Šta je novo?

sistem za 600eura

Učlanjen(a)
14.04.2010
Poena
170
Dakle ovako: dosta mi je kompjuterskih zvucnika, resih da se u mesecima koji dolaze pocastim sa necim malo ozbiljnijim,

hocu samo stereo, dva podnostojeca zvucnika i pojacalo, za ostatak je zaduzen pc, interesuje me sta moze (novo!) da se dobije za svotu od 600e, primarno mi je slusanje muzike, filmovi i igre su u drugom planu, vise snage takodjer nije na odmet..

Logitec Z5500 ili neka podvarijanta. I mene interesuje ova tema ali mislim da ovi moji Altec nisu jos za bacanje.

Recimo neka Nad - Mission varijanta?
NAD C315BEE - na akciji 220 evra, Mission M33i - 225 evra. Ostane ti još para za kablove, zvučnu karticu, pivo ili šta već :guitar:

Poslednja izmena:
Traži pojačalo sa digitalnim ulazom ako će ti PC biti glavni izvor...

Da iskoristim temu, pošto i mene u principu interesuje nešto ovako, ali uz male modifikacije.
Dakle, trenutno imam iMac 27" i Altec Lansing MX5021 koje ne mislim da prodajem, već mi je ideja da strimujem bežično sa iMac-a preko Apple TV-a na TV i na neki zvučni sistem. iMac će biti u sobi, sprat ispod, pa još uvek razmišljam da li da strimujem bežično ili da razvučem kablove?
Da li će ova zamisao da šljaka i preporuka za neko pojačalo/risiver + podnostojeće kutije, ne mora da bude preterano jako, više me interesuje max kvalitet koji mogu da dobijem za do 1k evra.
Sam sistem će prevashodno služiti za slušanje muzike sa FLAC-ova u dnevnoj sobi, a plan je da bude i vezan na TV (plasma), kao i kačenje gramofona na isti.
Ne patim od 5.1 zvuka, to mi ne treba, bitan mi je stereo Hi-Fi.
Sluša se uglavnom fado, bossanova i jazz.
Dnevni boravak veličine oko 30-ak kvadrata.
Preporuke?
Hvala unapred

Risiver Harman Kardon HK 3490 + 2x JBL studio 180 ;)
jbl_stereo_180_black_resize.jpg

Hvala, risiver je jako interesantna opcija, biće uzet u razmatranje, kao i kutije, samo što nisam siguran da mi se uklapaju u 1k evra, možda sa cenama sa net-a, ne verujem da su ovde jeftiniji.
Na kraju, sistem treba da se čuje, pa tek onda da se razmatra kupovina, ali svejedno, hvala za predlog, ko ima neki drugi slobodno neka okači.

Može mali hint gde pogledati (može i na pm), pa da zamolim da mi puste da čujem kako zvuči sa mojom muzikom.
Kontam da je stvar prilično subjektivna, pa mi možda i ne legne zvuk, tako da bi da ih lepo preslušam natenane.
Cena je lepa, hvala za preporuku.

Da iskoristim temu, pošto i mene u principu interesuje nešto ovako, ali uz male modifikacije.
Dakle, trenutno imam iMac 27" i Altec Lansing MX5021 koje ne mislim da prodajem, već mi je ideja da strimujem bežično sa iMac-a preko Apple TV-a na TV i na neki zvučni sistem. iMac će biti u sobi, sprat ispod, pa još uvek razmišljam da li da strimujem bežično ili da razvučem kablove?
Da li će ova zamisao da šljaka i preporuka za neko pojačalo/risiver + podnostojeće kutije, ne mora da bude preterano jako, više me interesuje max kvalitet koji mogu da dobijem za do 1k evra.
Sam sistem će prevashodno služiti za slušanje muzike sa FLAC-ova u dnevnoj sobi, a plan je da bude i vezan na TV (plasma), kao i kačenje gramofona na isti.
Preporuke?
Hvala unapred

Pozdrav, tek sam sad video ovu temu. Ovako, za te pare moze da se skrpi nesto krshteno.
Posto si rekao da ti ne treba preterana snaga, pojacalo Dayens Ampino je prava stvar za tebe, http://www.dayens.rs/eng_ampino.html odlicno pojacalo za 220-280 evra, novo.
Zvucnicki kabl recimo ovaj, http://www.kanibal.co.rs/products.php?sgr=15012000&pid=15012012 to ti je 10-30 evra, zavisi koliko ti treba. Naravno to je bez konektora
Ostaje ti ~700 evra za zvucnike. Tu bas i nemam neki predlog, idi po ovim prodavnicama po gradu i vidi sta ti se uklapa u budzet i kako ti se svidja. Npr u 4audio-u imas cesto zvucnike te cenovne klase na popustima, recimo Monitor Audio RX6, pogledaj i neki KEF itd. U Dayensu isto prave dobre zvucnike, ali mislim da ti treba malo vise para za neki podnostojeci.

