Šta je novo?

SK 06/2004 - Uporedni test grafickih karata

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
920
Sve pohvale Sasi Uzelcu za onaj tekst u najnovijem SK-u. Bio je red da neko iznese "izbegavaj SE, skupljaj pare za XT" iskustvo i van Benchmark foruma :)

Sasa je poznat kao neko ko se ubi da ljudima (vunama, kako vole da kazu :) ) objasni te stvari. Ajde kada objasnjava u casopisu za pare i slavu :) , ali kada u svojoj firmi pola sata ljudima/kupcima objasanjava te stvari i zasto je dobro da se kupi jedno, a ne drugo...A ne mora da objasnjava :)

Naravno, da je dobro da casopisi poput SK objasnjavaju ljudima takve stvari. Najgori su trgovci koji prodaju satro Radeon 9600, a kada nesrecni kupac dodje kuci ima sta da vidi 5000 u 3D Mark-u 2001 ;) Dobar procenat ljudi verovatno i ne provali da tu nesto ne valja, pa bas zato treba objasniti takve stvari...

Poslednja izmena:
Kad neko posteno radi i posteno razmislja, zasluzuje pohvalu.
I svaki put ojacava svoj renome.
Ali nikad od njega trgovac :)

I ja se pridruzujem pohvalama za Saletov test,samo zato sto mi je pokazao da je 9600se slabija od 9200,a ja sam mislio da su jednake po brzini.

kaze se uporedni tekst grafichkih karti btw :)

jel? a da li se kazhe "pet karti" ili "pet karata"? :)

ZoNi je napisao(la):
aha... fala za info! :)

Samo da potvrdim da je covek pogodio.

Nego primetio sam da se iz broja u broj Sk popravlja,sve bolji i atraktivniji testovi,opisi su se malo popravili,Kuzma sada pazljivije vodi rubriku "Ja,igrac", dok je i/o port standardan(amd los,intel dobar :)
Sve u svemu onaj koji kaze da je SK los taj sigurno nije citao par poslednjih brojeva.

Poslednja izmena:
Ja sam citao poslednjih par brojeva (jeftin je ko wc papir :d ) i casopis je isti kao i do sada - uzas, sem par rubrika. A najgori je tamo gde ga Kuzma vodi

Neko mu je dojavio da ga prozivaju na netu, pa je sada udario jos vecu *******ciju, sto se moze primetiti onom cuvenom recenicom "pa zar nisi primetio bolji opsti feeling na intel masinama..." :)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Neko mu je dojavio da ga prozivaju na netu, pa je sada udario jos vecu *******ciju, sto se moze primetiti onom cuvenom recenicom "pa zar nisi primetio bolji opsti feeling na intel masinama..." :)
uopste me ne bi cudilo da i on posecuje bench forum
ili mu je ispod casti da se druzi sa obicnim ljudima?

a sk je propast kao i ranije a kao i vecina nasih casopisa
najbolje je to sto svi objavljuju testove maltene istig hardvera - shvatio bih da je u pitanju nesto superexkluzivno ali zadnji primer toga je bila fuckin usb2 fioka za disk! s izuzetkom tradicionalne pcpress teme - programi za dtp, toliko korisceni kod nas
alo bre! :wall:

Dobro svaka cast I Kuzmanovicu I Uzelcu ali zasto niko ne spominje gospodina Bojana Milanovica? Eto u novom SK je bash lepo opisao WD hardove.(nadam se da nije prepisivao od Uzelca :D :D :D )

Eto meni josh jednog bana :d

ZverBre je napisao(la):
Dobro svaka cast I Kuzmanovicu I Uzelcu ali zasto niko ne spominje gospodina Bojana Milanovica? Eto u novom SK je bash lepo opisao WD hardove.(nadam se da nije prepisivao od Uzelca :D :D :D )

Eto meni josh jednog bana :d

Ma jok. Najjači su TestDrive-ovi... Externi FM tuner za koji ne kažu kakav ima prijem, za miševe je najvažnije da se mijenjaju maskice, a preciznost... Članak o sweex digitalcu za koji nema ni riječi o kvalitetu slike i sl.

@Ipedja
Ja sam svojim postom hteo da pohvalim coveka a ne da ga kritikujem.Kroz Bojanove ruke je proslo vishe hardvera nego sto ti mozes da pretpostavis.Covek nije profesionalni novinar i svoje clanke pise volonterski .To treba ceniti.Kad bi za svaki hardver razgloabali na 5 strana nebi bilo mesta za reklame a onda bi SK kostao 200 din a ne 70.Svi pljujete po tim novinama ako su stvarno toliko lose zasto ih onda citate?

