Šta je novo?

Sky Dsl

• Začetnik teme Začetnik teme ZLI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam informacije da je u Utoak u hotelu ,,Jugoslavija'' ida ce Eon izloziti novi paket usluga (Starter pak) ciji je distributer Sattrakt www.sattrakt.co.yu i vjerovatno ce biti i ostali sat provajderi prisutni.
-----------------------------------------------------------------------------------
Gde se nalazi taj hitel Jugoslavija posto planiram da dodjem ako bude nekog popusta a vjerovatno bi trebalo biti planiram ne sto da kupim.
----------------------------------------------------------------------------------:rocket:

kesic007 je napisao(la):
-----------------------------------------------------------------------------------
Gde se nalazi taj hitel Jugoslavija posto planiram da dodjem ako bude nekog popusta a vjerovatno bi trebalo biti planiram ne sto da kupim.
----------------------------------------------------------------------------------:rocket:

Hotel Jugoslavija je na Novom Beogradu, na Dunavu. Ide autobus 84 sa Zelenog venca i staje bas ispred hotela. Dokle traje taj sat-show?

Prosle godine je bio 0d 16-19 aprila znaci 3 dana probaj nazvati hotel 011-600-200 i raspitati se. Ja cu sutra zvati..
--------------------------------:rocket:

Najisplativije je kupiti SkyStar 2 karticu; postoji gomila programa koja omogucava dekodiranje skremblovanih TV kanala.
Imajte u vidu da neki stariji i skuplji modeli poput SkyStar 1 mogu da primaju podatke ne veceg protoka od 8Mbit/s sto je malo ako se koristi FFM za sat internet (deljenje account-a sa drugim korisnicima i primanje nekih 30-40GB dnevno).

ispravka telefona

Prosle godine je bio 0d 16-19 aprila znaci 3 dana probaj nazvati hotel 011-600-222 i raspitati se. Ja cu sutra zvati..
--------------------------------

max9998 je napisao(la):
Najisplativije je kupiti SkyStar 2 karticu; postoji gomila programa koja omogucava dekodiranje skremblovanih TV kanala.
Imajte u vidu da neki stariji i skuplji modeli poput SkyStar 1 mogu da primaju podatke ne veceg protoka od 8Mbit/s sto je malo ako se koristi FFM za sat internet (deljenje account-a sa drugim korisnicima i primanje nekih 30-40GB dnevno).

Koliko kosta SkyStar2 kartica ?

Znaci radi se o DVB kartici koja ima ulogu `sat modema` i risivera za gledanje i kriptovanih kanala ako sam dobro razumio ? Da li je moguce unosenje kljuceva softverskim putem ?

Pozdrav

Matador je napisao(la):
Znaci radi se o DVB kartici koja ima ulogu `sat modema` i risivera za gledanje i kriptovanih kanala ako sam dobro razumio ? Da li je moguce unosenje kljuceva softverskim putem ?

Pozdrav
Kao sto max rece postoji vise programa za gledanje i dekodiranje sat. kanala, a postoje i "oni" sajtovi sa potrebnim kljucevima koji se ubacuju u te programe...

Danas mi je na sajmu neki baja iz neke firme rekao da prodaju SkyStar 2 kartice za 90eu!! Kad sam ga pitao da li je to ista kartica koja je isla za 70 na EONu sa jos ukljucenom pretplatom, rekao mi je da su te kartice bile zakljucane samo na EON a ove njegove su univerzalne?!?!?! O cemu je rec?

RE:RE

JOBAH je napisao(la):
Danas mi je na sajmu neki baja iz neke firme rekao da prodaju SkyStar 2 kartice za 90eu!! Kad sam ga pitao da li je to ista kartica koja je isla za 70 na EONu sa jos ukljucenom pretplatom, rekao mi je da su te kartice bile zakljucane samo na EON a ove njegove su univerzalne?!?!?! O cemu je rec?

Ovde u Beogradu HARAJU razni prevaranti

Jedan od takvih je i firma SATENA koja prodaje kartice bez pretplate za 100 e

Na sajtu www.sattrakt.com cena cartice sa tri meseca pretplate na EON-u i 3 sata skybostera kosta 95 e ,a ima i dodatnih paketa

Da nebi bilo nesporazuma to je cartica B2C2=skystar 2

A oko zaljucavanja sa drajverima 401 nema probleba,dok sa 422 ima ali se oni resavaju

Ne Nasedajte prevarantima!!!!!

