Šta je novo?

Skoro blokirao Windows

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16 G6
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kompjuter je poceo mnogo sporo da radi.U Task Manageru u procesima je zauzece memorije 90-100% i to kod procesa NMIndexStoreSvr.exe.Kako da ugasim ovaj proces i da Win normalno radi?

To mi je kompjuter na poslu i ima malo Rama samo 256 MB.Tek u ponedeljak mogu da postupim po preporukama koje mi budete predlozili.Hvala unapred.

Nero 7:
regsvr32 /u "%CommonProgramFiles%\Ahead\Lib\MediaLibraryNSE.dll"

Nero 8:
regsvr32 /u "%CommonProgramFiles%\Nero\Lib\MediaLibraryNSE.dll"

Kopiraj ovo u RUN, lupi enter. Sklonice ti Nero Scout iz My Computer-a.

Poslednja izmena:
Moze da bude 300 stvari, iskljuci indeksiranje, proveri da nemas dva antivirus programa, uradi defragmentaciju, daj nam vise podataka o sistemu.

Uradio sam ovo sto je rogi23 preporucio ali se nista nije promenilo.Ipak sam shvatio da je problem Nero i izbrisao sam ga(bila je verzija 8.1.1).Instalirao sam neku staru verziju6.0 koju sam imao i sada sve lepo radi.Zasto je Nero pravio problem ne znam jer ista ta verzija kod mene kuci lepo radi.Doduse imam RAM 2 GB,osam puta vise nego na poslu.

iskljuci indeksiranje fajlova na svakom disku, desni klik na sve diskove u My Computer i decekiraj opciju "Index this drive for faster searching" a zatim u Control Panel/Administrative Tools/Services iskljuci servis "Indexing service", stopiraj ga i stavi Startup type na Disabled.
Otvori Nero Scout iz Start Menija i decekiraj opciju "Use Nero Scout".
Restartuj windows

:wave:

Desni klik na C i nema te opcije Index.....

Nasao sam na properties:"Allow Indexing service to index this disk for fast file searching".Verovatno je to.Probacu sutra na poslu.

Poslednja izmena:
Idi na
Start/Run
Ukucaj "msconfig" pa enter
Klikni na paletu Startup
Tu iskljuci sve nepotrebno tipa Nero,Winamp itd....
Restartuj pa proveri kako radi

Desni klik na C i nema te opcije Index.....

Nasao sam na properties:"Allow Indexing service to index this disk for fast file searching".Verovatno je to.Probacu sutra na poslu.

izvinjavam se na dezinformaciji,,, properties zaboravih...

Uradio sam sve kako je voodoons napisao i sada lepo radi sa Nero 8.Hvala.

nema na cem
:wave:

Vrh Dno