Šta je novo?

Sky Star 2

Lepo vam L@ppy kaze,a vi ako neverujete krenite u potragu za drajverima,i na kraju jedino sta cete dobiti je MALO izgubljenog vremena i zivaca naravno. :d

Neko rece za Alt dvb,kod njega se stvarno oseti brzina sto se tice menjanja kanal u odnosu na prog dvb ( i naravno PIP),ali kod slabijih mashina alt moze koliko dobrog toliko i loseg da da,njemu ipak treba malo vise od prog-a

Arandjelovcanin je napisao(la):
meni kad izmerim napon iz kartice ka lnb-u je jaci sa 4.28 driverima nego sa 4.30 bem li ga ali je tako...
Čime meriš šefe zanima me, ako je unimer koliko V postavljas.
studiovpc je napisao(la):
e ljudi davno bese kada sam imao ovu kartu i kada je picio download, zanima me jel moze i dalje da se skida nesto preko satelita i kako to sad ide ako moze jel je idalje ono sta skidaju svi skidas i ti plus sto mozes i da narucis jos neto ili ima nekih limita u GB, cime se skida ako moze i sve bitno za download. Hvala unapred

Poslednja izmena od urednika:
Jedno pitanje. Dali se isplati vraćati tanjir sa Hispe na Astru i HB? Tj dali ima nešto novo otvoreno osim TPS? Jel rade Tekile?

Ima otvoren Polsat.Tekile koliko znam rade.Imas na Astri i Digital+ spanski paket koji je odlican.E sad zavisi sta tebe zanima tako da odluci da li je bolje od hispasata.

Poslednja izmena:
E ljudi, nedavno sam kupio Sky Star 2 card, ali nisam se povezao poshto mi fali LNB konvertor.
Jedan lik mi nudi neki: STRONG UNIVERSAL SINGLE LNBF, INPUT:10.7-12.75 GHz, NOICE FIGURE: 0.6 dB max, MODEL: SRT L915
Slabo se razumem u kompove pa bih molio nekoga dobre volje da mi pojasni shto se LNBa tiche-Da li valja i kolika mu je cena?
Poshto je ovaj trazio 20e za taj LNB
Unapred zahvalan i pozdrav

Zavisi sta hoces da hvatas sa tom antenom.Za Astru i Hotbird ce ti taj lnb biti sasvim dovoljan ali za neke druge satelite tesko_Osetljivost tog lnba je 0,6 DB sto je dovoljno za 2 navedena satelita ali za neke druge treba da je manja.Ja recimo imam digital gold 0,3 DB.Najmanja je 0,2DB koja ima lnb.Mozda je bolje da ipak uzmes neki bolji da ga ne bi kasnije menjao.Sto se cene tice mislim da je previsoka.Ja sam takav lnb nalazio i za 10 eura nov.

Ovako stoji moj problem,juce sam kupio strongovu,antenu,skystar2 2.6D……ma da ne tupim vise sve je kupljeno u kompletu,u jednoj firmi koja pocinje sa Z(da ne bude reklame).Sve ti ja to lepo namestim ,uz pomoc caleta,i kad ono problem do problema,prvi i osnovni koliko god okretao antenu signala nema,nema veze nacicu ga na kraju,ali zvucna mi nacisto pobrljavila,Creative sounblaster 24-bit,koliko god menjao drajvere nema pomoci(mislim na zvucu,a drajver koji koristim za skystar je 4.3.2,sta da radim ljudi nemam pojma,cofiguracija(San Diego 3700+,DFI,2X512MB)…sta da radim,ljudi,amtenu ce mi doci sutra covek da namesti,ali sta da radim sa zvucnom,malo pre mi je i igrica FEAR zakucala.

Ja koristim stare drajvere sa cd-a koji sam dobio verzija 4.22 provereno rade mozda da probas njih umesto tih novih.Cuo sam da jos nekima prave probleme.Link za 4.22 drajvere je www.technisat.com
Videcemo kako se onda ponasa.Sto se tice signala i ja sam se dosta mucio.verovatno pokusavas naci astru ili hotbird za pocetak.Ja sam nasao tako sto sam uzeo analogni risiver i pomocu njega nasao.Mozes naci samo astru tako jer jedino na njoj ima jos poneki analogni kanal.Medjutim nagib antene je isti i za hotbird samo onda pomeras antenu i za hb i jos neke satelite levo-desno.Bitno je ubosti pravi nagib.Analogni signal je kao i tv sto si blizesignalu slika je bolja i pocinje bar nesto da se vidi dok kod digitalnog je dosta komplikovano jer dok ne ubodes bar minimum potrebne jacine signala 28% slika se nece pojaviti ali onda i sa 28% i sa 100% slika je istog kvaliteta odnosno kristalno cista.Kad ubodes bar i najmanji signal onda instaliraj satfinder plugin mada ako ubacis listu kanala u progdvb ili koji vec program za gledanje imas mozes da pomeras antenu i da na skali signala nekog programa pratis pomeranje i podesavas dalje jacinu.Probaj pa javi sta je bilo.

A sto se tice sound kartice moze biti problem i zajednicki IRQ sa ss2 karticom pa ometaju jedna drugu

@Krele81

Ovako stoje stvari! Trenutno najbolji izbor ti je ASTRA 19.2E pre svega zbog Spanskog D+ paketa (Taquilla (Filmovi), C+ CINE 1, 2, 3 (Filmovi), C+ Deporte 1, 2, 3 (SPORT!!)). Sve radi vec 2 meseca i vise. Ja sam se bio malo prebacio na EUTELSAT 16E gde je TOTAL TV prvi srpski sat paket, medjutim on je u fazi testiranja pa dosta kanala i ne rade. Od opreme imam SS2 rev 2.6 C i LNB 0.5 dB i sve fercera, nema sta... Pozeljno bi bilo naci neki .zip fajl sa svim kanalima na ASTRI pa odaberes jedan FREE kanal i tako podesis antenu.

mada naravno poslusaj me i pokusaj preko analognog risivera ako imas gde da ga uzmes.I naravno sve zavisi sta volis da gledas onda kad nadjes signal mozes namestati antenu tamo gde te interesuje

Ima li neko novu listu kanala za HB i Astru ??