JOBAH je napisao(la):

U pravu je ali steta sto postoji regkey tezak svega 1 kb koji EON kartice otkljucava i kome treba nek se javi :wave;

Ne bih se sad upustao u objasnjavanja (premoren sam trenutno 🙂
ali da ne trazi malo mnogo za tu karticu posto postoji fajl od par kb koji otkljucava "eon" zakljucanu karticu da bude "univerzalna" kod njega to izgleda kosta +20e 😛

re

Cartica bez pretplate kosta od 40- 50 e

Pinnacle PCTV SAT sa daljinskim (129)e
SATTELITE MODEM Hauppage Nexus DVB&Satelitski modem (240)e
SATELLITE Modem KiSS SATDEM Digital (oko 200)
Skay Star 2 +pretplata(vidi starter pak na Eon-u)
www.europeonline.com je 95 e i uprodaji je od ponedeljka .
---------------------------------------------------------------------------------
U utork pocinje Video Sat Show 2003 ina njemu ce biti predstavljena operema za sat internet i ostalo.
:boom:Hotel Yugoslavia

Cartice ljudi kupuju zbog dekodiranja satelitskih canala pa evo male pomoci

> http://www.sat-key.com/sat-key.htm
> http://www.esaee.com/uploads/
> http://iwinstbcrew.altervista.org/
> http://www.dvbviewer.com/,
> http://senser.ju1c3.com/winstb.htm
> http://www.happyuc3.net.tc/
> http://www.republika.pl/jmj_sm/SkyAVC.ax
> http://softcam.tforums.com/
> http://digidownload.libero.it/pbdz/DVBViewer.zip
> http://digilander.libero.it/pbdz/key.reg

Aki, evo sad sam proverio, to je bio bas stand sahtene... doduse meni nije trazio 100 vec 90eu... ali nebitno..

Elem, da li znas nekoga ko ima polovnu SkyStar2 za 40-50?

re

Prevaranti smanjili cenu za 10 e sajamski popust <NECUVENO

proslog mesca su prevarili 100 ljudi

Zato sto ljudi nazovu SATTRACT Ilija kaze da trenutno nema i oni istina sami odu kod prevaranta MARKA M i poklone istom 60 e

Cartica na Evropskom trzistu bez pretplate kosta 29 e na malo!!!

I moze se aruciti postom ili kupiti preko EBEY-a

na ebay.de cena je 42€ + 9.5€ poshtarina + 3% carina, dodje oko 55€....
na ebay.com (engleski) je 50 GBP ?!?!? oni bash imaju standard 🙂

U svakom sluchaju se ne isplati donositi/naruchivati, jer je preko skydsla karta+antena+konverter+kablovi = 100€ shto mu dodje ko sama karta kod onog prevaranta 🙂

da li neko ima neku sveziju inforamciju od one poznate da sve krece od 10.04.?

Samo da obavestim da je sajt SkyDsl update-ovan , sa cenama itd. PA da cujem komentare na iste.

I jos nesto ,pre koji dan sam postavio par pitanja u vezi protoka,brzine i limita ljudima iz SkyDsl-a i dobio sam izmedju ostalog i ovaj odgovor:

"Ono sto Vam sada mogu reci je da ce protok za klasicne surfere biti zaista neogranicen. To znaci da nema teskog downloada, vec samo surfovanje i preuzimanje manjih fajlova. Svako ko kroz takav paket skida fajlove teske stotinama megabajta, bice namerno usporen, ali ne i iskljucen.
Oni koji zele da ipak skidaju takve fajlove, platice download viseg prioriteta, ali ovoga puta po MB."

Kako to misle "namerno usporen" ?

Takodje kazu:

"Ponuda nema nikakve veze sa EON satelitom. Radi se o EUTELSAT Telecom 2D 8deg West, satelitu."

re

[

"Ponuda nema nikakve veze sa EON satelitom. Radi se o EUTELSAT Telecom 2D 8deg West, satelitu." [/B][/QUOTE]

Pa ovakoposto imamdoticni paket,prko copernikusa odnosno sky canala u pocetku pre 6 meseci je islo i do 1mb/s a sada do 300 kb/s stim stonas jos uvek ima malo <50 paket kosta 120&

Sto je u stvarnosti skupo--JAKO SKUPO 1gb= 5 e

re

driver je napisao(la):
na ebay.de cena je 42€ + 9.5€ poshtarina + 3% carina, dodje oko 55€....
na ebay.com (engleski) je 50 GBP ?!?!? oni bash imaju standard 🙂

U svakom sluchaju se ne isplati donositi/naruchivati, jer je preko skydsla karta+antena+konverter+kablovi = 100€ shto mu dodje ko sama karta kod onog prevaranta 🙂

Pa vidi antena sa montazom 1.3 m 2 convertora je 75-150 e

Cartica je oko 50 e bezpretplate ili sa pretplatom 3 meseca 95 e

Re: re

Aki je napisao(la):
Pa vidi antena sa montazom 1.3 m 2 convertora je 75-150 e

Cartica je oko 50 e bezpretplate ili sa pretplatom 3 meseca 95 e

Pa jel sam ja reko gore da je 100€ sve ? 🙂 samo ti treba montaza i onih 25€ mesechno ako hocesh net...

