Šta je novo?

Sky Dsl

• Začetnik teme Začetnik teme ZLI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Upravo sam dobio mail sledece sadrzine:
Postovani,

koristimo izuzetnu priliku da Vas obavestimo da uskoro na teritoriji Srbije i Crne Gore, Hrvatske, Bih i Slovenije pocinje distribucija Satelitskog Interneta.

Zaboravite na spore veze i skupe telefonske impulse. Nudimo Vam brzinu download-a od 4000Kbps za pojedinacne racunare, pa sve do 8000Kbps za umrezene racunare.

skyDSL je ubdeljivo najbrza i najjeftinijia nadogradnja Vase standardne Internet veze. Na bazi minimalne mesecne pretplate dobijate mogucnost da vam Vase e-Mail poruke pristizu na racunar cak i kada niste zakaceni modemom na Vaseg provajdera.
Takodje mozete odabrati Vase omiljene web stranice i one ce Vam biti dostupne uvek, bez obzira na to da li ste zakaceni na Internet ili ne.

Prilikom kombinacije Vase standardne Internet veze sa satelitskom vezom, 1MB podataka ce sa Interneta na Vas racunar biti prebacen za 1 - 2 sekunde.

Ako Vas zanimaju dodatne informacije o pocetku distribucije Satelitskog Internet na Vasoj lokaciji, molimo Vas da nam odgovorite na ovaj mail saljuci svoje podatke, ili da popunite kontakt-formular na web stranici http://www.turbo-skydsl.com koja ce biti dostupna u narednih nekoliko dana ( trenutno je dostupna preko IP adrese: http://207.44.207.16 ).

U nadi da cete nam se javiti i da cemo uspesno saradjivati, srdacno Vas pozdravljamo,
skyDSL Team

Da li je jos neko dobio slican mail i o cemu se ovde zapravo radi? Jel se to neko drzno da ponudi nesto povoljno ili je ovo jos jedna od neozbiljnih prica u neozbiljnoj drzavi.

Satelitski net bi se mnogo isplatio kada bi se koristio u kombinaciji sa najjeftinijim tarifnim profilom kablovskog neta, iz tog razloga sto ti je za upload dovoljno 100MB mesecno a svaki dolazni saobracaj ide preko satelita...
Ostaje jos samo da vidimo kakve ce cene biti...

Meni je ovo mnogo dobra fora....

skyFIP
"Favourite Internet Pages" je servis koji Vam omogućava da definišete svoje omiljene stranice i da ih uvek imate ažurne na Vašem računaru, bez potrebe za konstantnom Internet vezom. Podaci će na Vaš računar pristizati sve vreme, ponovo bez trošenja skupih telefonskih impulsa.

Samo ako dozvole dovoljan broj strana, znaci da covek ne mora ni da se kaci na net, osim da skupi postu.... (dobro ne bas, ali za ljude na divljim centralama, ovo je strava) ....

A i "nIce Cream" je definitivno u pravu, najjevtiniji Cable + satelit je super kombinacija...

re

Da to je novo u ponudi sa EON-a i ponuda je ok i kosta 25 e mescno flat za prenos 1 Gb brzina je od 300-1000 kb/s

Nizi nivo je sky-booster koji ide brxinom do 100 kb/s i kosta 1 e 1 sat

www.sattrakt.com

www.europeonline.net

Kakva je trenutna situacija sa EON i sat netom uopste , da li su sve one zavrzlame koje su bile prisutne rijesene ? Meni licno ovo zvuci suvise dobro za nase prostore ...

I ja sam dobio pismo iste sardzine, bas sam sada hteo da otvorim thread...
Bas me zanima kakve ce cene imati ova kombinacija, trebali bi za 3-4 dana da dobijemo i taj info. Gistro bice jeftino... :d

Amon_Ra je napisao(la):
I ja sam dobio pismo iste sardzine, bas sam sada hteo da otvorim thread...
Bas me zanima kakve ce cene imati ova kombinacija, trebali bi za 3-4 dana da dobijemo i taj info. Gistro bice jeftino... :d

Pitao sam i kazu bice od 20 do 25 jevreja.....

