Šta je novo?

six-digit authorization code prilikom online kupovine

mosnjo

Poštovan
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poena
51
Pozdrav,

Narucio sam putem interneta proizvod na sajtu Fragrancex, medjutim stigao mi je mail gde mi taj sajt trazi six-digit authorization code koji moze samo banka da mi prosledi ako ih nazovem ( nazvao sam Erste banku, ali oni ne znaju ništa o tome i ne mogu da mi pomognu, pritom povezan mi je telefon sa 3d secure kodom i sa svih ostalih sajtova mi sms stiyze sa kodom za aktivaciju). Postoji na mbanking aplikaciji za telefon mtoken koji mi daje jednokratnu lozinku ali nisam siguran da je to to, da li je neko imao iskustva sa ovakvim vidom prosledjivanja koda?

Ako nemaš nešto slično u opisu transakcije na izvodu onda je to interni kod koji samo banka može da ti da. To definitivno nisu secure kod, token i sl. koje nikad ne daješ nikome.

Ako nemaš nešto slično u opisu transakcije na izvodu onda je to interni kod koji samo banka može da ti da. To definitivno nisu secure kod, token i sl. koje nikad ne daješ nikome.
Thank you for ordering with FragranceX.com. Your order is currently on hold for card holder security.

Please provide the six-digit authorization code. It is a approval code that the bank gives to the merchant, and may be alpha-numeric.

Your bank can provide you with this. It is a temporary code that the bank gives to the merchant in order to validate and verify a purchase. Please note this is NOT printed on your card. Kindly reply to this email with the code in order for us to process your order.

Thank you for your cooperation and understanding as this is for your security We apologize for the inconvenience and await your reply.

Ovo je mail koji mi je poslao sajt sa kojeg sam kupio

Treba da im pošaljes jednokratnu lozinku koja se kreira u token sekciji u mbank aplikaciji. Ovako je u raiffeisen aplikaciji a uglavnom su slične.
Screenshot_20210906-065305322.jpg

По мом ранијем искуству, требало би да се тај код "крије" у опису трансакције. Уколико не видиш сам у промету по рачуну, требало би неко у банци да провери све шта пише у опису задужења, односно резервације по картици.

Vrh Dno