POZDRAV SVIMA
Imao bih par pitanja u vezi podesavanja progDVB-a.Sky Star koristim nekih par meseci,imam koliko sam skontao fixni sistem,znaci antena 1.1m,2x LNB-a (koji su fixirani jedan na Astru jedan na Hot normalno) mislim da su Tech star 0.3db,razdelnik koji vodi jedan kabel direktno u Sky Star.
Sve sljaka u najboljem redu znaci kanali,slika,kljucevi,bla,bla,bla ali jedno mi nije jasno.U donjem levom uglu progDVB-a ispod liste kanala su nazivi satelita,znaci Astra i Hot,gledam npr. Hot i hocu da prebacim na Astru,tog trenutka kada prebacim naravno zeleni kruzic pored sata pocrveni tj. izgubi signal.
Sta ja radim posle,,, dupli click na taj kruzic otvori se Setup4PC,onda Status pa u odeljku Transponder status odaberem manual setings,svi parametri mi ostaju koje je "majstor" namestio osim Polarity i DiSEqC to pormenim opalim Tune i pojavi se signal.
Pretpostavljam da ce neko plakati kad procita ovo ali.....
Siguran sam da postoji nesto jednostavnije,tj. u podesavanju progDVB-a da nemoram da petljam sve ovo da bi prelazio sa satelia na satelit
Neki manijak me je ubedjivao da instaliram dva progDVB-a jedan za astru jedan za hot,i to sam pokushao ali opet isti problem.