih satelitskih kanala na potez daljinskog upravljaca itekako mora da kosta, pa niko tu nije uspeo da izmisli toplu vodu.
Cak ni nebeski Srbi i njima slicno telentovani. 😀
Dakle, moj predlog, uzmi tu karticu ako ti treba za FTA kanale, probaj ako se nesto novo nadje za otkljucati ali se nemoj nadati da ce biti bolje.Za te pare FTA gledanje kanala svakako vredi ako imas ostatak opreme:antenu,motor.

Ja drzim vec par godina SS2 u kompu,trenutno nije povezana i nikada je necu izvaditi. Planiram da je povezem uskoro,moze se dosta toga,meni zanimljivog, naci na fta. To je dobra stvar,za 15-20e.Treba je imati.

Tako i ja, nebitno koliko i šta ima da se gleda a nešto uvek ima pogotovo kad imaš onu ručicu ili motor pa hvataš dosta satelita, uvek ću je držati u mašini, jedino se možda zameni za hd karticu kad budem imao jaču mašinu. Nikad nisam ni pomišljao da je prodajem a i kad zamenim za hd verovatno ću je ostaviti za matorce na drugoj mašini jer joj je cena smešna a recimo ima dosta free kanala sa exyu prostora, pogotovo na 16 stepeni istočno pa da imaju dodatak za jadnu ponudu preko analogne zemaljske 🙂. A i sada gledaju preko lan mreže šerujem sliku, zgodna stvar.
Ko ima kablovsku ili iptv naravno skoro i nema ništa dodatno što bi mogao dobiti, ali za selo i područja bez kablovske je satelitska kartica dosta korisna. Takođe i ko nema vrlo brz net pa da za sportske prenose juri linkove sa strimovima, ali meni je to svakako lošija varijanta, obično krš slika, treba velik protok a da mi pukne strim u sred tekme razbio bih komp 😀.
Ovako plaćam net 400 din, i TV 0 din 🙂.

Poslednja izmena:

Nisi pomenuo da radi samo par HD kanala u DVB-S na običnoj SS2, svi ostali su u DVB-S2 i za njihovo praćenje potrebna je SS2 HD kartica. Ja imam obe. Stara SS2 mi ostaje neupotrebljena, čuči u drugom kompu, dok mi je SS2 HD primarna karta za gledanje HD kanala, a imam cardsharing tako da ima šta da se gleda. Topla preporuka ako imate HDTV i komp blizu, jeftinija solucija od digitalnog HD risivera. Brdo kanala i uživancija.

Nazad
Vrh Dno