Šta je novo?

Skoro savršeno kućište....

Ja sam se razmišljao između A21, Jonsbo d31, Fractal North i AP201.

North otpalo zbog cene, a AP201 mi je prilično lepše od A21, plus ova cena za koju sam nabavio presudila.
Ja poslednjih mesec dana gledam kucista, od Fractal-a North-a, pa Meshify 2 Compact, Pop Air, Lian Li Lancool 215 i 216, NZXT H5 Flow, DeepCool CH560, DarkFlash DLC29, Zalman I4 i pre neki dan video ovo Asusovo A21. Pogledao specifikaciju istog i reko to je to. Bukvalno mi sve na tom kucistu odgovara, od dimenzija, izgleda, cene koja nije prenaduvana kao npr. kod nekih Fractal modela. AP201 je ok, i njega sam razmatrao, ali mi je A21 lepse i prakticnije. Kod AP201 mi se ne svidja sto nema napred vetnotve za intake i sto je nisko a dugacko (bas mu je velik footprint), sto mi se ne svidja. Tako da je za mene A21 savrseno kuciste. ;) Relativno malo, a sve staje bez problema.
 
 
Hmmmm, par zanimljivih rešenja kao što je mogućnost "spuštanja" panela za matičnu ploču tako da mogu da stanu 2x120 mm ventovi pozadi, ali i neke besmislene gluposti kao što je ogledalo na vrhu...


 
Nisam znao da Asus ima PROART seriju kućišta. Ukoliko još neko nije to video...
 
stvarno zanimljivo kućište. napred su 2 20-ice, nazad 1 14-ica

ASUS ima sledeće serije/klase modela kućišta: ROG, ProArt, TUF, Prime i ASUS (🤯)
 
Poslednja izmena:
Nnerviraju me s tim 200-ticama...bar da su napravili da prima 3x140mm pride ali ne, ograničen si na skrnave 200mm ventove...
 
Cooler Masetrove 200ice su prilicno dobre, fin protok i ne cuju se previse, pa hajd da pretpostavim da su i druge takve. Jedino je mana 200icama prilicna nekompatibilnost u slucaju potrebe da se stave 120/140mm fanovi.Simpatise li neko Jonsbo D41 Mash kuciste?
Nekako mi deluje ok za cenu/mogucnosti.
 
Većina 200-tica ima slab pritisak.
Ove Asus-ove su 200x38mm, kao Fractal-ove u Torrent kucistu, a pozadi je 140x30mm isto.
Cooler Masetrove 200ice su prilicno dobre, fin protok i ne cuju se previse, pa hajd da pretpostavim da su i druge takve.
Cooler Master-ove su beskorisno slabasne, kao i svake druge koje nisu dovoljno debele
Sto skrnave? Zar nije ono kao veci vent manje se cuje?
Ne ako je tanak, ne mozes da se poveca samo visina i sirina, a dubina da ostane netaknuta, nema nikakvih performansi onda.
 
Jos samo da naprave neko SFX napajanje od 1500w :)
 
Koliko vidim, ovo je ATX kućište.
 
Ne samo da je ATX, nego pozadi garantovano mogu 2x120/2x140. Ali i ovo je, baš kao i Asus ProArt kućište trenutno dostupno samo na kineskom tržištu, jer ga nema na globalnom FSP sajtu.
 
Ima li tih Asusovih 200mm fanova da se kupe kao spare part ili zasebno ?
 
tesko… vecina tih ”nestandardnih” je inhouse. nesto custom ima sigurno, ali su najcesce industrijski ventilatori :)
 
Ne samo da je ATX, nego pozadi garantovano mogu 2x120/2x140. Ali i ovo je, baš kao i Asus ProArt kućište trenutno dostupno samo na kineskom tržištu, jer ga nema na globalnom FSP sajtu.
Mislis, trenutno dostupno samo na Tajvanu, to sto ga trenutno nema na FSP Globalnom sajtu ne znaci jos nista, jer na tom sajtu nema ni CMT591 A, a ima ga u Srbiji u prodaji
 

Prilozi

  • CMT591A-2.png
    CMT591A-2.png
    851.1 KB · Pregleda: 79
Ukucaj u Gugl i nećeš ga naći nigde gde nema kineskih slova.
Ali svejedno je užasna kopija Fractal kućišta, napajanje ide gore i sve je postavljeno za one kojima ne smeta da gledaju u buljuk kablova koji ne mogu da se sakriju, da ne pominjem da postoji i vertikalni prorez za GPU za grafike od dva slota, a ispod postoje prorezi na koje ne možeš da montiraš ventilatore, jer ne bi mogli da stanu pored matične. Ukratko, inženjerski grozno odrađeno, prostor je mega nefunkcionalan i svaki Fractal je bar 5 puta kvalitetniji od ovoga.
Ne znam šta su hteli sa ovim kućištem, ovo 591 je mnogo funkcionalnije od 610. Osim staklene stranice, jer na ovom FSP 591 koriste se mehanizmi zatvaranja od pre deset godina.
 
Zvanicna prodaja u Evropi pocinje u januaru 2024. postojace 3 verzije, CUT593A bez preinstaliranih kablova i samo sa jednim front panelom, CUT593P sa kablovima i dva front panela i CUT593P bela verzija, ocekivane cene u Srbiji su 110/150/160 USD.
 
Eh, tata mu je bio desna Džordanova ruka, a on igra u najisfoliranijem klubu u NBA... :) :) :) Čak je i komp za njega ružan. :)
 
 
Uf ala Džej kasni, svi drugi su predstzavili ovo pre dve nedelje...
 
Lian Li wannabe sa logotipom Anteca? :D
 
možda je od plastike... 🙃
 
Heh, ko zna :) Interesantno je da nisam uspeo nista da nadjem o tom Antec kucistu, definitivno nije Crystal P120, deluje kao neki Photoshop na delu
 
Nazad
Vrh Dno