Šta je novo?

SK - 20 godina

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
920
Jel ste videli na sk.co.yu sutrasnji broj? 200 strana, cena ista, tri razlicite naslovne strane... (?)
Valjda je i Kuzmanovic napisao neki prigodan tekst... :)

samo da ne bude da su ubacili dodatnih 150 strana reklama! :banana:

Kako vas bre ne mrzi, pa vec sutra cete svi ( vecina ) da ga kupite! I ja ga kupujem vec... ma predugo, prelistam ga za sat-dva, ali nekako mi preslo u naviku da se manem za njega cim ga ugledam na kiosku... Dok ne izadje neki bolji, meni je dobar!!!

misim stvarno...za bednih 90din. dobiti 200 str. pa još u kuknjavu kako ne valja...uvek kad se počne priča o domaćim časopisima kreće masovno pljuvanje(kako nijedan ne valja),i kako bi svi to mnogo bolje...udružite se pa napravite bolje,mesta na tržištu ima ,pošto su postojeći časopisi smeće vrlo lako bi se preuzela čitalačka populacija,
SK je za te pare odličan časopis,hvala im na sutrašnjem bonusu i srećan rad i u narednih 20 god.

A ja se secam kad sam kupio 1. broj :d

E, Jaksa...
Bila su to dobra vremena... Pa jos Racunari i Moj Mikro.
Covece al' je
brzo proslo!
Sretna im dvadesetogodisnjica!

Poslednja izmena:
Bogami, secam se i ja kad sam kupio prvi broj, pa drugi, treci... pa svet igara... pa onaj "guz" papir na kome se nista nije moglo procitati a sa onog "sjajnog" se skidala ona odvratna crna boja...
Pa sam prekucavao programe... Kuku.. danasnji klinci startuju igrice jednom rukom, klikom na misa...
Moram i ja da kupim taj broj, pod hitno... :)

Ja sam malo mladji. :D

Moj prvi kupljeni SK je 9/90 i od tada nisam propustio ni jedan broj.

Srecna dvadesetogodisnjica! Jeste da sam neredovan, ali ovaj SK moram da imam... a prvi sam uz'o jos daaavne 88-e cini mi se... aiii, ala vreme leti... :)

Ja ga imam jedno kubik kod kuce (mozda mi fali 6-7 brojeva od davne '84). Sta ti je moc navike. Elem, uskoro cu morati tog kubika da se resim zbog nedodtatka prostora, a imam i Moj Mikro i Racunare od 1-x broja. Ako ima neko zainteresovan nek se javi pa da ga imam u vidu.

Floyd je napisao(la):
misim stvarno...za bednih 90din. dobiti 200 str. pa još u kuknjavu kako ne valja...uvek kad se počne priča o domaćim časopisima kreće masovno pljuvanje(kako nijedan ne valja),i kako bi svi to mnogo bolje...udružite se pa napravite bolje,mesta na tržištu ima ,pošto su postojeći časopisi smeće vrlo lako bi se preuzela čitalačka populacija,
SK je za te pare odličan časopis,hvala im na sutrašnjem bonusu i srećan rad i u narednih 20 god.

Ko je uopstre rekao da ne valja? Ja za par minuta upravo odlazim po svoj primerak :)
A zelim im jos puno godina izlazenja...

Cestitke SK-u na 20 godina postojanja.
A cestitke i na ovako sjajnom broju. Upravo prelistavam i prezadovoljan sam, kao i uvek... vise posle, idem da citam (je*** posao)...
A preporucujem svima da kupe, makar zbog jubileja.

Srecna im dvadesetogodisnjica :)

sve je to lepo ali od tih 200 strana , 50 je o jubileju sa oglasima, 100 su ostali oglasi i dobijemo na kraju umanjen broj za iste pare. ***, dok je jeftin kupovacu ga..

jaksa je napisao(la):
A ja se secam kad sam kupio 1. broj :d

I ja. :D Na naslovnoj strani je bilo neko stvorenje koje čereči
jadni ZX Spectrum. :bottle:

evo sad asm a pas prelistao :)

prvih 50 strana je secanje na proslost (i neke ukrstene reci od kojih nisam znao odgovor ninasta :( )

A ostalog svega ima vise a ponajvise opisa sitnijih programa....

