Šta je novo?

Sintaksa, alogoritam, programiranje

Uh bre. 🙂

Sintaksa = gramatička disciplina koja izučava raspored jedinica u govoru, tekstu, programskom jeziku, i tome sl. Sintaksne greške su formalne: pogrešno otkucana reč, spojene dve reči, itd.

Algoritam = laički rečeno to je model uz pomoć koga se rešava neki problem. To je precizno opisan postupak za rešavanje nekog problema. Preciznije rečeno, to je najčešće skup uputstava ili pravila kojima je korak po korak opisan postupak za rešavanje nekog problema.

Programiranje: laički rečeno to je opis algoritma u nekom programskom jeziku.

Postoji jedna skraćenica koja će ti približiti proces kreiranja nekog programa, a to je AMP.

A - analiza
M - modelovanje
P - programiranje

Naravno, postoje tu i međukoraci ali ovo je osnovna podela.

Poslednja izmena:
Pitanje je vezano za Unity framework, ukratko šta ovaj termin u programiranju označava?

Docent iz programiranja sa jednog fakulteta dao mi je savet da prvo krenem sa učenjem PASKALA pa tek onda da pređem na C, VB, C++ itd. A da je najozbiljnije programiranje u C++.

Docenta je pregazilo vreme, a ti si do sada mogao savladati Javu da si poceo da ucis u vreme kada si postavio prvo pitanje.

U pravu si kad god sam ga pitao da nešto praktično da mi objasni u vezi projekata ništa konkretno nisam saznao.

Nazad
Vrh Dno