Preporuke?
Hvala unapred

Evo i mojih 2cents... Za 1k Eura mozes da iskombinujes recimo Denon PMA710 pojacalo i kod nas malo poznate ali stvarno jako dobre Boston Acoustics 226 podnostojece 2,5 sistemske kutije. I jedno i drugo kostaju od prilike oko 450e (nesto manje) a mozes da pogledas i cujes u BGB stuf=diju ili u AV Impulsu. Licno bih preporucio AV Impuls samo zbog boljih uslova slusanja jer im je prodavnica u stanu pa se slusanje i proba svodi na dozivljaj kucnog okruzenja. U okviru te cene naravno vidis sta jos ima pa probas uporedis i izaberes ono sto to najvise pase... :guitar:

Hvala, risiver je jako interesantna opcija, biće uzet u razmatranje, kao i kutije, samo što nisam siguran da mi se uklapaju u 1k evra, možda sa cenama sa net-a, ne verujem da su ovde jeftiniji.
Na kraju, sistem treba da se čuje, pa tek onda da se razmatra kupovina, ali svejedno, hvala za predlog, ko ima neki drugi slobodno neka okači.

Još bolja kombinacija je sa ES80 ili ES90 zvučnicima, a ostaje u okviru 1k eura.

Koja vrsta muzike?
Ja vidim da pise do 600e, ne znam odakle sad do 1000?
Do 600 evrica bih uzeo neko pojacalo do 250 (moze onaj NAD, ili neki Denon) e i Infinity Primus 250 za 235e. Neke prosecne kablove , tipa 90din metar.I to je to.
Ionako ce komp biti izvor zvuka, pa ne vidim poentu bacanja para na neke zvucnike, koji su skupi, a nece ti pruziti neku osetnu razliku, dok ce razlika u ceni biti osetna.
Savet br 1, idi u 4Audio i BGB Studio, ako si iz BGa i poslusaj sta ti bude odgovaralo po ceni.

Koja vrsta muzike?
Ja vidim da pise do 600e, ne znam odakle sad do 1000?
Do 600 evrica bih uzeo neko pojacalo do 250 (moze onaj NAD, ili neki Denon) e i Infinity Primus 250 za 235e. Neke prosecne kablove , tipa 90din metar.I to je to.
Ionako ce komp biti izvor zvuka, pa ne vidim poentu bacanja para na neke zvucnike, koji su skupi, a nece ti pruziti neku osetnu razliku, dok ce razlika u ceni biti osetna.
Savet br 1, idi u 4Audio i BGB Studio, ako si iz BGa i poslusaj sta ti bude odgovaralo po ceni.

Sad ce da te lincuju audio kompjuterasi, spremi se. :D

Aj, Nikk ne zezaj :) Niko nece da ga lincuje zato sto ne zna. Ako misli na klasicni komp sa integrusom def ne treba bacati novac na zvucnike ali ako neko ulozi u kvalitetniju zvucnu ili jos bolje ext dac, pa tu itekako ima smisla.

Aj, Nikk ne zezaj :) Niko nece da ga lincuje zato sto ne zna. Ako misli na klasicni komp sa integrusom def ne treba bacati novac na zvucnike ali ako neko ulozi u kvalitetniju zvucnu ili jos bolje ext dac, pa tu itekako ima smisla.

Ne brini znam sta moze da se uradi, nego sam pogledao covekovu masinu iz profila i tu nema nicega sto mirise na neki ozbiljniji izvor zvuka, vec neka integrusa... Na to je ludost spucati mnogo para. Takodje, cenim da je mp3 u pitanju, sto opet znaci da nije sve ok kvalitet, pa opet nema poente dati mnogo para.
Dakle, moze da istrese mnogo para, da bi mu bio duzi i da moze da se pohvali, a moze i da uzme nesto pristojno, ulozi malo u zvucnu i sacuva koji dinar, a pri tome postigne isti efekat. U svakom slucaju ce razlika biti ogromna u odnosu na pc zvucnike koje je koristio.

^Istripovao si se nesto. Ringeraja je pitao za 1k evra, a zacetnik teme za 600e. Ringe je isto tako rekao da ce slusati FLAC, a ne mp3 kao sto ti mislis.
Da ne sirimo dalje.
:wave:

Vrh Dno