Evo jos informacija..

"Ocekivani pocetak prodaje servisa je u narednih 7 do 10 dana. Prilikom formiranja cena u obzir uzimamo trenutni standard stanovnistva na prostorima koje pokrivamo. Jos uvek nisu formirane sve cene, a ocekuje se da cena standardnog paketa bez limitiranog protoka bude u rasponu od 19E do 25E na mesecnom nivou. Inicijalna cena aktiviranja servisa zavisi od opreme koju posedujete. Za funkcionisanje servisa je neophodna digitalna satelitska antena ( min: 110cm ), sa digitalnom DVB karticom ( digitalni risiver ). Ako to ne posedujete, potrebno je dokupiti opremu po standardnim trzisnim cenama ( sve to mozete nabaviti i kod nas ). Maksimalna cena opreme, ukoliko je morate kupovati je do 190E. Eventualni dodatni troskovi instalacije bice svedeni na apsolutni minimum.

Podrazumeva se da vec posedujete PC Racunar i neki vid standardne Internet konekcije ( modem, ISDN ili kablovsku ). "

Koliko se trenutno krece cijena tanjira / navode da je minimalan R=110cm / i DVB kartice i kakva je situacija sa EONom ?

Matador je napisao(la):
Koliko se trenutno krece cijena tanjira / navode da je minimalan R=110cm / i DVB kartice i kakva je situacija sa EONom ?

Znam da antenu od 160cm mozes naci novu za 50eura

Standardno pitanje: a jel moze preko tog skyDSL-a da radi kazaa i sl P2P programi? 🙂

Znaci preko ove munje moras koristiti modem konekciju za uplink sto znaci da je fon zauzet, e to je shit...

Jel bi bila dovoljna konekcija od 33.600 za uplink za pikanje Countera preko neta i drugih igrica?

Amon_Ra je napisao(la):
Znaci preko ove munje moras koristiti modem konekciju za uplink sto znaci da je fon zauzet, e to je shit...

Jel bi bila dovoljna konekcija od 33.600 za uplink za pikanje Countera preko neta i drugih igrica?

Pa ti koristi najeftiniji kablovski profil da imas kablovsku vezu samo za uplink...

Amon_Ra je napisao(la):

Satelitski net nije za igranje zbog velikog pinga. Signal mora da putuje do satelita i nazad.

Koliko kosta DVB kartica sada i koliko u prosjeku ide dl , ranije znam da je bilo poprilicno problema u momentima preoterecenja ? Da li postoji bilo kakva garancija da ce ovaj servis potrajati barem nekih godinu dana ?

Amon_Ra je napisao(la):

Pa modem konekcijom posaljes zahtev, a posle mozes i da skidas dok si offline...