Z L I je napisao(la):
Samo da obavestim da je sajt SkyDsl update-ovan , sa cenama itd. PA da cujem komentare na iste.

I jos nesto ,pre koji dan sam postavio par pitanja u vezi protoka,brzine i limita ljudima iz SkyDsl-a i dobio sam izmedju ostalog i ovaj odgovor:

Kako to misle "namerno usporen" ?

Takodje kazu:

"Ponuda nema nikakve veze sa EON satelitom. Radi se o EUTELSAT Telecom 2D 8deg West, satelitu."

Lepo nemci te kako su mi rekli kod njih u "centrali" namerno uspore na 7kb/s ili manje (to sam ja dobio kao odgovor).A kao sto rekoh ovo je manje vishe prevara, ok surf 20+e mesecno ajde nekako, ali i dalje ISP vreme mora da se uzima + njihov paket + monter koji ce doci i okrenuti satelit ka tom njihovom eutelsatu (vecina nas ima satelit okrenut ka astri/hotbirdu ako se ne varam) tako da ono sve to da uradim da bih imao nesto surf-a svaki dan je ludost.Ima da uzmem EON opet 50e 3 meseca pa svaki dan 20+gb. A modemom cu vec bez vecih problema preneti svako vece 20-30 mega koliko mi je potrebno za irc/surf (iako mi je prosecna brzina ocajnih 2kb/s do 3kb/s) i necu morati da se cimam sa njihovim paketom koji izgleda primamljivo ali to ustvari i nije bas kad se sve sracuna a i sazna.Al dobro verovatno nekom bas to treba, ali nek se prvo dobro informise pre nego sto se upusti u kupovinu tako neceg, ja sam se toliko odusevio na pocetku sa tim "nelimitiran" i "400kb/s" da sam unapred vec rekao da cu da uzmem to, danas kada sam se raspitao malo nema sanse da se upustim u tako nesto.

koji se uopste kanali mogu gledati sa antenom okrenutom ka tom satelitu? da li dvb kartica iz ponude www.skydsl.co.yu podrzava softwarsko dekodiranje?

inace ovo je kalkulacija za pocetak za one koji nemaju nista, a
sa pretpostavkom da je porez 20%:

9.100,00 - oprema
2.600,00 - aktivacija
2.600,00 - instalacija sistema
780,00 - transport
-------------------------------------
15.080,00 - bez poreza ~ 234 E
18.096,00 - sa porezom ~ 281 E
3.500,00 - 3 meseca pretplata bez poreza ~ 55 E
4.200,00 - 3 meseca pretplata sa porezom ~ 66 E

start sa 3 meseca pretplate:
18.580,00 - ukupno bez poreza ~ 289 E
22.296,00 - ukupno sa porezom ~ 346 E

meni bas vise i ne izgleda povoljno. druga je stvar ako imate vec instaliran sat sistem.

Re: dsl

N.E.X. je napisao(la):
Satelitski provajder www.planetsky.com nudi Home Surfer
paket gde je protok nemerljiv, ali samo za surf, i to
brzinom 512kb/s Ako zapocnete download vecih fajlova
brzina opada na oko 80kb/s i to prema iskustvima
korisnika nakon skinutih 30-ak MB fajla.

To, to me interesuje, iskustva korisnika. Tako sam i ja pokapirao sa uputstva na sajtu, ali boli me uvo, mogui da smanje i na 8 kb/s samo ako može stalno da se skida i da nema limita. Naravno, neću ja baš svaki dan da skidam 700 MB ali ako treba neki fajl od 100-200 MB (tipa novi 3D Mark) nije žurba, skinuće se za jednu noć ili posle podne. Samo da me ne isključe, inače je sve OK. A još kad uvedem kablovski za odlazeći saobraćaj, ima sve da peva.

da ali to je sve zxasnovano na spekulacijama, to jest nema nikoga ko to koristi licno ovde. inace planetsky je i nepovoljniji od skydsl-a.

