Šta je novo?

Skoro blokirao Windows

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600
Matična ploča
Asus Tuf Gaming B550-Plus
RAM
Kingston DDR4 16GB
GPU
AMD Radeon RX 9060 XT
Storage
Kingston 1 Tb NV3
PSU
FSP Hydro K 750W
Laptop
Lenovo V17 G4 IRU
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kompjuter je poceo mnogo sporo da radi.U Task Manageru u procesima je zauzece memorije 90-100% i to kod procesa NMIndexStoreSvr.exe.Kako da ugasim ovaj proces i da Win normalno radi?

To mi je kompjuter na poslu i ima malo Rama samo 256 MB.Tek u ponedeljak mogu da postupim po preporukama koje mi budete predlozili.Hvala unapred.

Nero 7:
regsvr32 /u "%CommonProgramFiles%\Ahead\Lib\MediaLibraryNSE.dll"

Nero 8:
regsvr32 /u "%CommonProgramFiles%\Nero\Lib\MediaLibraryNSE.dll"

Kopiraj ovo u RUN, lupi enter. Sklonice ti Nero Scout iz My Computer-a.

Poslednja izmena:
Moze da bude 300 stvari, iskljuci indeksiranje, proveri da nemas dva antivirus programa, uradi defragmentaciju, daj nam vise podataka o sistemu.

Uradio sam ovo sto je rogi23 preporucio ali se nista nije promenilo.Ipak sam shvatio da je problem Nero i izbrisao sam ga(bila je verzija 8.1.1).Instalirao sam neku staru verziju6.0 koju sam imao i sada sve lepo radi.Zasto je Nero pravio problem ne znam jer ista ta verzija kod mene kuci lepo radi.Doduse imam RAM 2 GB,osam puta vise nego na poslu.

iskljuci indeksiranje fajlova na svakom disku, desni klik na sve diskove u My Computer i decekiraj opciju "Index this drive for faster searching" a zatim u Control Panel/Administrative Tools/Services iskljuci servis "Indexing service", stopiraj ga i stavi Startup type na Disabled.
Otvori Nero Scout iz Start Menija i decekiraj opciju "Use Nero Scout".
Restartuj windows

:wave:

Desni klik na C i nema te opcije Index.....

Nasao sam na properties:"Allow Indexing service to index this disk for fast file searching".Verovatno je to.Probacu sutra na poslu.

Poslednja izmena:
Idi na
Start/Run
Ukucaj "msconfig" pa enter
Klikni na paletu Startup
Tu iskljuci sve nepotrebno tipa Nero,Winamp itd....
Restartuj pa proveri kako radi

Desni klik na C i nema te opcije Index.....

Nasao sam na properties:"Allow Indexing service to index this disk for fast file searching".Verovatno je to.Probacu sutra na poslu.

izvinjavam se na dezinformaciji,,, properties zaboravih...

Uradio sam sve kako je voodoons napisao i sada lepo radi sa Nero 8.Hvala.

nema na cem
:wave:

Nazad
Vrh Dno