Šta je novo?

Sins Of A Solar Empire

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Uskoro (februar) stiže jedna od igara zbog koje obožavam da pikam PC igre i smaram ove kukavce što samo kukaju kako su pucačine proste (kakvo otkriće) ili kako su RPGovi nekada bili zanimljivi (vučeš miša po ekranu preko svakog piksela dok se kursor ne promeni da se provali da se ta 4 mutna piksela mogu aktivirati) :D

Od autora Galactic Civilizations-a stiže nova igra koja pretenduje da objedini real time i 4S naslove. Da, zvuči pretenciozno, ali preporučujem svima da pre donošenja zaključaka obavezno pogledaju o čemu se radi (a imajući u vidu koliko su ovakve igre retke, ne sumnjam da će ljubitelji ovakvih strateških igara odvojiti malo vremena. Uostalom, oni su pametniji od onih koji igraju RPGove i FPSove, zar ne? :d :) )

Ovde možete pronaći gejplej video i druge filmiće:

http://media.pc.ign.com/media/775/775249/vids_1.html?RSSwhen2008-01-10_151700&RSSid=844889

Ovde možete pronaći skrinšotove:

http://media.pc.ign.com/media/775/775249/imgs_1.html?RSSwhen2008-01-10_154900&RSSid=844907

Gejplej video preporučujem kao OBAVEZNO štivo! Veoma je spontan i opisuje jednu multiplej sesiju, gde lik pokazuje mogućnosti. Igru je opisao kao spoj Homeworlda i Total Annihilationa, inspirisan Babylon 5 serijom :Klanjanje Takođe, tu su brojne interesantne novine, koje pozdravljam jer predstavljaju idenje u koraka sa savremenim trendovima. Na primer, zumiranje je fantastično rešeno, manje jedinice se pretvaraju u ikonice nakon određenog stepena zuma, isto važi za velike jedinice. Vrlo je bitno što se kompletna mapa može zumirati, slično kao u Supreme Commanderu, tako da je osećaj uživljenosti u svet potpun. Interfejs je taze, fin, i omogućava laku kontrolu dešavanja i u udaljenim zvezdanim sistemima. Učitavanje je instantno, borbe su zanimljive, omogućeni su raznovrsni vidovi menadžmenta, istraživanja, multiplej igre se mogu sejvirati, ima mapa od malih do brutalno ogromnih i tako...

Čekanju se bliži kraj...:)

Ma jok... u pravu si, nove PC igre su sve bolje, zato si i kupio konzolu. :p ;)

Ova igra obećava btw.

Poslednja izmena:
Pa kupio sam i PC, u čemu je problem? :) Tamo nemam Sins of a Solar Empire i Crysis, ovde nemam Lair i Killzone, to mu dođe to :)

Da ne zaboravim da pomenem da igra (barem koliko sam skapirao) podržava sve multiplej modove, tako da oni koji su nekada puno pikali Masters of Orion mogu da se nadaju sličnom iskustvu. Istina, ovde se dosta toga odvija u real time-u, pa i sa te strane očekujem dozu napušavanja :d ali dobro :)

P.S. čestitam na 1000. postu, Roboto ;)

Poslednja izmena:
Hvala :)

Ako ovo stvarno bude kao Master of Orion, dugo će se zadržati na mom kompu. Jel se zna da li postoji neki linearni scenario ili se svemir nasumično generiše pri svakoj novoj igri, kao Civilisation, stari Master of Orion i sl?

E, konacno si postavio temu. Tacno sam znao da ces ti biti taj koji ce to uraditi, i pogodio sam! :p
Pratim onaj njihov sat na sajtu sto otkucava, sada vec "sitno". A uzeleo sam se dosta jedne kvalitetne svemirske strategije. Jos plus sto ovo najavljuju kao 4E koncept. Kao sto rece Roboto, ako ovo bude kao Orion, druzicemo se jako dugo. Nije da nisam isprobavao slicne igre, ali se ni jedna nije bila "primila" kod mene.
posto si vec pomenuo slicnost sa Homeworldom, da ubacim jos jednu info. Koliko sam ja citao Solar Empire nece imati bitke u 3 ose, vec samo u 2, a rotacija kamere je u sve tri ose.