Posto sam skeptik po pitanju bilo kog poboljsanja net-a na nasim prostorima moram da kazem da oni garantuju 25kb/s minimalnu brzinu downloada, ali isto tako i neogranicen download.Sta tu nije u redu pitate se, pa nije u redu jer preko jednog transpondera moze da se progura 40mbit-a (bio sam na eutelsat sajtu,sajtu vlasnika tog i jos mnogih satelita na kome jasno pise 1transpoder=40mbit, a inace ne znam dal ste znali morace da se okrene satelitska antena ka "EUTELSAT Satellit Telecom 2 D, 8° West" satelitu da bi se ovaj net koristio) sto ce reci 10korisnika kad povuku 4mbit-a (maximalan protok) uzimamo ceo bandwith tog transpondera, zakljucujete vec da 10 korisnika je uzasno malo "cifra", te se ja pitam koliko ce oni zakupiti transpondera da bi recimo samo u bg-u pokrili 2000-5000 korisnika ? i jos ako uzmemo u obzir da placaju svaki prenet mb (sto je obicno slucaj) kako je moguce da pozitivno posluju pogotovu ako uzmemo da i cena bude 25e ?
Ali ono sto mene stvarno brine je da recimo imate maximalan protok za prenetih prvih 1-2gb a da posle toga polako ne krene sa limitiranjem na 350kb pa 300,250 itd, znaci sto se vishe skine transfer ide sve sporije dok ne dodje i do minimalnih 25kb koji ide tako do kraja meseca.
Cisto da ne steknete pogresan utisak, ja sam za sada veoma zainteresovan za ovu ponudu i 90% cu je i uzeti ali ipak bih voleo da znam odovore na ona pitanja i na 2-3 pitanja koja sam im poslao a jos mi nisu odgovorili (2dana sada).
Kao na primer da li je moguc DOWNLOAD sa p2p programa (prvi put kad sam postavio to pitanje dobio sam odgovor da moj UPLOAD ??? zavisi od mog modema, mislim naravno to i sam znam ali nisam pitao za upload vec za download) i da li cena do 25e vazi za nelimitiran protok/mesec dana ? posto se pominje i protok koji se placa po prenetom megabajtu....

Kao sto sam i mislio ima caka..... evo vam mail koji sam dobio, i na kraju se ispostavilo da IMA limita iako kazu "nelimitiran", krajnje bezobrazno.Treba da dam 30-50e coveku koji ce mi okrenuti antenu na eutelsat i izgubicu sve ove kodirane i nekodirane kanale, da bih imao 300/400mb dnevno i jos ce biti placano mesecno 🙁 dobro je da sam bio skeptik pa se i nisam previse razocarao.Ali ono sto me je posebno dotaklo je da "nece da daju hakerima da skidaju ilegalan softwer,igre,filmove", pa sta oni ocekuju da radimo sa tim satelitom, surfujemo ? i zar smo toliko loshi zbog cinjenice da NEMAMO da damo 40-50e za igru ili 150+ za OS ? strasno.Isto tako jos jedan deo njihovog mail-a je razocaravajuc, a to je da imamo 400mb dnevno, opet ispada da ni igru ne mozes da skines kompletnu (ni film niti pun cd itd) a opet ako skines danas 400mb i sutra, opet ce morati da se surfuje preko modema jer ako se prekoraci taj dnevni limit bicete upozoreni i kasnije iskljuceni.Ne znam verovatno postoji neko bolje resenje ili ce biti pronadjeno u buducnosti, u svakom slucaju dati nekom 400mb/dnevno mu je i previse za surf a premalo za d/l (naravno ako se neko drzi proseka pa nece da skine odmah svih 700+mb).Evo na kraju i mail-a.
Da dodam samo da ako imate limit od 8gb i podelite to na 30dana
dobijete LIMIT od 266mb DNEVNO.