Jesi probao na upload centrima?
Nisam gledao ali na nekom obicno postavljaju cesto nove liste recimo Crosat

Pitaj u stvari usera Lappy-a on pravi cesto liste za satelite....

Ili skini sa http://www.dvbskystar.com/ (moj najbolji ss2 sajt) liste, pošto predpostavljam da koristis ProgDVB (moj najgori ss2 program), pa "uzivaj". Tačnije na ovom sajtu imaš sve vezano za SS2.

prog dvb je ok program po meni jedina mana su liste pogotovo kad numerises programe u njoj sve se zbrka...

dobar je prog al je bolji alt a još bolji sveži dvb viewer 3.2.6
fantastičan osd bolji nego kod gotovih risivera odrađena podrška za emu i td procunjajte malo :type:

Poslednja izmena:
Ja koristim MyTheatre i AltDVB, mada u posledenje vreme samo MyTheatre. Za ovaj DVB Viewer (novi) sam cuo da je dobar, ali ga još nisam probao.
Nego šta mislite šta je bolje:
Opcija 1 ASTRA+HB
Opcija 2 Hispasat

Pa sad ako ugase potpuno D+ i Polsat a jos i TPS posto je sve nazalost u najavi bolji je Hispasat,e sad zavisi sta tebe zanima da gledas

Ja imam dva tanjira na jednom astra i hot na drugom hispa i nista mi vise netreba osim ako nezazivi total tv onda cu da stavim tanjir i za eutel w2

Pa mene prvenstveno zanima da gledam nesto na engleskom, ovaj yebeni španiski mi je već doqrčio, pogotovo sinoć kad sam hteo da gledam K1, a ono sve na španskom, znali poludeo sam skroz.

Pa jel' znas da moze da se stavi originalni ton ? :trust:

samo prenosim informaciju sa BS
Sluzbeno je potvrdjeno da SVE ROM110 kartice u evropi ce dobiti ili vec primaju update eeproma sledecih dana na najnoviju reviziju AC0 cime se se onemoguciti piratsko gledanje nagra2 paketa: D+, Cabo, Polsat.
Za eventualni novi hack,trebalo bi se ponovo dumpnuti cela kartica,algo,rsa,idea i svi ostali kljucevi.
orinalni post od okram007

Poslednja izmena:
Lappy je napisao(la):
Pa jel' znas da moze da se stavi originalni ton ? :trust:
Kako? Ja sam probao ono sa ubacivanjem novog PID-a koji je za jedan broj veći od trenutnog, ali tako nisam ništa dobio. Ajde obajsni kako da sredim Eurosport na 11851 H i na 12456 V da imam engleski (naravno na Hispasatu).

Sorry, mislio sam da pricas o nekom filmskom kanalu, ne moze na Eurosportu :S:

A kako na teqilama 1,2,3,6?

_/Neo\_ je napisao(la):
A kako na teqilama 1,2,3,6?
za alt dvb uradi update kanala jer je bilo moguće da nije bilo emitovanja programa kada si skenirao kanale desni klik na kanal i update zatim u srednjem srednjem meniju na jezičak channel i nadješ ikonice u obliku zvučnika postaviš na koji god želiš audio pid originalni pidovi su obeleženi sa dos.

Pazi SS2 imam vec 2 godine, tako da nisam noob sto se toga tice, nego jednostavno ja sta god da uradim nemogu da kanele da gledam sa engleskim zvukom

neznam kako ti ne uspeva Neo da na tekilama imas engleski ton, valjda u pocetku emitovanja bude samo spanski ton ali kasnije bude. Kad updateujes kanal uvek dobijas samo pid sa spanskim tonom?

_/Neo\_ je napisao(la):
Pazi SS2 imam vec 2 godine, tako da nisam noob sto se toga tice, nego jednostavno ja sta god da uradim nemogu da kanele da gledam sa engleskim zvukom
Pa u čemu je problem?
Pretpostavimo da koristiš ProgDVB i ta gledaš tekile na Hispasatu. Kada klikneš na primer na Tekila4 kanal on ti ga pusti sa španskim tonom, klikneš desnim tasterom miša na taj kanal pa na Channel Property. Pod Optionts Audio Stream ti stoji Spanish (pid: 108) ti promeni na (pid: 109) i eto originalnog tona.
Šta kod tebe nije u redu?

Ovako.
Koristim MyTheatre i AltDVB. I kad odem na propertis Teqile1 stoji mi pid 0070 i sta god da promenim, meni kanal neradi, tj nemam ni slike ni ton-a. Probao sam sa 0071 i 0080 i nista. Isto to je i sa Teqilom2 gde je pid 0078 i kad promenim na 0079 jednostavno nema slike.

evo sad sam probao u alt dvb-u 2. Kod mene tekila 1 ima pid 112 za spanski i rucno sam editovao kanal isao na + gde su vid i aud pidovi type 4 kind 2 naziv engleski i ubacio ga kao 113 posle promenio dole audio kanal ima slike i tona, tekila 2 pid 120, ubacen 121 i radi. Ovo je na astri na kom satelitu gledas ti? Hispasat?

Vrh Dno