Poslednja izmena:
Sad si me istripovao. Covek koji je pisao od WD diskovima se zove Bojan Zivkovic.
Ja ga ne poznajem, iako pisem za SK. Nebitno, nego kada si napisao Milanovic, ja reko da se ti nisi istripovao da Bojan - Simpson koji se preziva Milojevic pise za SK.
:)

Svima, hvala na recima hvala i podrske ;)

Pozdrav!

ZverBre je napisao(la):
@Ipedja
Ja sam svojim postom hteo da pohvalim coveka a ne da ga kritikujem.Kroz Bojanove ruke je proslo vishe hardvera nego sto ti mozes da pretpostavis.Covek nije profesionalni novinar i svoje clanke pise volonterski .To treba ceniti.Kad bi za svaki hardver razgloabali na 5 strana nebi bilo mesta za reklame a onda bi SK kostao 200 din a ne 70.Svi pljujete po tim novinama ako su stvarno toliko lose zasto ih onda citate?

Sorry, nisam te dobro shvatio. Mada ostajem pri svom stavu da u jednom članku o externom FM uređaju koji zauzima pola strane MORA da se makar jednom rečenicom kaže kakav je prijem. Osim ako text nije preuzet s neta :p

Ja i nisam naveo kao primjer test hardova. S obzirom na raspoloživi prostor on je OK.

A SK čitam zato što košta k'o burek s jogurtom :party:

Sasa je napisao(la):
Sad si me istripovao. Covek koji je pisao od WD diskovima se zove Bojan Zivkovic.
Ja ga ne poznajem, iako pisem za SK. Nebitno, nego kada si napisao Milanovic, ja reko da se ti nisi istripovao da Bojan - Simpson koji se preziva Milojevic pise za SK.
:)

Svima, hvala na recima hvala i podrske ;)

Pozdrav!

hahah al sam vuna ! ja sve vreme hvalim simpsona a pominjem drugog coveka :)
Sale brisi ovu sramotu !

:d :d :d :d :D :D :D

Necu da mislite da hvalim SK,ali svaki casopis ima slicne greske kao SK tako da on i nije los izbor ili jos bolje receno...vise ima tekstova koji valjaju,a manje onih koji su losi ili nepotpuni->generalno to i nije toliko lose.

Mada kada vec pominjete Kuzmu on je pre pravio mnogo vece gafove na AMD racun(mada i ovde ima onih koji prave gafove u suprotnom smeru tipa xp 2GHz brzi/bolji od p4 3.4GHz ili xp 1.5GHz=p4 3GHz) tako da je ona njegova boljka u i/o portu smesna u odnosu na boljke u prethodnim brojevima.

The pocetnik je napisao(la):
Necu da mislite da hvalim SK...

:d
Naopako, pa ko da je to sramota...

The pocetnik je napisao(la):
Mada kada vec pominjete Kuzmu on je pre pravio mnogo vece gafove na AMD racun(mada i ovde ima onih koji prave gafove u suprotnom smeru tipa xp 2GHz brzi/bolji od p4 3.4GHz ili xp 1.5GHz=p4 3GHz) tako da je ona njegova boljka u i/o portu smesna u odnosu na boljke u prethodnim brojevima.

E vala bas, mene pojedinci jos uvek ubedjuju da je Athlon 1.0 GHz brzi od mog Celerona 1.2 GHz 256k cache...

delimir je napisao(la):
Pa jel' nije? :) Vidim da Kuzma nije jedina vuna.

PS: Ajmo sada flame ;)

Ne brini se nece biti flame-a :smash:

p.s.Mojne da zaje*avas Intelovce,mnogo smo jaki tj. vuneni :D
p.s.s.Ipak nije tolika razlika u brzini.

Zar nije p.p.s posle p.s.

P.S. Izgleda da su OC athloni brzi od intela na difoltu :D

Voodoo_NBGD je napisao(la):
:d
Naopako, pa ko da je to sramota...

E vala bas, mene pojedinci jos uvek ubedjuju da je Athlon 1.0 GHz brzi od mog Celerona 1.2 GHz 256k cache...
Pa sad vidi ovako... brzi je , SVUDA UVEK BIO I OSTACE, ko to nije shvatio ja mu nisam kriv!

A gde je brzi, na vodi ili na suvom? :D

BTW zaboravih ranije da odgovorim, pravilno bi bilo "test graf. ploca", ali mi ono card prevodimo direktno pa sad treba zvati eksperte za pravopis. :)

Poslednja izmena:
GoranM je napisao(la):
Pa sad vidi ovako... brzi je , SVUDA UVEK BIO I OSTACE, ko to nije shvatio ja mu nisam kriv!

Ma vazi.
Vidim ja da si ti koristio tualatin celerone pa znas sta pricas.

Ako se dobro sećam, Tualatin je bio brži od Durona 10-12% i nešto malo, oko 2-3% sporiji od Athlona na istom taktu. To znači da je Tualatin 1,2 G sigurno brži od Athlona 1 G.

Vrh Dno