>
> Postovani/a,Koristimo priliku da Vam se kao zainteresovanom za skyDSL,
> ponovo javimo sa novim informacijama. Ovaj e-Mail je cirkularan za sve
> zainteresovane jer u ovom momentu zbog prevelike guzve nismo u stanju da
> posebno odgovorimo svakom korisniku. Zbog toga se izvinjavamo svim
> zainteresovanim i zahvaljujemo na strpljenju.Posto je vecina korisnika
> postavljala pitanja vezana za brzinu i protok satelitske veze, koristimo
> priliku da odmah u startu razjasnimo sve nedoumice:Mi smo regularna
> firma i od nas cete dobiti samo tacne i precizne informacije. Jasno nam
> je da je kod ranijih ponuda drugih firmi, koje su naplacivale za godinu
> dana u napred, dolazilo do zagusenja vec posle 2 - 3 meseca.Kod nas nema
> placanja u napred. Pretplata je na mesecnom nivou i mozete odustati kada
> Vi to pozelite, bez ikakvih obaveza prema nama. To je jasna garancija da
> kod nas nece doci do zagusenja satelita jer je to jedini nacin da
> zadrzimo musterije.Gornja brzina downloada je 4000kbps za single i
> 8000kbps za office paket. Medjutim, to naravno nije stalna fiksna
> vrednost. Ta vrednost zavisi od stanja samog Interneta i boja korisnika
> na vezi. Vrednost ispod koje ne bi smeo da padne download je oko
> 256kbps, ali to je samo neka orijentaciona vrednost, a u praksi sve to
> vunkcionise daleko brze i retko kada brzina padne. U svakom slucaju, cak
> i kod najveceg zagusenja, imate sasvim solidnu brzinu koju ne mozete
> dobiti ni na jedan drugi nacin.Tacno je da standardni paket nema neki
> limitiran protok, ali je tacno i to da Vam niko nece dozvoliti da
> konstantnim preuzimanjem ogromnih fajlova zagusite satelit. Upravo u
> tome i lezi garancija da nece doci do zagusenja veze. Svaki korisnik
> moze slobodno mesecno da preuzme 5 - 8GB podataka sto je u proseku 300 -
> 400MB dnevno. To je za svakog normalnog surfera sasvim dovoljno, cak
> vise nego dovoljno. Izracunajte samo koliko dnevno mozete modemskom
> vezom da preuzmete, shvaticete da necete ni prici protoku koji Vam
> nudimo, a o ceni i da ne govorimo. Svako ko prekoraci uobicajeni protok,
> bice opomenut pa i iskljucen sa mreze ako i dalje vrsi neuobicajeno
> opterecenje. Cilj nam je da omogucimo normalnim korisnicima da komotnije
> i jeftinije surfuju, a ne da dozvolimo hakerima da do besvesti
> downloaduju ilegalni softver i filmove. Znaci, protok nije striktno
> ogranicen, ali postoje neke uobicajene norme.Svako ko zeli veci protok,
> moci ce to da postogne, ali ne za cenu standardnog paketa. Nudimo Vam
> cak 6 dodatnih nivoa cena po prenetom megabajtu. Svako ce moci da
> odabere ono sto mu je potrebno i ono sto moze da plati.Napominjemo da sa
> DVB karticom mozete gledati sve satelitske kanale koji su u opsegu Vase
> antene.Vecina cena je u formiranju, ali vam sada u ovom momentu nudimo
> neke osnone cene koje su vec poznate.Sat. antena 115cm + digitalni lmb +
> dvb kartica + 10m ant. kabla je priblizno oko 100E + porezNiste u
> obavezi da kupite komplet, vec samo ono sto Vam nedostaje, ali svakako
> sve to morate imati da bi startovali. Ako imate sve, ne morate kupiti
> nista.Standard paket za jedan mesec je oko 22E + porezStandard paket za
> 3 meseca ( sa popustom ) je oko 19E x 3 = 57E + porezPaket mozete
> instalirati sami, a mozemo i mi po ceni noju cemo tek formirati.Cena za
> office paket jos nije ofrmirana. Ostale cene se takodje tek
> formiraju.Uplata je moguca, karticom, preko racuna, u posti, u banci,
> pismom, ...Distributer za Srbiju i Crnu Goru je😛C BerzaGlavaseva
> 45/1Smederevska Palankawww.pcberza.co.yuOcekivani pocetak rada je oko
> 10.04.2003.Distributeri za BiH, Hrvatsku, Sloveniju i evropske zemlje se
> trenutno odredjuju.Za sada, sva pitanja i naruzbine sa preciznim
> podacima saljite na: [email protected] ili se javite
> telefonom:Rade: +43 1 967 48 89, +43 650 967 48 89Zeljko: +43 650 25 35
> 817, +43 699
> 127 45 [email protected]rdacno Vas pozdravljamo,skyDSL
> Teamwww.turbo-skydsl.com

mislim da je ovo i dalje dobra ponuda za prosecno zahtevnog korisnika. jeste da je limit oko 8 gb, ali koliko sam shvatio mozes ti da skines za dva dana svih 8 ali i nemoras.