PS: kada je izaso prvi broj SK ja sam imao 4 meseca :) tako da me taba bas nesto i nisu preterano interesovali kompovi :)

I ja se pridruzujem cestitkama SK-a za dvadeset godina rada,mogu drugi da pricaju sta hoce ali samo najbolji opstaju!!!Samo napred!

izgleda da i moj mikro slavi 20 godina :) http://www.mojmikro.si/
cestitajmo i njemu. Nikada nisam kupio moj mikro, ali sam uzeo 20tak prvih brojeva od mog ujke.

Jedino su bas preterali sa reklamama!
Sto je puno, puno je! :mad:

Zelim da cestitam redakciji SK-a jubilej, kao i da pozelim da jos i narednih 20 godina budu sa nama. Kupujem SK od dvobroja davne '90 godine (mesec dana ranije sam kupio i prvi Moj Mikro). Imam skoro sve brojeve (ukljucujuci i prve). Mislim da je Sk i danas ubedljivo nas najpopularniji casopis iz oblasti racunara, isto kao sto je to bio te davne 90-te.

I meni prvi broj chuchi negde u plakaru... Omatorilo se... :(
Anyway, stvarno lep jubilej :)

Ej bre....20 god, nije to mala stvar :) Eh.....20-ti rodjendan Sveta Kompjutera surovo me je podsetio da se vec 20 god borim sa racunarima. Sto kaze Dandy, omatorilo se :D
Btw kupio sam SK (kao i svaki mesec od tog famoznog oktobra 84 godine). Puno davno zaboravljenih tekstova, zestok napad nostalgije i deja vu efekat - ladno se secam vecine clanaka koji su izvadjeni iz zaborava i stavljeni u najnoviji broj :))
Kuzma pomenu 'moj mikro tvoj mikro nas turk' - davno bese saljivi kviz i pitanje koje je izazvalo zestoke reakcije u tada rivalskom Mom Mikrou - 'Kako se zove poznati racunarski casopis iz nase najzapadnije republike? ' Odgovori su redom bili 'Moj Mikro ; Tvoj Mikro; Nas Turk" a odgovor koji je donosio max broj poena bio je naravno 'Nas Turk' - naime tada je barem 40% tekstova u MM pisao prozvani g-din Ziga Turk :)
Pa zatim clanak o 'friziranom spekiju' ugradjenom u kuciste TI99/4a sa ramom od celih 80kb, pa na blic cvet kompjutera i intro servis itd itd :)

Sta reci osim

Cestitke SK i da nam dugo dugo pozivis :cigar:

Cestitke

Kako rece neko u postu od gore potpisanih autora ...
Bila su to dobra vremena... Moj Mikro, Racunari, SK ... :type:
Mnogooooooooooo vise entuzijazma i mnogo sporijeg napredovanja hardvera.
I podele na "spektrumovce" i "komodordzije" :D
i rad na 2-4 Mhz CPU :S:
kako je sve to brzo proslo! :S:

Moj prvi SK je bio 1/93, od tada imam svaki broj plus dva ili tri "Sveta igara".

Enivej, sve najbolje im želim u daljem radu i još barem 20 godina :wave:

Tad su "racunarci" bili ko prava sekta, u dobrom smislu... znali su sve o svojoj masini, sta na njoj mogu da rade i od nje ocekuju...
A ne ko danas, ljudi se po godinu dana igraju na PC-ju a i dalje ne znaju sta je DirectX...

Pa dobro, to su onda deca, porasce jednog dana :) . Mozda. Ekspanzija, masovnost...

Pridruzujem se cestitkama,iako sam od 20 uz sk proveo samo 14,al' dosta

Nije bilo lose ovih 20 godina. :) Uz momente uspona i padova bar je bilo stalno interesantno, a na momente i uzbudljivo.

Moje cestitke casopisu.

Vrh Dno