I na kraju.... GDE moze da se kupi polovan SkyStar2 za 40-50e????????????:boom:

hm.. evo moga misljenja o celoj toj prici...
dakle iz nekih nezvanicnih izvora saznao sam sledece
kartica koja ce se koristiti i prodavati u doticnom paketu 99% bi trebalo da bude
TYPHOON TV SAT DVB-S CARD CI PCI
a informacije o istoj mozete naci na ovom linku mada je na nemackom
inace razlika izmedju doticne kartice i skystar 2 je sto je ona totalno HW i kako covek kaze parira SKyStar 1 samo sto je poprilicno niza cena.. dok u ovoj klasi SKYStar 2 na neki nacin nema sta da trazi, inace takodje za pomenutu karticu postoje sanse da se nadje na nekim sajtovima 🙂 i software koji omogucava pracenje i kanala poput
"Empfang von PayTV Voraussetzung ist ein CI-Adapter und CI-CAM (Irdeto, Seca, Viaccess etc.) - Empfang von NVOD Diensten z.B. PremiereWorld Cinedom - Empfang von NVOD Subkanälen möglich z.B. PremiereWorld Sport 1 Bundesliga oder Formel1 "
a takodje je nekodirana ...
dakle dobija se poprilicno puno stvari sto se tice same kartice jer imate velike mogucnosti em gledanja DVD jer je MPEG2 em jos mozete da vrsite dekodiranje kanala.. deluje zanimljivo..
sto se tice neta takodje saznao sam neke stvari
dakle sam sistem je pravljen da zadovolji obicnog surfera tj da mu pruzi mogucnost brzog krstarenja netom skidanje manjih fajlova i sve to u granicama normale, ukoliko neko pocne da opterecuje link i stalno vrsi neki DL bice "sankcionisan" po principu smanjivanja brzine Dl a takodje ako ni to nepomogne posto bi kod nas bilo dosta ljudi koji ce po ceo dan da drze i DL pri brzini od 5-7kbs (sta ima veze kada neide telefonski racun zar ne ?) oni ce biti upozoreni a posle toga.. ako je neophodno mozda i...
e sada ono sto sve Vas kopka da nedodje do preopterecenja i sl.. pa sobzirom na politiku koju vode a to je da su za surf a ne za DL i da ce svi koji pokusaju konstantno opterecibvanje linka biti na neki nacin usporeni ili iskljuceni rekao bi da je verovatnoca da dodje do velikog zakusenja veoma mala,a uz to iz te njihove "politike" rekao bi da se neradi ni o nekoj PREVARI jer na pocetku u onom tredu gde je dat ceo njihov mail takodje pise da niko nije u obavezi da placa godinu dana u napred vec da se placanje vrsi iz meseca u meseci da ako nezelite vise nemorate ni da koristite opet vam ostane DVB kartica svi skremblovani kanali slobodni i td...Ako se tome jos doda ono 10favorites (stalno aktivnih 10 sajtova bez potrebe da se kacite na net) zatim mail (takodje imate ga bez zemaljske veze) dolazimo do po meni veoma pozitivnog razvoja po korisnike neta.. inace ja bi podrzao na neki nacin svaku alternativu sadasnjem net jer mozda pokrenu provajdere da naprave nesto bolje i sl.. a uz to ni cena za onaj osnovni paket nije velika kao i da platis tipa Veratu flat a on neradi ,pa se nemozes zakacis pa ti propadne ta pretplata .. ovde ces uvek moci da se zakacis i da funkcionise sigurno istom brzinom kao i da koristis modemsku vezu...
malo sam preterao ali stvarno mi ovo deluje koliko toliko kao dobra ponuda i verovatno cu biti medju njihovim korisnicima..
izvinjavam se zbog duzine posta
poz.Bane ,)
p.s.
ovde vidim trazite polovnu SKYSTAR 2 karticu koja je koliko sam shvatio softverska za 40-50e a u paketu dobijate TYPHOON koji je HW ,nov,i ima vise mogucnosti...
p.s.2
ako sam negde izneo pogresan podatak po pitanju SKY kartice izvinjavam se.. jer nisam imao previse vremena da svrljam po netu i nadjem tacne podatke a Vi me slobodno ispravite

barakuda, da li se ovo za 10 sajtova odnosi samo na pocetnu stranicu sajta ili na kompletan sajt? recimo da li ako stavim www.benchmark.co.yu da li cu imati kompletan sajt (sa forumom i drugim linkovima) ili samo pocetnu sa vestima?

drugo, da li se ona kvota za download fileova (60 MB) odnosi na mesecni nivo ili nivo po fajlu? pretpostavljam na mesecnom nivou?

i trece, koja je lista kanala koje mogu da gledam sa antenom usmerenom ka tom satelitu? da li postoji negde spisak free to air i scremblovanih kanala?

hvala.

Nazad
Vrh Dno