Pa da kazem da je dobra ali za surfovanje i malo toga jos.A posebno sam bio izritiran sa "nelimitiran" pa na kraju je limit 166-266mb dnevno.
A inace ako posetim recimo 5-10 sajtova dnevno,meni sat net i ne treba,
veza mi jeste strasno losa, preko dana ne mogu lepo ni da koristim net
ali opet kad pogledam za 10tak mega koje povucem gledajuci sajtove (ako i toliko) ne vidim svrhu uzimanja satelita ukoliko nije za neki pristojan download.Znaci u startu je trebalo reci da ima limit, za koga je namenjeno a ne kako su oni vec uradili.U svakom slucaju siguran sam da ce biti korisnika tako da je mozda i svejedno sta ja pricam cheers

dsl

Firma SkyDSL je iz Nemacke, ovo je njihov web site:
http://www.skydsl.de/skydsl/f_online.html
Ako sam dobro protumacio, postoje tarife gde je protok
unlimited, ali one su skuplje mada ne bas drasticno da
se ne bi isplatilo).
Mozda je ovo vec bilo na forumu ali...
Satelitski provajder www.planetsky.com nudi Home Surfer
paket gde je protok nemerljiv, ali samo za surf, i to
brzinom 512kb/s Ako zapocnete download vecih fajlova
brzina opada na oko 80kb/s i to prema iskustvima
korisnika nakon skinutih 30-ak MB fajla.

da, ali za 30 evra ako se nevaram mesecno.....i bez pogodnosti kao sto nudi skydsl, tipa favorite web pages, email offline, file ordering...

Pitanje

Zna li neko koliko kosta dvb kartica ?????

Ja na primer ima i antenu i sve drugo samo nemam karticu pa me interesuje KOLIKO kosta????

Re: dsl

N.E.X. je napisao(la):
Firma SkyDSL je iz Nemacke, ovo je njihov web site:
http://www.skydsl.de/skydsl/f_online.html
Ako sam dobro protumacio, postoje tarife gde je protok
unlimited, ali one su skuplje mada ne bas drasticno da
se ne bi isplatilo).
Mozda je ovo vec bilo na forumu ali...
Satelitski provajder www.planetsky.com nudi Home Surfer
paket gde je protok nemerljiv, ali samo za surf, i to
brzinom 512kb/s Ako zapocnete download vecih fajlova
brzina opada na oko 80kb/s i to prema iskustvima
korisnika nakon skinutih 30-ak MB fajla.

da li mozes da mi prosledis email adresu nekoga ko koristi planetsky-ov satelitski internet radi boljeg uvida u isti, naravno na PM?

Hvala.

Jel bi mogao da podelis svoja iskustva sa nama legend, naravno ako dobijes mail adresu osobe koja koristi planet sky ?

Kad smo kod toga da li PlanetSky nudi nelimitiran download i kojom brzinom ?

Zna li neko koliko kosta dvb kartica ?????

Ja na primer ima i antenu i sve drugo samo nemam karticu pa me interesuje KOLIKO kosta????
--------------------------------------------------------------------------
Pinnacle PCTV SAT sa daljinskim (129)e
SATTELITE MODEM Hauppage Nexus DVB&Satelitski modem (240)e
SATELLITE Modem KiSS SATDEM Digital (oko 200)
Skay Star 2 +pretplata(vidi starter pak na Eon-u)
www.europeonline.com je 95 e i uprodaji je od ponedeljka .
---------------------------------------------------------------------------------
U utork pocinje Video Sat Show 2003 ina njemu ce biti predstavljena operema za sat internet i ostalo.
:boom:

kesic007 je napisao(la):
U utork pocinje Video Sat Show 2003 ina njemu ce biti predstavljena operema za sat internet i ostalo.
:boom:

E bravo, gde se odrzava to, hoce li biti kakvih popusta?

Nazad
Vrh Dno