Izgleda da će biti tako. Neka, ionako su već napravili pozamašan otklon od klasičnog 4S koncepta sa real time borbom. Glavni dizajner je pričao da su ubacili to radi lepih borbi, ali da žele da maksimalno umanje značaj mikromenadžmenta. Verovatno su zbog toga eliminisali borbu u sve 3 dimenzije. Da se može napadati nešto odozdo i odozgo, od mikromenadžmenta ne bi moglo da se živi, naročito zbog dodatne komplikovanosti samog igranja.
Videćemo, meni se ovo dopada i sam koncept obećava :)

Ovo nema sanse da izgleda kao Orion, kada bolje razmislim nikada nista nece izgledati kao Orion, posle usranog 3 dela. Nesto najblize ce mozda biti nova expanzija za GC2, videcemo...

citao sam tu i tamo o ovoj igri, ali nema trece dimenzije ?!? izem ti svemirsku strategiju onda :) sta vredi ako je borba lepa ako je prosta, time sto je sveden mikro na minimum i josh u 2d.... besomuchno stancanje i juris... bash sam se nadao da ce biti u fazonu homeworlda

E fala bogu nesto 'pismeno' da se pojavi, tj cek da se pojavi al' bar obecava da bude 'pismeno' :d

Када сам прегледао видео review био сам одушевљен јер је онај лик споменуо да је у игру унијето све онако како бог заповједа и како свака стратегија треба да изгледа.

mene neodoljivo podseca na unapredjenu Hegemoniu ! (sto znaci da mi se svidja :p )

Ako dolazi od ljudi koji su radili GC onda se treba nadati da moze da bude dobro, jos i ako lici na Hegemoniju ...

homeworld mi je jedan od 'all time bests' kao i master of orion. nedostatak trece dimenzije (ako je istina) je... pa, nedostatak. nedostatak koji se moze progutati ako kao zacin koristite trenutni deficit igara ovog tipa. jel zna neko sys. req. da ne trazim sad po netu?

p.s. babylon V je zesci smor IMHO.

Uf, meni se nikad nije svidela Hegemonija... Nemam pojma zasto, bas mi je bila nekako odbojna.

Nedostatak z-ose i ne mora biti nedostatak. Naprotiv, ako borbe budu zustre i brze, niko nece zaliti za istom.
Novi shotovi su skoroz kewl!
Brojac kaze 06:12:52 :d

p.s. babylon V je zesci smor IMHO.

To je extra dobra serija! Meni se ucinilo da je BS posle odgledanog prvog serijala, ali posle toga prica postaje fantasticna. Steta sto nema vise takvih serija ;)

Uf, meni se nikad nije svidela Hegemonija...

Opet, jos jedna dobra svemirska strategija, meni jako dobra :D Ima da se kupi kod Platoa za 500 kinti koga zanima ;)

To je extra dobra serija! Meni se ucinilo da je BS posle odgledanog prvog serijala, ali posle toga prica postaje fantasticna. Steta sto nema vise takvih serija ;)

skinuo sam sve epizode plus onih par filmova, i krenuo da gledam po redu. neko vreme je bilo ok, druga i treca sezona, sve bolje i bolje. poslednja sezona me gadno smorila, nisam je odgledao do kraja.
ps. srry za off.

Igra je otisla na stancovanje pre 3 dana...Izgleda da nije grupa nije zainteresovana da napravi verziju za nas bez optickih uredjaja :-devil-:

Poslednja izmena:
Videh je jutros u jednoj prodavnici. Ali mi je mnogo nesigurno deluje... 800Mb?

Jock, nije to to :)

Tako sam i mislio. Ali, rekoh, sta znam, mozda neko probao...

Pazi, Stardock je samo izdavac. Tako da nije bas od ljudi od kojih je jeli GalCiv2 ali... :) Let us hope.

drzim prekrstene prste :D bash mi se pika space strat

Nesto mi se cini da to lici na onaj nesrecni Star Wars Empire at war. Sinoc sam pokusao da ga igram jer sam iz neznam kog razloga pomislio da ce mozda sad delovati drugacije nego pre dve godine i toliko se smorio da jos uvek ne mogu da se oporavim. Bitke na zemlji su nevidjeno dosadne i glupe.

Ne uspevam da vidim paralelu izmedju ove i te igre. Eto, ovde nece biti borbi na planetama, pa te mozda i ne smori.

Meni se nešto čini da nema veze sa SWEaW i ne kapiram otkud paralela između tih naslova.
Probao sam igru, za sada deluje ekstra zanimljivo. Jedino su možda kampanju mogli bolje da uobliče, mada meni ne smeta ni ovakva kakva je. Inače, slika zauzima 1.7 GB, da se ne uplaše ljudi da paket od ispod 1 GB indicira socijala naslov :d

E, to mi se baš sviđa. Sad znam šta da tražim.

off: kad pomislim da buđavi Strangehold zauzima 12Gb... Nije mi dobro. Da, da, znam da nemaju veze, zato sam i rekao da je off. :D

Vrh Dno